Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van egy 7 pontos valószínűségi...

Van egy 7 pontos valószínűségi skála Isten létezésére. Ti hogy gondolkodtok? Melyikbe soroljátok magatokat?

Figyelt kérdés

1. Erős teizmus. Isten 100%-os valószínűsége. "Nem hiszek benne tudom"

2. Nagyon magas valószínűség de nem éri el a 100%-ot."Nem tudom biztosan, de erősen hiszek Isten létezésében és abban a feltevésben élem az életemet, hogy létezik"

3. 50%-nál magasabb, de nem túlságosan nagy valószínűség. "Nagyon bizonytalan vagyok, de azért hajlamos vagyok hinni Istenben".

4. Pontosan 50%. Isten léte és nemléte egyformán valószínű.

5. 50%-nál alacsonyabb, de nem nagyon alacsony valószínűség. "Nem tudom létezik-e Isten, de hajlok a szkepticizmusra".

6. Nagyon alacsony, de mégsem nulla valószínűség. "Nem tudhatom biztosan, de azt hiszem, Isten létezése nagyon valószínűtlen, és abban a feltevésben élem életemet, hogy nem létezik".

7. Erős ateista. "Tudom, hogy nincs Isten, ugyanazzal a meggyőződéssel, amellyel az erős teista tudja, hogy van.

2015. okt. 17. 16:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%

Emberarcú Istenben pláne nem hiszek.

Az Univerzum hatalmas, mi abszolút jelentéktelenek vagyunk benne.

Azt képzelni, hogy Isten éppen olyan, mint mi, hatalmas egoizmusra vall.

2015. okt. 18. 10:16
 12/27 anonim ***** válasza:
74%
Nincs arca, nem is anyagból van.
2015. okt. 18. 11:06
 13/27 anonim ***** válasza:
53%
2.
2015. okt. 18. 13:34
 14/27 Jézus szolgája ***** válasza:
50%

nos látom itt ki a megfelelő hozzá szóló D egyértelmű a pontozásból:D

az ateista.

de mivel én 100%-ban az 1-es pontos vagyok így igen én nem csak hiszem,hanem tudom is hogy van Isten.

melyet előbb utóbb mindenki megfog tudni D.

azt meg meg se kérdezzétek hogy honnan tudom,mert úgysem hinnétek.D

2015. okt. 18. 13:39
 15/27 _Harry Potter_ ***** válasza:
49%

Üdv.

Én agnosztikus vagyok, most azt mondom, hogy a 4-es. Nem tartom kizártnak, hogy Isten létezik, de ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy nem létezik.

Na de persze az is kérdés, hogy melyik istenről van szó? :-)

2015. okt. 18. 16:01
 16/27 anonim ***** válasza:
57%

"nos látom itt ki a megfelelő hozzá szóló D egyértelmű a pontozásból:D

az ateista."

Most mit vagy azon kiakadva, hogy több az értelmes ember, mint ti?

2015. okt. 18. 21:22
 17/27 Jézus szolgája ***** válasza:

semmit azért tettem oda a :D-t

bocs ha rosszra vetted,engesztelésül zöld ujj minden válaszodra.

ok?

2015. okt. 19. 07:12
 18/27 Jézus szolgája ***** válasza:
bocs de csak ez az egy válasz van 49%ban de értékeltem.
2015. okt. 19. 07:14
 19/27 Jézus szolgája ***** válasza:
28%

értelmes ember, mint ti?

azért hogy az igazság tudása értelmetlen lenne?

hm.

van egy nagy igazság,

szegény okos azt hiszi mindent tud,de egy igazán okos ember tudja azt hogy a világ egyetem végtelen és az ember még halálakor is ujjat tanul.

Isten nem az értelmetlenség,hanem pont hogy mindennek az értelme.

2015. okt. 19. 12:15
 20/27 anonim ***** válasza:
94%

Számodra, kedves utolsó. Számomra nem. Csak sokkal súlyosabb kérdéseket vet fel. Továbbá nincs is rá szükségem.

Egyébként, kedves kérdező, az ember egoista. Az egyik indián vallás mitológiája szerint az istenek hétszer próbálkoztak megteremteni az életet, éltek itt vízi lények, óriások, mindenféle, de egyik sem lett tökéletes, ezért mindig törölték művüket. Ezeket hívják Napoknak fordítás szerint. Aztán az egyik isten rájött a titok nyitjára: a saját véréből alkotta meg az embert, és végül elvérzett, meghalt. Egy isten meghalt, hogy e csodálatos lény létrejöjjön, mint az ember. Mi ez, ha nem merő egoizmus? És minden vallás alapja ide vezethető vissza: a hatalomvágy és az egoizmus táptalajára.

Rosszul fogják fel a kérdést. A világ nem azért létezik, hogy mi, e csodás lények (akik folyton háborúzunk, gyűlölködünk apróságok miatt, és nem mellesleg tönkretesszük az egyetlen bolygót, ahol jelenleg élhetünk, és tönkretesszük önmagunkat és embertársainkat is...) létrejöttünk. Azért jöttünk létre, mert létezik ez a világ. És az okát nem a vallások fogják megmagyarázni.

2015. okt. 19. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!