Hívők! Hogyan győznétek meg egy ateistát, hogy létezik Isten?
a személyiségednek, a szellemednek, Isten szellemének kell meggyőznie, példának kell lenni előtte az életviteleddel, felfogásoddal, tetteiddel, reakcióiddal, ami a hitedet, a tanításodat, Jézust támasztja alá.
nem elég csak mondani, szerintem...
Nem győzném meg sehogy. A hit az Istentől való kegyelmi ajándék, ezt én nem tudom megadni.
Más kérdés, hogy ha kérdez valamit ilyen témában, akkor igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni.
Abban egyet értünk ,hogy minden ember hisz valamit.
És ha bele gondolunk majd nem anyiféle "Isten hit" ahány féle ember.
De téged ,vagy engem ,az Egy Igaz Élő Isten ,érdekelne ,aki engem és téged és a világmindenséget teremtette.
Ha te ,kedves kérdező Isten volnál ,mit tennél hogy az emberek megismerjenek?Valhogy az emberi lények hlyzetére kellene jutni és elmagyarázni nekik ,hogy miért is jöttél.
Ez valóban meg történt,Jézus Krisztus eljött,erre a földre ,és azt mondta ,aki Őt látja Istent ,az Atyát látja.egyesek elhitték egyesek nem hitték.Akik elhiték nagyon sokat nyertek,akik nem hittek mindent elveszítettek.
Csak a Bibliára és Jézusra támadkozhatunk ha Isten megakarjuk ismerni,és az Ő tervét az emberekkel,a viággal.
Semilyen vallás nem vezet el Istenhez ,csak Jézus Krisztus,akiről bővebben a János evangéliumába olvashatunk.és persze az egész Bibliában ,hiszen Őróla szol.
Vagy elhiszed vagy nem.de a tény az tény marad,ha el hiszed ha nem .
Kérdező
Jézus soha nem beszélt semmilyen vallásról.
Mindíg egy útról beszélt, amit bármilyen vallású, származású bejárhat.
mindenhol vannak Jézusnak igaz követői, minden gyülekezetben.
Linkelek egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=WfEcoOf6-5k . Érdekelne a véleményed.
Másik dolog: szerintem ha van Isten, akkor nem lehet egyszerre jóságos és mindenható. Évente 5 millió 6 év alatti gyerek hal meg a földön. Isten elnézi ezt vagy csak egyszerűen gonosz? Vagy nem is létezik? Szerintem az utolsó válasz áll legközelebb a valósághoz.
Szeretettel,a szeretet erősebb mint a halál,már sok ateistát levett a lábárol.
Szeretet=Úr Jézus Krisztus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!