Van itt olyan hívő aki gyakori látogatója a tudomány rovatnak?
Ha igen akkor ott elsősorban mit tekint át? Mit szeret ott? Esetleg hozzászól a témához?
Vagy inkább marad a vallás/valláskritika részen?
Jó lenne már túladni azon a tévképzeten, hogy egy vallásos életét csak a vallása teszi ki és megszűnik a világ számára, így a tudományhoz sem érthet. Sok ateista magát általában racionalistának írja le, de ezt valahogy nem sikerül belátniuk.
Én is hívő vagyok és egyetemet végeztem. Igaz nem természettudományt, hanem történelem szakot, de az is tudomány. Hozzá szoktam szólni ilyen témákhoz is, de elég sok ott is az olyan, aki bulvárszinten tájékozódik csak, és nem fogad el semmilyen tudományosabbat, ha nem egyezik az általa kialakított prekoncepcióval.
Egyébként természettudományos érdeklődés is a hívők körében, számos orvos van, aki vallásos, vagy pl. egy ismerősöm már nyugdíjas, de korábban a Természettudományi Múzeumnak volt az egyik főmunkatársa és mélyen hívő, nem csak úgy néha eljár a templomba...
Szerintem a tudomány elutasítása inkább csak egyes szektákra igaz, aztán sok ateista ezek miatt írja le a vallásosokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!