Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő keresztény emberek,...

Hívő keresztény emberek, milyen sci-fi alkotásokat szerettek?

Figyelt kérdés
Lehet film, könyv, akár videojáték is.

2015. máj. 26. 14:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a hívő keresztények ugyanazokat a scifiket kedvelik mint a nemhívők. A hitnek ehhez semmi köze.

Nekem jöhetnek a régiek, asimov, lem, clarkep.k.dick..stb

2015. máj. 26. 14:06
 2/19 Andizsuzsi ***** válasza:
39%
Nem szeretem, de ennek semmi köze a hitemhez.
2015. máj. 26. 14:43
 3/19 anonim ***** válasza:
67%

Film:

A burok

Vámpírakadémia

Az útvesztő

A beavatott

Az éhezők viadala

Az emlékek őre

stb...

2015. máj. 26. 15:18
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

én is kb mint az első, de kiegészíteném star treck-el (a régivel, nem ezzel a két utóbbi minősíthetetlen mozgóképanyaggal)william gibson egyik kedvencem, Fank herbert, Dick,Arthur C. Clark, Heinlein(bár nála szerintem a sci-fi inkább csak külsőség) és még hosszan lehetne sorolni a kisebbeket, filmből is van egy rakat

de hogy függ ez ösze a hittel? Amúgy rengeteg keresztényt ismerek akik elég durván sci-fi rajongók

2015. máj. 26. 15:25
 5/19 anonim ***** válasza:
61%
Az alapmű a Star Wars, hiszen Lucas a film rendezője is a Biblia alapján ihletődött:)
2015. máj. 26. 16:09
 6/19 anonim ***** válasza:
én nagyon csípem a star wars-t, egyik kedvenc (bár szerintme nem sci-fi hanem sci-fi külsőségekkel megáldott fantasy), de nem látok párhuzamot, kifejted légyszi?
2015. máj. 26. 16:16
 7/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Látom kérdeztétek hogy miért így tettem fel a kérdést. Voltaképp a vallásos hit és a nyitott személyiség közti kapcsolat miatt. (már ha van) És találomra választottam egy csoportot. Remélem ezzel senkit sem sértettem meg. :)

Persze azzal is tisztában vagyok hogy erősen függ az egyéntől is a hozzáállás.

# 6 Lehet hogy a jó és a rossz harcára gondolt a Star Wars és a Biblia kapcsán?

Amúgy a SW űreposz alapvetően, egy sci-fi és fantasy keveréke. :)

2015. máj. 26. 17:36
 8/19 anonim ***** válasza:
90%

a vallásos emberek úgy általában is, de a keresztények is (minket kérdeztél ugyebár) ugyan olyan nyitottak mindenfélére, a keresztény ember az átlaghoz képest etikailag más nem öltözködésben vagy bármi egyéb ízlés dolgában.

Mint mindenhol itt is vannak emberek akik mindig "rendet akarnak tenni" és erre jó indok a vallás, de hasonló embereket találsz pl az egyszerű konzervatív emberek között is, manapság gyakoran hallhatod te is ,hogy "nem magyar az ilyen" ők nem a vallás hanem a hazafiaság eszményét használják fel a kötekedésre, de a liberálisabb emberek közt is vannak "liberál-fasiszták" akik a velük egyet nem értőt barbárnak titulálják ,vagy nemes egyszerűséggel lenácizzák, és persze van akinek nincsen semmiféle eszmeisége csak annyit mond "ez nem normális!"

De mint láthatod úgy nagy álltalánosságban a keresztények is nyitottak

még pár dolog amire rá szokás csodálkozni:

mi is hallgatunk rockzenét, a koncerten mi is pogozunk, nekünk is van kék tarajunk meg banakcsunk, mi is nézünk horrorfilmet, mi is röhögünk a morbid viccen, mi is játszunk erőszakot megjelenítő vidojátékokkal, mi is iszunk alkoholt (csak talán több mértékkel), mi is szerepjátszunk, mi is szeretjük a szép nőket és jóképű férfiakat, mi is gyúrunk, mi is beszélünk csúnyán ha nagyon felidegesítenek, mi is vizipipázunk, mi sem mindig tudunk olyan jó emberek lenni mint szeretnénk... stb, ha kihagytam valamit a többiek még pótolják

2015. máj. 26. 19:05
 9/19 Alex Fly ***** válasza:
100%
Nálam az abszolút favorit Herbert Dűnéje. Ezenkívül pl. Pohl, Shackley, Adams, Lem, a Sztrugackij fivérek és persze Vonnegut. De jöhet bármi, a lényeg, hogy megdolgoztassa a szürkeállományt. Most leszek lepontozva, de speciel a Star Wars nem tartozik ezek közé -az meg plusz fekete pont Lukasnak, hogy az egész sztorit összelopkodta...
2015. máj. 26. 23:59
 10/19 anonim ***** válasza:
frankó ez a kérdés :D nem csak tesók ,de az ízlésük is jó :D
2015. máj. 27. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!