Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő keresztény emberek,...

Hívő keresztény emberek, milyen sci-fi alkotásokat szerettek?

Figyelt kérdés
Lehet film, könyv, akár videojáték is.

2015. máj. 26. 14:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Dűne, hm.. nagy kedvenc.

Esetleg valaki Stargate? És Stargate Atlantis? :)

2015. máj. 27. 17:12
 12/19 Alex Fly ***** válasza:

Nem vagyok éppen egy sorozatbarát típus...

A SG pilotfilmje az tetszett. A sorozat nem annyira. Azok közül inkább a Star Trek jött be, abból is a DS9. Na meg persze a jó öreg Alfa holdbázis első évada...

2015. máj. 27. 18:22
 13/19 anonim ***** válasza:
Asimov, Lem, Zsoldos Péter
2015. máj. 30. 18:25
 14/19 anonim válasza:
Én nagyon szeretem a Stargate-et, mind a három sorozat a kedvencem. Sci-fi filmeket szeretek nézni, a könyvekben még keveset olvastam, de már gyüjtöm őket.
2015. jún. 2. 12:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy mennyire nem írt senki kortárs szerzőket (Gibsont leszámítva, de gondolom nála is inkább a régi cyberpunk regényeiről lehet szó), csak klasszikusokat. Kíváncsi vagyok, hogy vajon a kereszténységgel nem férnek össze az új irányok a sci-fiben, vagy egyszerűen csak megelégszenek az emberek a régebbi szerzőkkel és nem akarnak kísérletezni (aminek persze szintén lehet némi köze a keresztény-konzervatív világnézethez).
2015. jún. 2. 12:59
 16/19 Prókátor ***** válasza:

Első helyen nálam is a klassikusok szerepelnek: Assimov, Clark, Heilen, Herbert, K. Dick ... de nem azért, mert nem szívesen váltok újakra, hanem mert zseniális ezeknek a nagy neveknek a stílusa, a logikájuk, az ötleteik, a világlátásuk. A mai magyar írók közül nagyon nagyra tartm Kovács "Tücsi" Mihályt (as. Michael T. Crickett/Toushe) mert nagyon jól viszi tovább a klasszikusok örökségét és társadalomkritikáját. Egyik másik poénja nagyon ütős.

A SG sorozat az egyik legfőbb kedvencem volt. A SG Atlantis már kevésbé ... de csak azért, mert nem tűnt eléggé kidolgozottnak. Ha valaki az Orik/kereszténység kapcsolatról kérdez ... szép fricska volt az intézményesített vallási fanatizmusnak, és éppen ezzel tért vissza a sci-fik egyik ősrégi hajtóanyagához: a társadalomkritikához (sok sci-fi író volt, akai fantasztikus köntösbe öltöztette saját kora társadalomkritikáját, mint pl az 1984)

2015. jún. 11. 18:26
 17/19 anonim ***** válasza:
Bibliánál nincs jobb.
2015. aug. 13. 11:38
 18/19 anonim válasza:
Egyetértek az előző válaszolóval. A Bibliánál, nincs jobb alkotás. Vannak nagyon jó keresztény filmek is... pl.: War Room.
2021. jan. 25. 19:17
 19/19 Alex Fly ***** válasza:
@15: a James S. A. Corey néven működő páros eléggé kortárs és mai? Mivel az Expanse-ciklus szerintem a XXI. század legszínvonalasabb könyvsorozata -és nem mellesleg ugyanez elmondható a belőle készült filmsorozatra is...
2021. jan. 25. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!