Az emberiség hány százaléka ténylegesen vallásos?
Sok helyen hallottam hogy az emberek 90-95% vallásos, de szerintem ez egyáltalán nem igaz, hiszen csak azért mert valakit megkereszteltek és úgy van nyilván tartva mint egy keresztény ember, attól még nem kell hogy vallásos legyen.
Az én környezetemben pl szinte mindenki meg van keresztelve, de ritkán találni olyat aki tényleg hinne egy felsőbrendű lényben.. szerintem ezek már mind csak ilyen szokások, hogy születik gyereket akkor megkereszteled, aztán elmegy elsőáldozni stb. stb.
Ezzel mondjuk nincs is bajom, arra jó ez a vallás dolog, hogy a kicsiknek ne kelljen elmagyarázni, hogy mi is az ha valaki meghal, vagy az öregeknek/betegeknek akiknek már nincs más reményük.
De így a statisztika azt mondja hogy az emberek nagy része vallásos, míg szerintem csak egy kis százaléka...
Minden ember "vallásos" mert belénk van alkotva az Isten hit.
nagyon sok féleképpen mutatkozik meg,legyen az ember önimádó,bálványimádó,vagy valamimást imádó,vagy éppen nem imádó.
Gondold végig mis is valójában a "vallás"!!!
a nem imádás hogy tesz valakit vallásossá?
ember, értem hogy mélyet akartál mondani, de ez így egy nagy hülyeség lett inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!