Miért nem bírok ránézni, miért nem bírom elviselni az Irgalmas Jézus képet?
Ha valahol látom, akkor ideges leszek, és nem bírom elviselni, hogy ott van a kép. Keresztény vagyok, szeretem Jézust, de a képet nem bírom. (Tudom, nem a képet kell imádni, hanem Istent. Nem is imádom a képeket.)
Erre a képre gondolok: [link]
Az a baj, hogy nem nagyon akadt közöttük normális válasz. Az első kettő csak vicceskedés volt, a másik kettő pedig szintén nem vitt közelebb. Azóta kétszer is kiemeltem, de nem érkezett hozzá még egy fél új válasz sem.
Vallás témában talán észrevehetőbb, mint művészetnél. Meg talán jobban is illik ide, mint oda.
emlékszem én is erre a kérdésre.
úgy látom nem kaptad meg rá a választ.
ez a kép nem egy tőkelétes Jézust kifejező kép.
úgy hogy érthető ha nem jön be neked,tehát nincs baj veled.
akkor volna baj ha minden képpel így éreznél mely Jézust ábrázolja.
pld amit Lucifer linkelt az egy kellemes érzést kölcsönző kép.
Nyugodtan válassz olyan képet Jézusról, amelyik neked tetszik! Nem kötelező elfogadnod az általad belinkelt képet. (Talán a fekete háttér/kontraszthatás miatt zavarhat fokozottabban téged..)
Fiataloknak, illetve gyermeki lelkülettel rendelkező felnőtt korosztálynak elfogadhatóbb lehet a világos színű árnyalatok választéka. (A Szentírásból is olyan részletet/idézetet választhat magának az ember, amelyet a szívéhez-lelkéhez közelebb érez az ember...
A választék meglehetősen bőséges. Könyvkiadók termékei a könyvesboltokban, folyóiratok, dísztárgyak (pl. kulcstartók, hűtőmágnesek, képeslapok, díszített gyertyák) - vagy éppen CD-k DVD-k sokasága...
Ui: remélem, tudtam - egy kicsit legalább - segíteni! :)
Én keresztény vagyok,igaz nem katolikus bár annak kereszteltek,de az nem számít.
A Jézus-képek tisztelete nem helyes semmilyen szinten.Nem véletlen nincs leírás a Bibliában arról hogyan nézett ki.A másik,hogy most megdicsőült testben van a Mennyben,arca olyan,mint a Nap az ereje teljében stb.János amikor így látta,összeesett,mint egy halott.
A Jézus-képek általában egy szomorkás Jézus közvetítenek,ami számomra is visszataszító,mert az Újszövetség szerint Ő fel van kenve az öröm olajával társai fölött.Ő az igaz öröm hordozója,ezek a képek pedig pont az ellentétét közvetítik,ráadásul nem is egy ízig-vérig zsidó embert ábrázolnak.
Nem csoda tehát ha nem bírod ezt a képet!(Ha cikizésből írtad a kérdést az se baj) :)
Történt veled valami traumatizáló esemény, amely valamilyen módon összefüggésbe hozható ezzel a képpel?
Ha igen, próbáld meg magadban konkretizálni a dolgot és törekedjél rá, hogy megtaláld a megoldást. (Ez akár egy kicsivel hosszabb időbe is telhet a vártnál.)
Ha nem történt semmi ilyesmi, ez a rossz érzés el fog múlni magától - nem érdemes foglalkozni vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!