Valaki, aki ismeri az Új Jeruzsálem katolikus közösséget (esetleg tagja)?
Futólagosan ismerem, hogy őszinte legyek nekem nemigazán jön be.
Eléggé merevek, amit a karizmatikusokra jellemző megjátszott spontaneitással próbának elfedni. Szóval hiába katolikusok, eléggé szektásan működnek.
Náluk is be kell fizetned minden jövedelmed tíz százalékát, de nem a katolikus egyháznak, meg nem is karitatív szervezeteknek, hanem a Vezetői Team-nak. Már ez a név is beszédes, hogy Vezetői Team.
Nos én tagja vagyok, s csak akkor kell tizedet fizetned ha év elején ezt vállalod.
Mint általában a karizmatikus közösségeknél könnyűzenei dicsőítés van, s a spontán ima dominál.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves szp72,
Megengeded hogy személyesben kérdezzelek?
"eléggé szektásan működnek."
Ez egy bejegyzett katolikus közösség. Védnöke Székely János püspök. A közösség alapító vezetője: Kunszabó Zoltán állandó (nős) diakónus. Mint az új evangelizáció egyik szakértőjét egyszer meghívták Rómába a püspöki szinódusra. XVI.Benedek pápasága alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!