Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "miben hisz, aki a hitért ől? "

"miben hisz, aki a hitért ől? "

Figyelt kérdés
lentebb olvastam, hogy sokak hite szerint a haza védelme, a nők védelme, és az önvédelem esetén a biblia szerint elfogadható a gyilkosság. ezért tenném fel ezt a kérdést, mert szerintem a biblia szerint SEMMILYEN esetben nem elfogadható a szándékos emberölés. péter
2010. márc. 15. 09:18
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
43%
miért sátánt támogatjátok? miért az ő véleményét hangoztatjátok, miközben Jézus követőjének mondjátok magatokat?
2010. márc. 15. 10:09
 12/44 anonim ***** válasza:
53%

Ja és kérlek ne hivatkozz egy olyan könyvre, amiről fogalmatok sincsen. Sokszor volt már itt kérdés a Bibliából és azt sem tudtátok, hogy az a Bibliában van. És amire hivatkoztok, az sem úgy van benne.

Vagy egy Jehova Tanúi tanácsadó könyvet neveztetek el Bibliának és még hasonló szereplői is vannak mint az eredetinek, mert akkor rendben van. De írd hozzá a JEHOVA BIBLIA szerint.

2010. márc. 15. 10:10
 13/44 anonim ***** válasza:
most nagyon büszke lehetsz magadra, hogy "lám igazam van" és egyike vagyok a kiválasztottaknak...
2010. márc. 15. 10:10
 14/44 anonim ***** válasza:

Ja és lehet Jézus rövidke életében, nem volt olyan eset, amikor ölnie kellett.

Én már idősebb vagyok, mint ő volt és az én életemben nem volt háború, nem támadtak meg soha, még olyan sem volt, hogy megdobtak volna kővel. Egy "forradalmat" éltem meg, a rendszerváltáskorit, ami békés átmenet volt és a taxisblokádot, ami szintén békés volt.

De mit csinált volna Jézus, ha a második világháború idején az orosz katonák édesanyján élték volna ki állatias ösztöneiket? Kennyérrel dobálta volna őket vagy prédikált volna, ne aggódj édesanyám, ők felebarátaink és szeresd őket. És nem csak szóban, hanem tiszta szívvel. Na ne már.

2010. márc. 15. 10:17
 15/44 A kérdező kommentje:
mint tapasztaltabb személy, tudhatod, hogy nem az számít, hogy mi lett volna, ha... hanem a megtörtént események. Jézus, saját állítása szerint hét légiónyi angyalt tudott volna mozgósítani. a biblia beszél arról, mire képesek az angyalok.
2010. márc. 15. 14:00
 16/44 anonim ***** válasza:
63%

Imádom amikor az okos emberek írogatnak ezekre az oldalakra!

Az a legbosszantóbb,hogy bármilyen kérdést is tesz fel valaki,mindíg a tanúknál lyukadunk ki.

Az én szomszédaim is Jehova Tanúi (és nem Jehovák)és tőlük rendesebb ,tisztelettudóbb,emberekkel még nem találkoztam az életem során,pedig már az 4.x-et taposom.

Olyan szeretettel nevelik a gyermekiket ,és az egész családról látszik,hogy milyen szeretetben élnek egymással,hogy mi nem tanúk soha még csak a közelében sem fogunk járni annak a szeretetnek ami őket vezérli!!

A gyermekeikkel sincs soha semmi gond,nagyon szépen meg vannak nevelve.

Az én gyermekeim nagyon szeretnek velük lenni.

Mindíg szapulják őket,pedig van számos olyan vallás rajtuk kívül még amik sokkal rosszabbak.

Nem emlékszem ,hogy valaha is hallottam volna olyat a médiákban vagy bárhol,hogy egy tanú öngyilkos merénylettel meg ölt volna sok-sok embert,vagy eltérített volna egy repülőgépet,vagy az úgynevezett "dzsihád" (SZENT HÁBORÚ) nevében lerombolta volna a WORLD TRADE CENTERT!!

Sőt nem hallottam még azt sem,hogy sok meleg pap lenne köztük,pedig azt biztos,hogy fújta volna az összes tv és ujság,mert a sok keselyű riporter biztos,hogy egyből lecsapott volna erre a hírre.

Én összehasonlítottam már a saját Bibliámat az ővékkel és nem találtam benne semmi olyat ami eltérne az enyémtől.(az enyém Károli),sőt az enyémben is benne van a Jehova név.

Aki meg ilyen hosszú bemásolt linkekkel válaszol, szerintem jobb lenne ha elgondolkozna előbb egy kicsit,mert feleslegesen írja be, szerintem az olvasok 5 %-a sem olvassa el.

Legalábbis én nem szoktam ,mert ezek nagy része egyforma,és alapból rögtön lepontozom.

Itt mindenkinek a saját véleményére kíváncsi a kérdező és nem hosszú-hosszú bla-blára!

2010. márc. 15. 15:49
 17/44 anonim ***** válasza:

Na jó de most azt akarod mondani, HA Jézust bántotta volna valaki, mozgosított volna azok ellen angyalokat bárkiket, akik aztán bármire képesek lettek volna? És akkor most Jézus mitől különb egy államfőnél? Csak annyiban, hogy egy őállamfő a hadseregét mozgosítja és nem angyalokat.

Köszönöm erre voltam kiváncsi, mert már kezdtem tényleg elhini, hogy olyan különleges ember volt Jézus. De nem.

Ja és utolsó, pont ez a problémám velük itt kérdezik meg, melyik hit követői...? Holott minden átlagos intelligenciával és műveltséggel rendelkező ember tud a dzsihádról és a muzulmánokról. És ők ezt nem viccből kérdezik, hanem mert tényleg ennyit sem tudnak.

2010. márc. 15. 15:58
 18/44 anonim ***** válasza:

ha olyan nagyszerűek, miért nem csatlakozol hozzájuk?

a többség viszont nem kér a hamis tanításaikból, és nem is fél ezt kimondani

2010. márc. 15. 16:03
 19/44 A kérdező kommentje:
valójában Jézus ezt mondta: "tedd el a kardot. mert aki kardot fog, kard által vész el. mit gondolsz, ha kérném, égi atyám nem küldene-e mindjárt 7 légiónyi angyalt a védelmemben?" nem kérte. hagyta, hogy ártatlanul megöljék. ilyen ember Jézus.
2010. márc. 15. 16:04
 20/44 anonim ***** válasza:
73%
Nagyon is igazad van!Semmilyen formában nem fogadható el az ölés!!!aki ennek ellenkezőjét teszi,annak sátáni energiák fordították el a tekintetét a szeretet és a megbocsájtás felől!Mondom mindezt úgy,hogy vallástalan vagyok,de hiszek az Istenben,aki nem azért ad életet,hogy azt mi csak úgy visszaküldjük neki!
2010. márc. 15. 16:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!