Miért érzem úgy, hogy Isten egy szívtelen zsarnok?
Ha olyan hű de kedves és jó lény lenne, akkor nem hagyta volna, hogy az iskolába ne bántsanak. Tett volna valami csodát, de szerintem végignézte és RÖHÖGÖTT is rajtam.
Lucifernél kell enyhet keresnem, aki ugyanolyan számkivetett mint én. Aki talán meghallgatja a kívánságaimat.
Hogy mindent vegyen el azoktól, akik engem bántottak. Mert Lucifer legalább felfegyverzi a híveit, fekete mágiával, amit aztán arra használhatnak, hogy elvegyék ami az övék.
Isten nem hagyja, hogy egy életre elintézzem őket, Lucifer meg bátorít rá.
Miért, Lucifer eddig mit csinált? Isten PR könyve szerint megölt két ember, meg rábeszélte az embereket arra, hogy ne ösztön lények legyenek (bár az nem egyértelmű, hogy ő volt). Illetve, fellázadt Isten tettei ellen, ami, elnézve a tömeggyilkosságokat és a pusztítást amit tett, meg a kedves szokását, hogy a szenvedés mindig "szabad akarat" kivéve amikor a kedve úgy szottyan, és vidáman lemészárol mindenkit.
Pedig ez mind az isten által ihletett könyvből van, képzeljük el, mi lehet akkor a valóság - elvégre, mindenki magát fényezi leginkább, és a másik oldalt sározza, szóval ez alapján még akár lehet, hogy isten a gonosz, aki a jót a pokolba száműzte, és azóta az embereken zsarnokoskodik.
Hiába, egy forrás nem forrás, pláne, ha az durván elfogult (és még úgy is véres és kegyetlen).
Ha van rossz, van jó (nem rossz) is, ez logikus, duális.
Azért én röstellenék egy ilyen alacsony szintű mondatot önmagában közölni: Ha van I, akkor az rossz. Na de honnan ered a jó? A világ ragyogó szépsége? A szerelmem tekintete? A fülemüle éneke? A tenger? A csillagos ég?
Tegyétek már hozzá: a jó pedig én vagyok.
ÉN ÉN ÉN JÓ vagyok.
"Ha olyan hű de kedves és jó lény lenne, akkor nem hagyta volna, hogy az iskolába ne bántsanak."
Erről ennyit. Ha Isten valóban szeretné és védené az ártatlanokat, akkor nem hagyta volna, hogy a kérdező szenvedjen a gonosz embertársai miatt.
A vitát lezártnak tekintem.
Kedves Kérdező!
Mit tett Jézus, amikor bántották (valószínűleg téged nem feszítettek keresztre, tehát Jézust vagyis Istent sokkal jobban bántották). Mit tett? Rábízta az igazságszolgáltatást arra, aki igazságosan ítél. Nem fenyegetőzött és nem önkényeskedett, bár megtehette volna Isten Fiaként, hogy azonnal bosszút áll. (Azt gondolod, hogy nem kérhetném az én Atyámat,hogy adjon ide mellém 12 sereg angyalnál is többet? -- kérdezi Pétertől.)
Ha ugyanúgy viselkedsz, mint akik bántottak, akkor te sem vagy különb náluk.
Isten valamikor bosszút fog állni: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek!" Csak ki kell várni türelmesen.
Mit mond Pál apostol is: "4Alexandrosz, a rézműves, sok rosszat követett el ellenem. Megfizet neki majd az Úr cselekedetei szerint." (1Timóteus 4:14).
Kedves kérdező!
Azért gondolod ezt, mert nem ismered Istent. A Sátán becsapott téged és hamis dolgokat, hamis istenképet tár eléd. Ugyanezt tette a Mennyben is, így tudta maga mellé állítani az angyalok 1/3-át.
Viszont még megismerheted, s ha megismered meg fog változni minden a számodra és te is meg fogsz változni.
Megismered majd az igazságot, és az szabaddá tesz, ahogy Jézus mondta.
Most te magad nem veszed észre, de rabságban élsz. Akarj szabad lenni, ez lehetséges, de csak is Istennel.
Írj, ha van kérdésed, az ÚR áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!