Szerintetek ki a "törvénytipró" amiről a Biblia ír?
Az Antikrisztus... lenne, de "ő" nem fog Isten ellen lázadni. Szeretem Istent, nem akarok harcolni ellene.
Egyesek a római császárokkal azonosítják, mert volt, aki szobrot állíttatott magáról a jeruzsálemi templomban, tehát Isten templomába "ült be".
Szia!
Egyértelműen Sátán maga. Ez a folyamat már elindult a IV. században, amikor olyan emberek kerültek az egyház vezetésébe, akik világi életet éltek, és sajnos azóta is jelen van a "vizet prédikál és bort iszik" szemlélet az egyházban, amelynek a feje: Krisztus életében soha nem voltak felfedezhetők a világi hatalom, gazdagság és pompa.
Üdv. Péter
Sátán és főleg a hamis tanítókon keresztül tiporja a törvényt, az igaz tanítást, Jézus hitét. Sajnos ebbe beleértendő a sok egyház a sokféle teológiával.
Lássuk ki a veszedelem fiai 2 Thess 2.3 hivatkozásait sorolom:
Efézus
5,6 Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel; mert ezekért jő az Isten haragja a hitetlenség fiaira.
Máté
24,4 És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket,
24,5 Mert [vers 24. Csel. 5,36.37. 1 Ján. 2,18.] sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek.
1 Tim
4,1 A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben [2 Tim. 3,1. Júd. 1,14.] némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.
4,2 Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.
4,3 A kik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, [Kol. 2,16.] melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, a kik megismerték az igazságot.
4,4 Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek [Tit. 1,15.] azzal;
4,5 Mert megszenteltetik Istennek ígéje és könyörgés által.
Ide értendők a Krisztus tagadó ateisták is, és a hamis próféták.
Nézd meg a mai világot. Ahány keresztény, annyi teológia. Még az azonos egyházon belül is különböző nézetek vannak. Ez a sátántól van
Szia
Amiről Pál apostol beszélt, arról jó szemléltetést használt maga Jézus, amikor a hitehagyásról beszélt a tanítványainak a Máté 14:24-30-ban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!