Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan erősödsz nap mint nap...

Hogyan erősödsz nap mint nap a hitben?

Figyelt kérdés

Sokszor elvesztem a reményem, vagy épp eltávolodom Istentől. Szeretnék jobban megerősödni a hitben. Ti mit tesztek ez érdekében?

Csak hívők írjanak kérem.

2010. márc. 14. 20:12
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Bahh, inkább olvasd ezt el:

[link]

2010. márc. 15. 08:44
 22/31 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Kérdésedre nem sokan válaszoltak, inkább mások pocskondiázásával foglalkoznak. Az én monitoromon azt látom,most, hogy választ írok, hogy fel van sorolva, mit tartsak be, ha válaszolok. Az egyik ilyen: ne a válaszra válaszolj! - a másik, gyűlöletkeltés, sértegetés, provokálás miatt kizárás jár. Hát, nem sokan lennénk, ha ez valóban így lenne.

Én azzal erősítem magam, hogy naponta olvasom a Szentírást, és elmélkedek rajta. Ha csak egyetlen írásszöveg elolvasásával kezdem a napom, és elgondolkodom, mit is jelent, hogyan hat ez rám, hogyan tudnám a saját életemben gyakorlatiassá tenni, akkor a napom további részében is sokszor eszembe jut, sőt még olyan gondolatok is, amik ehhez kapcsolódnak. Így el tudom kerülni azt, hogy pl. a negatív dolgok túlságosan felemésszenek. Természetesen sokat imádkozom, így úgy érzem, közvetlen a kapcsolatom Istennel. Remélem, ilyen válaszra voltál kíváncsi.

2010. márc. 15. 08:50
 23/31 anonim ***** válasza:
végre egytiszta hang. nyilvánvaló, melyik valláshoz tartozik.
2010. márc. 15. 09:23
 24/31 anonim ***** válasza:
Gusztustalan kivételezettség tudat. Szerintem ő nem őrtorony-fanatikus, mint te. Szerinted csak a JT-k jó emberek?! Milyen undorító felfogás ez!
2010. márc. 15. 09:29
 25/31 anonim ***** válasza:
89%
tévedsz. szerintem ma a földön nincs jó ember. olyanok vannak, akik TÖREKSZENEK jók lenni. olyanok is, akik nem.
2010. márc. 15. 14:08
 26/31 anonim ***** válasza:

Én sehogyan!

Én mindíg egyformán hiszem,amit hiszek,nincs,ami kétségbe vonna..próbálj meg úszni az árral,és ne legyen lelkiismeretfurdalásod,ha még nem találtál választ a sok miértre!Nagyon sokat szenvedek én is a mai napig,de mindezt azért szenvedtem végig,hogy a jutalmamat megbecsüljem,és jó ember legyek,mert akivel sok rossz történik,az együttérzőbbé válik..nincs semmi probléma..

Amúgy Istentől nemigen tudsz eltávolodni,ő mindíg ott van körülötted is!Ha szeretnél jobban megerősödni,fogadd el a sorsodat,és légy optimistább..

2010. márc. 15. 15:45
 27/31 anonim ***** válasza:

a többieknek pedig:Annyira sajnállak titeket,katólikus meg jehovás..hogy miért nem tudjátok elfogadni egymást?Hogy attól,hogy a hitetek más,és nem ugyanazt gondoljátok,attól ittígy gyűlölködni!Már komolyan sajnálom a jehovásokat,mert úgy bántva vannak,amikor szinte van hogy nem is szólnak egy árva rossz szót sem,egyszerűen a véleményüket leírják,és valaki rögtön lemocskolja őket,mintha egy góc lenne szegény az emberiség fenekén..nem kéne így ellenségeskedi,már százszor elmondtam,mint azt is,ha megdobnak kővel...

de ti egymásnak passzoljátok a labdát,és most a jehovás mondta a végén,hogy legyen a hited szerint,erre megintcsak rákezdessz...nem jó dolog a békesség?Nem lehetne minden embernek azt hinni,amit akar?attól még,hogy a jehovások mást hisznek,ők is emberek,sőtt,felebarátaink!!!Nem kérem,hogy támogasd a világnézetüket,csak hagyd már szegényeket,ha egyszer ők így gondolják,akkor gondolják így!!És ha valaki sátánista,az is gondolja ahogy akarja..mindenki mást gondol,és mivel mind emberek vagyunk,lehet két különböző vallású ember közt is barátság!!!Sőtt!Az a szép dolog,ha valakinek nem egyezik a világnézete,mégis elfogadja a másikét,és boldogságban élnek barátként,vagy szerelmesként!!!Mindenkinek el kell fogadni a másikat!ember az embert fogadja el!

2010. márc. 15. 16:04
 28/31 anonim ***** válasza:
az Igaz Isten áldjon meg téged, és a családodat.
2010. márc. 15. 16:14
 29/31 anonim ***** válasza:

Köszönöm,én meg azt mondom,hogy áldja meg az egész emberiséget is,és hogy legyenek nyitottak az emberek a szeretetre,mert ebben a világban az a legfontosabb!És áldott legyél te is,családoddal,és a katólikust is ugyanúgy áldja meg az isten,szeretettel és elfogadással!

Békét mindenkinek!

2010. márc. 15. 16:33
 30/31 anonim ***** válasza:
Sehogyan.
2010. ápr. 27. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!