Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudom levetetni a...

Hogyan tudom levetetni a keresztséget? Jogilag támadható, érvényteleníthető, hogy szabad akaratom ellenére kereszteltek meg?

Figyelt kérdés
Ahol 25 éve megkereszteltek, abba a templomba meg tudják mondani mi a menete? Katolikus keresztelésre vittek annak idején, akaratom ellenére, hiába tiltakoztam. Melyik jogi paragrafus szól a szabad akarat korlátozásáról, cselekvőképtelenek helyett való döntésről?

2015. szept. 21. 12:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan... Ha nem vagy hívő, és nem hiszel abban hogy ennek bármiféle hatása lenne rád, akkor miért zavar?
2015. szept. 21. 14:39
 12/15 KZitus ***** válasza:
83%

Szia

Hasonló cipőben jártam egykor. Egyszerűen bementem a templomba, és a papnak elmondtam nem akarok többé ehhez az egyházhoz tartozni. Természetesen elmondtam az indokaimat, mint ahogyan te is itt leírtad.

Ennyi. Töröltek az egyház névsorából (könyvéből).

2015. szept. 21. 17:04
 13/15 anonim ***** válasza:
66%
Ha nem hiszel benne, akkor miért zavar?
2015. szept. 22. 19:17
 14/15 anonim ***** válasza:
66%

10-es: Az újszövetségi keresztség mindig egy egyén döntése volt, hogy aláveti magát Krisztus parancsolatainak.

Ő pedig magához fogadta őket az éjszakának még abban az órájában, kimosta sebeiket, és azonnal megkeresztelkedett egész háza népével együtt. (Ap. Csel. 33)

Tehát a felesége és a gyerekei is meg lettek keresztelve. Ha volt kisgyerek, akkor őt is megkeresztelték. Nem volt kivétel.

2015. szept. 22. 19:21
 15/15 KZitus ***** válasza:
100%
"Tehát a felesége és a gyerekei is meg lettek keresztelve. Ha volt kisgyerek, akkor őt is megkeresztelték. " - de ez csak feltételezés, nem igazán bizonyítható
2015. szept. 23. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!