Miért nem nyitottabbak a új egyházak a kritikára és a más gondolkodású emberekre?
A pápa sosem fogadta el az evolúciót, csupán vannak olyanok, akiknek a szövegértés nem megy. És valóban nem kell nyitottnak lenni a bűn felé, mert az már nem krisztusi.
Ez is milyen kérdés már? Simán lenézel egy csomó embert, mert azt hiszed, hogy te vagy a mindenttudó. Tiszta szégyen.
Az egyházaknak nem ez a dolguk. Az új egyházak pedig nem valamely régi elveknek megújításai a fejlődés és új ismeretek miatt, hanem közönséges haszonszerzési célból jöttek létre.
A katolikus (és más régi) egyházak ma már megengedhetik maguknak, hogy nyitott, publikus legyen a legfelső vezetés és azok tevékenysége. El tudod ezt mondani az újakról? Normális nagyválallatok felső vezetése és tevékenységük ismert. A sunyítóké, törvénytelen haszonszerzőké nem. Az ok ugyanaz.
Elhinni nem kell, legfeljebb te is az eltartók közé tartozol. Ez engem nem zavar, csak a te költségvetésedet.
A keresztény hit alapja a Biblia, egészen pontosan az Isten Igéjének a Szent Szellem általi kijelentése. Mivel a Biblia soha nem változik meg anélkül, hogy idegen kezek belenyúlnának, és maga a Biblia több soron is megerősíti, hogy Isten soha nem fog megváltozni, ezért Istennek a véleménye sem fog megváltozni soha. Ha például egyes felekezetek elkezdik szocializálni a bűnt, attól még az nem válik elfogadhatóvá Isten számára. Vagyis maga Isten terelte mederbe a hívő élet módját, mit tehetne ez ellen egy pásztor, vagy egy felekezet? Legfeljebb fellázad az isteni akarat ellen, és a Sátán sorsára jut. Jézus Krisztus annyira szerette a bűnös embereket, hogy az életét és vérét adta érte váltságdíjul, hogy kijöhessenek a Sátán fogságából, a démonok fogságából, a bűn fogságából, és minden olyan dolog fogságából, ami idegen Istentől. De Jézus nem azért adta az életét, hogy az ember büntetlenül élhessen bűnös életet, hanem azért, hogy bocsánatot nyerjen a bűneiért, ha azokat megbánja és kidobja a kukába, illetve, hogy ezzel párhuzamosan meg is szabadulhasson a bűn fogságából. Az Evangélium tökéletes gyógyszer minden bűnre, azaz nincs olyan bűn, amit a Biblia bűnnek ítél, és nem tudná azt Jézus Krisztus vére eltörölni, kivéve a Jézus által megbocsáthatatlannak minő sített bűnt, de azt lehetetlen véletlenül, gyengeségből elkövetni.
Amikor Jézus vére eltöröl egy bűnt, akkor az nem csupán megbocsáttatik, de az ember fel is szabadul alóla. Alapesetben ez elég is arra, hogy az ember a továbbiakban ne vágyódjon a bűn után. Ha mégsem, arra is nyújt gyógyszert az Újszövetség.
Sok embernek az a problémája, hogy a Bibliával szemben elhiszi, amit a pszichológusok állítanak, és mivel Isten országával kapcsolatban minden hit által működik, ezért az ő számukra nem fog működni az, ami egy hívőnek működik. Dönteni kell: vagy a Biblia, vagy a tudományosnak minősített kétes eredmények. Ha valaki elhiszi, hogy egy bűn genetikai eredetű, az ezzel párhuzamosan képtelen abban hinni, hogy megszabadulhat, noha a Biblia is ezt állítja, és gyakorlati példák is ezt igazolják. Aztán ezek az emberek azt mondják, hogy az Egyház nem elég rugalmas. Rossz hírem van: ennyire Jézus Krisztus sem rugalmas. Mindent megtett, hogy az ember megszabadulhasson a bűn okától, és kész levenni az emberről a sátáni bilincseket, ha Hozzá fordul. Ha az ember újra bűnbe esik, de megint Hozzá fordul, akkor megteszi újra. Ha kell, újra és újra és újra. Amire azonban Jézus sem hajlandó, az az, hogy kiegyezzen a bűnnel.Soha. Ha nem küzdesz a bűn ellen, ami a tagjaidban van, akkor Ő sem. Bűnösen azonban nem juthatsz be Isten jelenlétébe. Mivel szellemi senkiföldje nem létezik, a másik alternatíva a kárhozat.
@ Asperrimus
"Mivel a Biblia soha nem változik meg anélkül, hogy idegen kezek belenyúlnának, és maga a Biblia több soron is megerősíti, hogy Isten soha nem fog megváltozni, ezért Istennek a véleménye sem fog megváltozni soha."
Ebben igazad van. De mégis, ennek ellenére ti is a Hit Gyüliben rengeteg teológiai és hitéletbéli újítást bevezettetek.
""Nem tudom hogy vannak e igazi keresztények a földön. Lehet, hogy már nincsenek és nem is lesznek."
nekem lenne tippem egy olyan egyházra, amely szintúgy nem tökéletes mint a többi, de mégis erőteljesen igyekszünk az Isteni értékrendet megvalósítani az életükben és a tanításukban. Én nem titkolom, nagy dobra verem, ide járok: www.krisztusegyhaza.hu."
Én is igaz keresztény vagyok és csak azért merem állítani, mert ez nem magamból nő, nem magamban gyökerezik. Jézus nagysága miatt merem mondani, mert Ő tisztít meg. Ha csak magam nézem Jézus nélkül, egy szánalmas, utolsó, mocskos, okoskodó, arrogáns bűnös vagyok. Nekem ez az egyházam: [link]
A Biblia, Isten szava, az Úr Jézus. Nem tudok semmilyen földi szervezetről bizonyságot adni, nem is feladatom. Nekem a feladatom Jézusról bizonyságot adni és a rászorulókat támogatni
Amúgy olvasva nem rossz a krisztusegyhaza.hu, de ezt ugye nem a ti földi egyházatokra és csak annak tagjaira értitek:
"Az egyház
A hívők azon csoportja vagyunk, akiket Isten elhívott, különválasztott, hogy Isten szeretetét, igazságát és kegyelmét vigye el másoknak. Az egyház Isten országának látható megnyilvánulása a földön."
Mert ez ellentmondana Jézusnak is:
Lukács
17,20 Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel [Róm. 14,7.] láthatólag jő el.
17,21 Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.
"Az Evangélium tökéletes gyógyszer minden bűnre, azaz nincs olyan bűn, amit a Biblia bűnnek ítél, és nem tudná azt Jézus Krisztus vére eltörölni, kivéve a Jézus által megbocsáthatatlannak minő sített bűnt, de azt lehetetlen véletlenül, gyengeségből elkövetni."
Jó a válaszod, egyetértek, de az idézett résszel nem. Van halálos bűn: ha valaki nem hisz Jézusban, ezt pedig a Biblia is bűnnek ítéli
Hitetlenek halálos bűne: János 3,18 A ki hiszen [vers 36. rész 5,24.6,40.47.20,21.] ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében
Ezt nevezhetik Szentlélek káromlásnak is, bár azt a farizeusok szemszögéből mondja a Biblia, mikor a Szentlélek erejét ördöginek mondják... Isten meg a csodákkal (is) akarta volna meggyőzni a farizeusokat (János 10,38 Ha pedig azokat cselekszem, ha nékem nem hisztek is, higyjetek a cselekedeteknek: [vers 25.] hogy megtudjátok és elhigyjétek, hogy az Atya én bennem van, és én ő benne vagyok.)
A hívő halálos bűne:
Zsidó
6,4 Mert lehetetlen dolog, hogy a kik egyszer megvilágosíttattak, megízlelvén a mennyei ajándékot, és részeseivé lettek a Szent Léleknek,
6,5 És megízlelték az Istennek jó beszédét és a jövendő világnak erőit,
6,6 És elestek, ismét [2 Pét. 2,20.21.] megújuljanak a megtérésre, mint a kik önmagoknak feszítik meg az Istennek ama Fiát, és meggyalázzák őt.
@ Asperrimus
"A neoprotestáns nem egy nagyon új hitrendszer jelzője, hanem valójában újszövetségi mércével nézve ultraortodox, amely észrevette a magát ortodoxnak vallók tévedéseit és képmutatását, ezért visszatért a bibliai gyökerekhez, amit azok elhagytak, és csak névleges útmutatónak tekintik. A Hit Gyülekezete semmi olyat nem vezetett be, ami nem található meg a Bibliában, vagy nem vezethető le abból."
Üres fecsegés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!