Hogyan tudnák segíteni a barátomon? Tönkre tette a szcientológiai egyház.
Totálisan összeomlott! Lelkileg és szellemileg is! A szcientológiai álegyház már teljesen telemagyarázta a fejét a sok Földön kívüli dolgokkal. Sajnos az a baj, hogy állandóan az öngyilkossággal jön. Félek attól, hogy egyszer majd megteszi! Úgy érzi, minden pénzével támogatni kell az álegyházat. Sokszor még reggelire sincs pénze, ekkor én szoktam neki adni, amikor együtt utazunk reggel a munkába. Hogyan lehet megszabadulni a szcientológusoktól?
Valakinek sikerült már kilépni ebből az ördögi körből?
Ki kell lépnie az egyházból. Magyarázd el neki, hogy ez egy lehúzós szekta. Valószínűleg az egyház követelni fogja a pénzét. Igen, ez úgy megy, hogy te fizetsz x ezer forintot egy tanfolyamra (vagy mi a szösz az), ami igazából 10-szer annyiba kerül de az egyház ezt a pénzt odaadja neked, amennyiben te elmész a következő tanfolyamra. És mindig egyre drágábbak a tanfolyamok. És bármikor próbálsz kilépni, mindig horibilis összegeket kell fizetni (adott esetben 10 milliókat).
Amerikában nem egy családot tett tönkre a szcientológia egyház. Egyes nyugat-európai országokban be is tiltották.
Szerintem a pénz visszafizetésének kérdése miatt mindenképpen keressetek fel egy jó jogászt (lehetőleg ügyvédet), akit nem pénzelt le az egyház. De nagyon fontos az ügyvéd, mert nélküle teljesen kisemmiz az egyház. Kemény lesz, de szerintem meg tudjátok csinálni egy profi jogász segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!