Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez mennyire megengedett?

Ez mennyire megengedett?

Figyelt kérdés
Lányom 3 éves. Férjemmel válunk, ő ateista. Szeretném megkeresztelni a lányom. Megtehetem a hozzájárulása nélkül? Milyen jogi kötelességem van ezzel kapcsolatban? Tájékoztatnom kell? És ha megtudja mit tehet? Köszi a válaszokat!
2015. aug. 31. 21:02
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
27es vagyok: se keresztény, se normális nem vagy és még olvasni sem tudsz, nem hogy szöveget értelmezni.
2015. szept. 1. 08:36
 32/36 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, miért, de az ateisták tiltakozni szoktak a gyerekek megkeresztelése ellen, pedig nincsenek objektív bizonyítékok arra, hogy a keresztvíztől megváltozna bármi is. Tehát nem lenne szabad a korai keresztség ellen tiltakozniuk.

Ha pedig úgyis te leszel az egyetlen szülője, akkor úgyis a te hitedben neveled majd. A baptisták, Jehova Tanúi is az ő hitükben nevelik gyerekeiket, de csak később, kamaszkorban keresztelik vagy kereszteltetik meg őket.

2015. szept. 1. 12:51
 33/36 anonim ***** válasza:
Meg vagyok döbbenve a 77%-os válaszoló válaszain... Nekem is fura volt, hogy a Kérdező teljesen ki akarja hagyni a (volt) párját a gyereket érintő akármilyen kérdésből, de ha a pasi erőszakos volt, bántalmazta, nem törődött a gyerekkel stb. akkor érthető. Ahogy a válás is.
2015. szept. 1. 23:09
 34/36 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem lehet tudni, hogy pontosan mi a helyzet.

A férj tényleg lehet erőszakos - de a feleség tuti biztos, hogy NAGYON erőszakos. Kettőn áll a vásár... meg kellene kérdezni a másik felet is.

Másrészt a törvény elég világos: AMÍG házasok, ADDIG közös a döntés. Gondolom, a nő többek között ezért is válik, mert idáig a férje nem engedte a gyerek vallásos nevelését.

Harmadrészt pedig igen nagy bunkóság erről még csak nem is értesíteni a gyerek apját.

Bár, a kérdező hallgatásából látszik, hogy ez a szándéka, és ezt tűzőn-vízen keresztül is viszi. Cigánygyerekek potyoghatnak az égből - akkor is ez lesz.

Sajnálom a gyereket. Az egész helyzet miatt... gondolom, ezek után az anyja majd tipikus férfigyűlölő típust nevel belőle. Vallásost, persze, hogy még cifrább legyen a helyzet.

2015. szept. 1. 23:36
 35/36 anonim ***** válasza:

"gondolom, ezek után az anyja majd tipikus férfigyűlölő típust nevel belőle. Vallásost, persze, hogy még cifrább legyen a helyzet."

Gondolod. Te. A valóság meg egész más. Tiszta, egyszerű és nem cifra, mint az ítélkezők vízói.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

2015. szept. 2. 08:48
 36/36 A kérdező kommentje:

77%-os, te olyan mértékben vagy hülye, hogy válaszra se méltatlak.

A többi értelmes hozzászólást köszönöm!

2015. szept. 2. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!