Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez mennyire megengedett?

Ez mennyire megengedett?

Figyelt kérdés
Lányom 3 éves. Férjemmel válunk, ő ateista. Szeretném megkeresztelni a lányom. Megtehetem a hozzájárulása nélkül? Milyen jogi kötelességem van ezzel kapcsolatban? Tájékoztatnom kell? És ha megtudja mit tehet? Köszi a válaszokat!
2015. aug. 31. 21:02
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
28%

"higgyen,amiben ő szeretne" - nem csak te gondolod -sajnos.

A világot széttaknyoló liberálisok ezt gondolják. Már az sem fontos, hogy a nemével tisztában legyen - majd később eldönti hímnem, nőnem vagy semlegesnem -ként akar élni.

Ez teszi tönkre a világot.

Mindeközben egy normális anya/apa neveli a gyerekét.

Tradicionálisan.

De ne legyen senki sem kétségbeesve: ~20 év múlva maga fogja a megismerés révén kialakítani a hitét.

De ehhez, hogy azt fölépítse, kell egy alapozás, mert mocsárra nem lehet építeni.

2015. aug. 31. 21:56
 12/36 anonim ***** válasza:
50%
#11-es: én csupán annyira gondoltam,hogy vallás kérdésében nem mondom meg a gyerekemnek,mit higgyen (nyilván megtanítanám neki,hogy ne higgyen el mindent,csak ha bizonyítékot talál rá,hogy igaz,és ez nem egy darab könyvben merül ki) ,de sikerült nagyon túlpörögnöd a témát.Taps.
2015. aug. 31. 22:04
 13/36 A kérdező kommentje:
76%-os van gyereked?
2015. aug. 31. 22:46
 14/36 anonim ***** válasza:
79%

A férjed tiltja a gyerek megkeresztelését?

Legtöbbször ateistáknak sem szokott problémája lenni a kereszteléssel, ha másért nem, akkor hagyománytiszteletből megcsinálják. Vagy a párjuk kedvéért, akinek ez fontos. A te férjed ennyire vallásellenes??

2015. aug. 31. 22:55
 15/36 anonim ***** válasza:
96%
Meg amúgy komolyan, miért akarod titokban megkereszteltetni a kicsilányt? Miért akarod, hogy a férjed ne tudjon róla? Szerintem nagyon rosszul esne neki, ha őt teljesen kihagynád ebből. Elvégre az ő gyereke is!
2015. aug. 31. 22:59
 16/36 anonim ***** válasza:
Még mindig nem jó kategóriában van a kérdés. Ez a törvények, jog kategóriához tartozik.
2015. aug. 31. 23:08
 17/36 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező: megengedett.

Ritka egy erőszakos természet vagy, ez meg a magánvéleményem.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a férjed miért válik el tőled.

De így is ILLENÉK őt tájékoztatni!

Ez pedig az elemi illem... hogy a keresztény értékekről már ne is beszéljünk. Nem tűnsz valami jó kereszténynek, már csak a válás miatt sem.

2015. aug. 31. 23:17
 18/36 A kérdező kommentje:

Igen? Nem tűnök annak? Mégis mi alapján mondasz ilyen bántót? Jaaa, hogy te nem voltál itt, amikor erőszakoskodott velem, meg bántalmazott, és a gyereket meg magasról leszarja. Tényleg, tűrnöm kéne.

Ő nem hisz, és hülyének néz mindenkit akit igen. Én vagyok erőszakos? Nem ti, akik egy egyszerű válasz helyett (feltéve, ha tudjátok a választ, bár konkrétumot még senki nem mondott), itt győzködtök és szidtok, holott semmit nem tudtok. Nyilván megvan rá az okom, hogy apukával nem kívánom ezt megbeszélni. Erre ugye senki nem gondol. Naaagy férfiemberek. Hát szégyelljétek magatokat.

Válaszolna végre valaki érdemben is a kérdésemre?

2015. aug. 31. 23:35
 19/36 A kérdező kommentje:
És csak mellékesen, ÉN adtam be a válópert. Ezzel is melléfogtál.
2015. aug. 31. 23:37
 20/36 anonim ***** válasza:
0%

Keresztényként ugye tudod, hogy NINCSEN válás.

Különélés van, ha erőszakoskodik.

Tehát te NEM vagy jó keresztény.

Ami pedig a keresztelést illeti: igen (sajnos) jogod van a kiskorú lányodat megkeresztelni.

DE ILLIK ERRŐL TÁJÉKOZTATNI A PÁROD!

Ezen mit nem lehet érteni?

Főleg, ha még kereszténynek is mondod magad, akkor illik igazán.

2015. aug. 31. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!