Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, nem gondoljátok,...

Jehova tanúi, nem gondoljátok, hogy a közel-keleti kereszténységet jobban üldözik, mint titeket?

Figyelt kérdés

JT ismerőseim sokszor állították, hogy ők üldözöttek, és ez is bizonyíték arra, hogy ők az igaz vallás.

Szerintem aami a Közel-Keleten zajlik az tényleg keresztény üldözés,akkor ők is igaz vallást követnek?

2015. aug. 31. 00:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A kérdés az volt, hogy Jézus miatt üldöznek e benneteket, erre nem adott választ az előttem szóló.

Az nem üldözés, hogy nem megy katonának és azért, hisz akkor engem is nyugodtan bezárhatnak már most, mert nem fogok beállni. De ez még nem Krisztus nevéért történő üldözés.

Nem tudtok akkor választ adni arra az egyszerű kérdésre, hogy Jézus nevéért üldözne e benneteket? Oroszországot meg ne hozd fel, mert nemrégiben kiderült, hogy hazugságot állítotok az ottani helyzettel kapcsolatban, mivel működik a weboldalatok.

2015. szept. 2. 10:16
 12/15 anonim ***** válasza:
miként az sem üldözés, hogy oroszország azembargó értelmében mindent betílt, ami amerikai. ennyi erővel egyes multicégeket is vallásilag üldöznek? az nem vallásos üldözés, hanem amerikai cégekembargói. haaz örtorony zrt nem cég formájában működne, hanem egyházként, semmi ilyesmi nem lenne. most is, mint a történelem során annyiszor, az amerikai cég forma miatt került tiltólistára. ezt kellene megérteni, és nem vallási üldözést állítani ott, ahol egyszerű embargó van. a 2. világháború alatt sem azért üldözték a keresztény németek a tanúkat, hogy tagadják meg Jézust, vagy Jehovát. az ellenségük, egy amerikai cég alkalmazottait üldözték. ezt kéne megérteni, és rájönni, hogy semmelyik vallás nem zrt formájában működik. nincs názáreti zrt a katolikusoknál, vajon miért? és itt miért van?
2015. szept. 2. 12:15
 13/15 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

A Szentírást gondosan olvasóként pontosan tudjuk, hogy "az egész világ a gonosz hatalmában van" (1János 5:19) Márpedig a "gonosz" mindenkivel szemben áll, aki Istent keresi/szereti ill. Fiát, a Megváltót akarja követni.

Bennünket is elszomorít és felháborít, amikor a híradásokból arró értesülünk, hogy a "gonosz" mindent megtesz azért, hogy megfélemlítse azokat, akik Istenhez és Jézushoz akarnak tartozni, mert tudjuk, hogy ez a célja. Nem kívánok most arra kitérni, hogy Jehova Tanúiként persze sok mindenben nem értünk egyet az ún. keresztény felekezetek nézeteivel/tanításaival , de azt is tudjuk, hogy nagyon sok embertársunk van, aki ezen felekezetek (névleges) tagja, és őszinte hívő. A "gonosz" támadása ellenük is irányul, mivel mindenáron az a célja, hogy megakadályozza őket abban, hogy eljussanak az igaz Isten ismeretére" Tehát őket is üldözhetik/üldözik és az Ördög célja erre most úgy tűnik, az iszlám (Abba most ne menjünk bele, hogy ezer évvel ezelőtt pontosan ugyanez volt, csak fordított alapállásban- ez történelem. Ez az "Ördög-atya" egyik célja, hogy egymásnak fordítsa az Istenben hívőket - János 8:44)

Sohasem mondtuk, hogy csak és kizárólag minket üldöznek/üldöztek a hitükért.

2015. szept. 5. 22:28
 14/15 anonim ***** válasza:

de erősen,több alkalommal utalt rá a szervezet. a többi vallás tagjait sátán mert meghasonlott önmagával. A tanúkat Jézus nevéért üldözik

Krisztus igaz követői ’gyűlölet célpontjai lesznek minden nemzet előtt az ő neve miatt’ (Máté 24:9)

Nem azért üldözik őket, mert beavatkoznak a világ politikájába, hanem ’Jézus Krisztus neve miatt’, mivel a követői lévén ragaszkodnak hozzá mint Jehova messiási Királyához; mivel inkább Krisztusnak engedelmeskednek, semmint földi uralkodóknak; mivel lojálisan támogatják az ő Királyságát, és nem avatkoznak bele az emberi kormányzatok ügyeibe. A modern kori történelem tanúsága szerint a föld minden részén ezt tapasztalják Jehova Tanúi.

érveljünk könyv/utolsó napok

tehát kik tapasztalják ezt: a tanúk

szemezgessünk tovább a kiadványokból, jó?

13 Ma már mintegy 109 400 gyülekezet van világszerte, és közel 895 800 testvér szolgál úttörőként. Körülbelül nyolcmillióan fogadják el az igaz ismeretet, és alkalmazzák azt az életükben. (Olvassátok fel: Ézsaiás 60:22.) Ez azért is rendkívüli, mert Jézus előre jelezte, hogy a tanítványai „gyűlölet célpontjai [lesznek] minden ember előtt” az ő neve miatt. Azt is hozzáfűzte, hogy a követőit üldözik majd, bebörtönzik, sőt még meg is ölik (Luk 21:12–17). Sátán, a démonai és az ellenséges emberek részéről megnyilvánuló gyűlölködés ellenére Jehova népe csodálatos eredményeket ér el abban a megbízatásában, hogy képezzen tanítványokat. Ma már „az egész lakott földön” prédikálnak, a trópusi dzsungelektől kezdve a fagyos tundráig, hegyeken, sivatagokban, városokban és a legeldugottabb helyeken is (Máté 24:14). Isten támogatása nélkül ez nem valósulhatott volna meg.

2012 8/15 őrtorony

érted-e? 8 000 000 személyt üldöznek Jézus neve miatt.

ezt állítja a kiadvány, meg azt, hogy ez rendkívüli.

7 Ez a buzgóság ma is megfigyelhető Jehova szolgáinál. Nézzük például, hogy mit mond a bécsi Daniela: „Gyermekkorom óta Isten a legjobb barátom. Mindig is kíváncsi voltam a nevére, mert az »Isten« megszólítást nagyon személytelennek éreztem. Tizenhét éves koromig kellett várnom, mire megtudtam, mi a neve. Akkor ugyanis meglátogattak Jehova Tanúi, és mindent elmagyaráztak, amit tudni akartam Istenről. Végre megtaláltam az igazságot, és ez csodálatos élmény volt! Annyira fölbuzdultam, hogy mindenkinek prédikálni kezdtem.” Nem telt bele sok idő, és lelkesedése miatt az osztálytársai kigúnyolták. „Én azonban úgy éltem meg a dolgot, mintha látnám teljesedni a bibliai próféciákat — folytatja Daniela —, mert tudtam, hogy Jézus azt mondta, hogy a követőit gyűlölni és üldözni fogják a neve miatt. Rendkívül boldog voltam, és csak ámultam.” Daniela rövidesen átadta az életét Jehovának, megkeresztelkedett,

2005 2/1 örtorony

szintén összeköti Jehova tanúit, és az üldözést

19 Amikor Jézus e rendszer utolsó napjaival kapcsolatos nagy próféciáját elmondta, figyelmeztette követőit, hogy ’minden ember gyűlöletének célpontjai lesznek’ az ő neve miatt. Ámde hozzáfűzte: „De aki mindvégig kitart, az menekül meg” (Márk 13:10–13). A mi számunkra, akik átadtuk magunkat Jehovának, a „vég” jelentheti „a dolgok jelen rendszerének a befejezését”,

1985 8/1 örtorony

tehát akkor mit tanít a szervezet? kiketüldöznek Jézus neve miatt?

Ezzel ellentétben mikor üldözték a tanúket egyszer is Jézus neve miatt? soha.

mindíg azért üldözik őket, mert egy amerikai cég tagjai. a második világháborúban is ez volt az ok: nem azért, mert Jézusban hittek, elhiheted. még csak nem is JJehova neve miatt. hanem azért, mert Németországnak ellensége volt Amerika, és mindent üldöztek, ami amerikai, pláne egy amerikai cég tagjait. jóhogy betiltották a kiadványaikat, hiszen az ellenségtől származtak. de nem Jézus neve miatt tették.

Oroszországban ma ugyanez a helyzet: embargó van: mindent tíltanak, ami amerikai. pláne egy amerikai cégkiadványait, és honlapját. De nem Jézus neve miatt üldözik őket.

Elfogadod?

2015. szept. 6. 07:36
 15/15 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 14-es hozzzászóló!

Ne sarkosítsd ki és ne manipuláld a tényeket a saját szájad íze szerint, mert azzal még nem lesz igazad.

1. Jehova Tanúiként sohasem hírdettük azt, hogy csak és kizárólag minket fognak üldözni, ugyhogy ezt ne olvasd bele a kiadványainkba, mert nem igaz. (Ezt én is próbáltam elmagyarázni, kérlek olvad fentebb)

2."Ezzel ellentétben mikor üldözték a tanúket egyszer is Jézus neve miatt? soha."

Jézus nevéért üldöznek mindenkit - értelem szerűen - aki az Ő tanításait magáévá teszi. Csak egy példa (a sok közül): "Jézus rászólt: „Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el." (Máté 26:52, Katolikus ford.) Talán nem "vesztek el" sokan pl. a II. vh- úban a Tanúk közül csupán azért, mert nem voltak hajlandólk katonaként más kesresztények ellen harcolni,ahogy Jézus mondta? De bizony. A Tanúk - más állítólagos keresztény felekezetekkel szemben - azóta sem fognak fegyvert senki ellen - mert Jézus ezt parancsolta! Ez csak egy dolog, lehetne találni még sok másikat.-..

2015. szept. 20. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!