Melyik a legszigorúbb életvitelt követelő keresztény vallási felekezet?
Azért, mint baptista, mégiscsak pontonként leírom az igazságot, mert szerintem úgy korrekt egy vélemény, ha az is megszólal, akiről véleményt formálnak:
- még a szexre gondolni is bűn, ha nem hessegeted el a gondolatot rögtön
Mivel bibliai alapokon élünk, ezért ezt máris cáfolom, mert leírja a Biblia, hogy nem vonhatjuk meg egymástól magunkat, csak imádkozás idejére. Így ez tévedés.
- a nők és a férfiak nem beszélgethetnek hosszabb ideig, főleg nem lelki dolgokról, mert az már kötődést jelentene
Ennek szintén nincs valóságalapja, mert pl az én lelkigondozóm is férfi. Testvérek vagyunk és segítünk egymásnak. Szintén nincs bibliai alapja és szintén nem igaz ez sem.
- előírják az illedelmes/biblikus öltözködést, ne legyen sok smink, kivágott ruha, rövid szoknya
Nincs előírva, de egy épelméjű, tisztességes ember nem magamutogatni megy imaházba. Előíratlanul is így normális. Ha valaki nem bírja ki miniszoknya nélkül, vagy nem bírja ki, hogy ne nézegessen nőket/férfiakat, annak nem kell Istentiszteletre jönni, mert az nem nyálcsorgatásra való időpont.
- nem lehet tetkód, se piercing, se hasonlók
Azokkal mi a helyzet, akik felnőttként tértek meg és már van tetkójuk? Hm? Szerinted ki vannak rakva a hóra, vagy mi? :) Az viszont szerintem normális, hogy valaki ne ezekkel akarjon kitűnni, mert ezek nem más, mint a testen elhelyezett látványos ékszer, megint csak azért, hogy több nézelődője legyen a testének. Ha valaki ezt az önkifejezést választja, annak milyen a kapcsolata az élő Istennel, ha mást nem tud elképzelni?
- nem cigizhetsz, nem alkoholizálhatsz, még a kávéfüggőség is bűn, szóval minden, ami függőség, mert az már beteg lélekre utal
Van, akit imában támogatunk, hogy leszokjon a cigiről, mert ő akarja. Az alkoholból Jézus meg tud menteni. Persze, ha valakinek az a normális, hogy szétissza a fejét, elissza a családi pótlékot és a fizetést, az addig úgysem tud szabadulni, míg fel nem ismeri, hogy ez bűn. Addig viszont imádkozni nem csak hogy szabad, de kell is érte.
Kávézom, napi hármat minimum megiszok, de még egyszer sem kérték tőlem számon, sőt a vendégeket kávéval is szoktuk kínálni. És elég sok gyülekezettel tartjuk a kapcsolatot, ha ez központi baptista szabály lenne, akkor már rég kibukott volna.
- nőként ne dolgoz olyan munkahelyen, ahol sokáig kell bent lenni és ne építs karriert, mert egy nőnek az otthon a legfontosabb
Életemben nem hallottam még ilyet. Ez most vagy tévedés, vagy hazugság. Remélem előbbi.
- a nő rendelje magát alá a férfinek, a férfi hozza a döntéseket
Egy normális párkapcsolatban, ahol a férfi Istennel jár, ott ez nem probléma, mer a nő is és egy ilyen házasságban egyetértés van, nem pedig diktatúra.
- nem lehet elválni, mert Isten előtt ez utálatos dolog, és meg van írva, hogy a házasságtörők (és elváltak) a pokolra jutnak
Ezt a Biblia mondja, nem mi, a pokol pedig a házasságtörőkre vár, akik nem bánták meg bűnüket. De kérdem én, aki valóságosan ismeri Krisztust, az vele jár és minden helyzetben rá támaszkodik, így nem is a teste irányítja, hanem a Szentlélek. Ott pedig van bűnbánat, ha éppen elbotlik.
- a házastársaknak minden elég időt kell fordítani a közös imádkozásra és bibliaolvasásra
Így van, ezt teljesen támogatom is, mert egy keresztény házasságban ennek alapnak kéne lennie. De máshol ezt nem pártolják. Miért is? És mi ezzel a gond?
- meg van szabva, milyen pózban és hogyan nem lehet szexelni (pl. az orál az ördögtől való stb)
Itt azért felröhögtem. :DDDD Majd szólok a férjemnek, hogy ezentúl ezt nem szabad, mert itt olvastam rólunk, és hát tudjuk, hogy a gyéká olvasóközönsége mindenhez nagyon ért. :DDDD
- a gyerekeddel nem nézethetsz Harry Pottert, mert abban varázslás van
Önmaguktól nem néznek. Én megnéztem az első két részt, de a Twilight jobban tetszik.
- meg egyébként is ,,tegyetek mindent Isten dicsőségére", szóval ami Isten nem dicsőítené, az bűn.
Amit önmagunknak tulajdonítunk, miközben a következő pillanatot sem ismerjük, ez az önelégültség a bűn, csak hogy tisztázzuk.
Örülök neki, hogy nálatok nem ennyire szigorúak, de nálunk igen is ilyenek, meg főleg Erdélyben. Van, ahol a nők és a férfiak nemcsak hogy külön oldalra, de még külön teremben is tartják nekik a bibliaórákat.
Nem hazugságot írtam! A szokások gyülekezettől függően elég eltérőek lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!