Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint miért...

A keresztények szerint miért bűn a szex? És az önkielégítés is tiltott?

Figyelt kérdés

Szeretnék jó keresztény lenni. Sajnos sokat nem tudok a vallásról, ateista családban nőttem fel. Próbálkoztam magamtól megvonni a szexualitást, de egyszerűen nem megy. Talán azért, mert nem értem a miértjét. Tudnátok segíteni?

21/N

2015. aug. 27. 14:34
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Én tudom, hogy nem vagyok jó.

Tudom, hogy vannak hibáim.

Azt is bevallom, hogy van amikor bort iszom és vizet prédikálok.

De ennek csak az az oka, hogy nem akarom, hogy abban a tévhitben legyetek, hogy titeket már Isten irányít és tökéletesek vagytok.

Egyébként egyik szerintem jó megjegyzésem, hogy ti azért vagytok egyformák, mert különlegesek akartok lenni. Én pedig azért vagyok különleges, mert olyan vagyok, mint ti.

Vagy a másik, hogy nem ti vagytok alsórendűek, hanem én felső. Persze ezt az ego szöveget sem gondolom komolyan. Az én egóm odáig terjed ki, hogy nem vagyok kevesebb senkinél. (csak akit szeretek).

2015. aug. 27. 15:33
 12/41 A kérdező kommentje:
Tudod Lucifer, ezzel az a baj, hogy a gyerekek manipulálhatóak. Ha egy 8 évesnek apuci azt mondja, hogy ez a normális, elhiszi, lehet hogy jól is esik neki. De az a gyerek fel fog nőni, és rájön hogy mégsem csinálják ezt mindenkivel. Az pedig szerintem nagyon komoly lelki sérüléseket okoz. Szexuális kapcsolat szerintem csak akkor jöhetne létre két ember között, ha mind a két fél teljesen tudatában van a cselekedetének, ismeri annak mivoltját és következményeit. Ez etikailag szerintem azzal egyenértékű, amikor bedrogoznak egy nőt és tudatán kívül megerőszakolják, vagy valamiféle zsarolással veszik rá az aktusra.
2015. aug. 27. 15:51
 13/41 anonim ***** válasza:

Ezt azért gondolod így, mert annak a híve vagy, hogy a szexhez szerelem kell. Hiszen a szabad akarat sértése itt nem áll fent.

De ha lefekszenek vele, kevesebb lesz? Vagy ha csak összekeni apuka?

Egyébként mi a mi voltja a szexualitásnak? Mit nem lehet azon érteni, ha elmagyarázzák?

Azt sem hiszem, hogy a vérfertőzés zavar, mert a 16 éves szomszéd fiút is írhattam volna, hogy nyalogatja.

2015. aug. 27. 15:56
 14/41 anonim ***** válasza:

Ne értsd féle, lenézem és gyűlölöm az összes erőszakoló embert és az az álmom, hogy nőket mentsek ki az ilyen undormányok karjaiból (keresztény szeret).

De tényleg nem értem mi ebben az olyan nagy trauma.

Én sem örülnék, ha egy öreg ember vagy bárki megerőszakolna.

De csak azért, mert nem akarom, meg néhány egoista elképzelés miatt.

2015. aug. 27. 15:58
 15/41 anonim ***** válasza:
0%

Ilyenekkel van teli a világ:

[link]

És akkor sokan a keresztényeket szídják, akiknek köszönhető a pedofília elítélése is.

Mert solk helyen max azért nem volt módi, mert akkor a gyerek apja bosszút áll. De elég sok helyen, főleg háborúban megkostolták a gyerekeket. Sőt olyan kultúra is volt, ahol mindegy vagy elfogadott. Nem?

2015. aug. 27. 16:09
 16/41 A kérdező kommentje:
Érdekes elképzeléseid vannak, persze ez a te dolgod. Én nem hiszem hogy fel tudtam volna dolgozni egy ilyen esetet. Kiindulva abból, hogy még anno, amikor elvesztettem a szüzességem, élveztem a dolgot, de fél év múlva szörnyen megbántam, mert rájöttem hogy egy olyan embernek adtam oda magam, aki nem érdemelte meg. Pedig már nem voltam gyerek. Persze nem mindenki ilyen beállítottságú. Szerintem a szexhez érettnek kell lenni, egy bizonyos kor alatt nem szabadna.
2015. aug. 27. 16:09
 17/41 anonim ***** válasza:

Még egy utolsó kérdés és elmegyek.

Elítéled, ha egy 17 éves lány néha összejön egy olyan férfivel, akinek családja van?

Természetesen a te kérdésed arra vonatkozozz, hogy két szabad ember miért baj, ha élvezi a szexet.

Ha nem szabad, miért baj?

2015. aug. 27. 16:23
 18/41 A kérdező kommentje:
Ez esetben nem a lányt, hanem a családos férfit ítélem el.
2015. aug. 27. 16:27
 19/41 szp72 ***** válasza:

Nem a szex bűn, hanem a házasságon kívüli kiélése.

A testi egyesülés a teljes és halálig szóló elköteleződés és eggyéválás kifejeződése és beteljesülése.

Ha valaki házasság nélkül lép szexuális kapcsolatba az azt hazudja, hogy egy vagyok veled, holott csak a testét vitte bele dologba, nem az egész életét és személyiségét. Tehát egy hazugság, egy nagyon mély dolog olcsó élvezetté való silányítása.

Ugyanezért bűn az önkielégítés. Az emberi szexualitás több, mint az állatoké. Nem pusztán az én élvezetem, hanem a másik személy önátadó ajándéka.

A bűnös szexualitás akár szenvedélybetegségé vagy megkötözöttségé is alakulhat, amiből nagyon nehéz kijönni. Nehezebb leszokni róla, mint bele sem menni.

2015. aug. 27. 17:02
 20/41 anonim ***** válasza:

És ha két ember együtt akar élni, szerelmes egymásba, azért szeretkeznek mert kölcsönösen örömet akarnak okozni a másiknak, mert családot akarnak stb...

Akkor bűn, ha kihagynak egy rituálét?

Mert én inkább úgy látom, hogy a megcsalással van gond.

2015. aug. 27. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!