Jehova tanui segitenek a menekülteknek?
Szia
Minden körülmények között igyekezünk segíteni az embereknek. Ezt úgy tesszük, ahogyan arra Krisztus utasít, ahogyan elvárja tőlünk. A Máté 28:19,20 erre az esetre is vonatkozik. Minden nemzetből való embernek vigaszt, és reményt szeretnénk nyújtani. Értük is meghalt Krisztus....de lehet, ők erre jelenleg nem is gondolnak. Azért vagyunk ott is, hogy emlékeztessük erre - ha érdekli őket.
"Minden nemzetből való embernek vigaszt, és reményt szeretnénk nyújtani."
És mégis mivel? Hogy ott álltok és nézitek őket? Nem hiszem hogy Jétus ezt tanitotta.
"Értük is meghalt Krisztus....de lehet, ők erre jelenleg nem is gondolnak."
Tudod mire gondolnak? Hogy éhesek, szomjasak, fáradtak és elvesztették mindenüket. Jehova taniu szervezhetnének adománygyüjtést vagy ételosztást vagy ilyesmit. De a válaszodbol látom hogy nálatok ez nem szokás. Csak nézitek.
Olyan kérdést indítottál el, amellyel hatalmas vitákat szíthatnál, minden eredmény nélkül. mert ahány ember, annti vélemény(lésd a 13,14) és mindegyiknek igaza lehet.
Hány gyermek éhezik Magyarorsyágon?, hány gyermek fekszik le éhesen, nem inkább azokat kellene előbb jóllakaatni, etetni? Te odaadnád a saját gyermeked reggelijét másik gyereknek, a magadét éhen hagyva?
Mert valamilyen szinten ez is folyik itt az országban.
Keresztény emberként annak adok enni, aki elérhető közelségben van, és a kezébe adhatom......
Amiről viszont te írtál, azt mesterségesen csinálják, és elvárják tőled, rőlem, hoggz oldjuk meg... minden embernek segítünk azokkal az eszközökkkel, amellyel rendelkezünk. De ebben az a mérvadó, hogy Isten mit vár el tőlünk, és nem az, ahogyan mások ezt elgondolják, mert hidd el, Isten azt sokkal, de sokkal jobban tudja, mi szolgálja hosszú távon az ember javát, mert „a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember” (Jeremiás 10:23).
Vidiripi
"Jehova Tanúi is szoktak jótékonykodni, csak nem kürtölik szanaszét, mivel nem az a cél, hogy az emberek lássák, hogy milyen segítőkészek (önfényezés), hanem hogy Isten lássa."
Aha ezért van kirakva a hivatalos weboldalra hogy a tanúk éppen hol is segítettek a katasztrófa sújtotta embereken.
Megjegyzem hogy sok olyan szervezet van amely segít az embereknek s azok közül a szervezetek közül sem kürtöltetik szanaszét hogy ők éppen mit is tettek hogyan segítettek.
De nem is kell a média megteszi helyettük. A VILÁGI média!
De ugyan akkor az is igaz hogy kis hazánkban is lenne bőven kin segíteni. Vannak olyan állampolgárok is akik a saját hazájukban menekültnek számítanak.
Pl. én nem adok pénzt hajléktalannak. Jön azzal hogy hány napja nem evett. Mondom neki hogy akkor menjünk a boltba veszek neki ételt. Hát neki inkább a pénzt adjam oda.
A kérdés az hogy akkor most tényleg éhes vagy sem. Vagy hogy is van ez?
"Több pénzük van a menekülteknek, mint bármelyikünknek. Akkor meg minek?"
Ugye ezt nem gondolod komolyan? Már hülyeséget beszélsz csak hogy ne kelljen segíteni, nagyon szép.
"Keresztény emberként annak adok enni, aki elérhető közelségben van, és a kezébe adhatom......"
Ja értem, tehát akkor Jehova tanúi azért nem segítenek mert a menekültek nem keresztények. Ez mindent elmond rólatok. Látom hogy sok kérdést tesznek fel a tanuknak, több provokativ de ezek szerint nem alaptalanul.
"Komolyan gondolom. Elkaptak párat, akiknél többezer eurót találtak. Ezeket pénzelik, ne félj. Te azért mindenképpen adjál nekik."
Nálad valami komoly probléma van ugy látom. Javaslom menj el az egyik pályáudvarra és nézd meg hogy élnek. Én minden nap látom őket a keletinél. Amugy meg néhány ezer euró nem olyan sok pénz. Lehet hogy eladta mindenét, és az az összes pénze. Legtöbbjüknek viszont kizárt hogy lenne sok pénz. Az az apróság szerintem elkerülte a figyelmedet hogy Sziriában és Irakban már sok éve háború van.
Jehova tanui, ilyen szívtelen hozzáállást nem vártam volna azoktól akik egyfolytában Jézusról beszélnek. Így már jobban értem miért utál titeket mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!