Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi csak 130 évesek?

Jehova tanúi csak 130 évesek?

Figyelt kérdés

2015. aug. 24. 15:12
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Inkább 140. Valamikor az 1870-es években szerveződött össze néhány csalódott adventista Russel vezetésével. Pontos évhez nem köthető a megalakulásuk, eleinte csak tanulmányozták a Bibliát, aztán pár év múlva már az Őrtornyot is kiadták.
2015. aug. 24. 15:35
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Nem. Jehova tanúi néven csak 1931-től ismertek, azaz 84 éve, de az a szervezet, az a cég, egy zrt, az 1909-ben alapult, russel erre a cégre íratta a vagyonát, mert, és ezt cáfolni fogják, megcsalta a feleségét pár gépírólánnyal a nyomdájából, és nem akarta a válópere miatt elveszteni az 50%-át a pénzének.

de mindjárt jönnek nálamnál okosabbak, akik elmondják, hogy Pál is Jehova tanúja volt, Jézus is, sőt, ábel volt az első Jehova tanúja...

2015. aug. 24. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehettek jehova tanúi, mert ez a szó csak pár száz éve létezik.
2015. aug. 24. 17:04
 4/8 anonim ***** válasza:
6%
Én még nem találkoztam 130 éves jehovistával...
2015. aug. 24. 17:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Képzeld el én sem :)
2015. aug. 24. 19:46
 6/8 lilla64 ***** válasza:
83%
Ugy van minden ahogyan a 2-ös válaszoló leirta.Hogy kivel csalta meg Russel a feleségét nem tudom,de hogy elváltak az biztos.Most mindjárt jönnek a tesók és irják,hogy a hite miatt hagyta el.Rutherford még cifrább dolgokat müvelt.
2015. aug. 24. 21:26
 7/8 Tantételbeli ***** válasza:
10%

Kedves kérdező!

Jehova Isten modernkori tanúiként csak 1931 óta használjuk hivatalosan a Jehova Tanúi nevet, mint egyház. (Azelőtt Bibliakutatók volt az elnevezés)

A Teremtő Isten (héberben יהוה, azaz JHVH,/Jehova) tanuinak sora azonban nem akkor kezdődött (és nem is a Russell alapította bibliatanulmányozó pittsburghi csoporttal), hanem évezredekkel korábban, a hizhű Ábellel, aki elsőként mutatott be áldoztot Istennek. Azóta mindig és minden korban voltak az igaz Istennek hű tanúi itt a földön.

A Jelenések könyve azonosítja, ki volt az emberek között a legnagyobb tanúja istennek, amikor azt írja a feltámadott és megdicsőült Jézus Krisztusról, hogy Ő "a Hű Tanú", iletve "az Ámen, a hű és igaz tanú" (Jel 1:5, 3:14) Kinek a Tanúja? Az Atyáé, a Mindenható Istené. (lásd Jézus saját szavait pl.János 4:34, 5:43, 10:25 és más helyeken)

2015. aug. 26. 19:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
hehe...
2015. aug. 26. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!