Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan katolikus, aki...

Van itt olyan katolikus, aki direkt "idegen" atyánál szokott gyónni, és nem annál, ahova rendszeresen jár misére?

Figyelt kérdés

Én egy pici faluban lakom, ahol mindenki ismer mindenkit, és az atya is talán túl "közvetlen" - egyszer visszahallottam azt, amit 100%, hogy senki másnak nem mondtam el, viszont a gyónásomban neki igen.

Azóta járok másik atyához gyónni egy nagy város nagyon templomába. Természetesen továbbra is a régi helyre járok rendszeresen misére.

Utóbbi időben, templomon kívül találkoztam azzal az atyával, aki a falunkban tartja a misét. Célzást tett arra, hogy már 3 éve nem gyóntam itt....

Persze én nem mondtam senkinek, hogy máshol szoktam.

Félreállíthat egyszer áldozáskor? Megteheti, hogy nem áldoztat meg, mondván, ő nem tudja, hogy az elmúlt 3 évben valóban gyóntam-e?

2015. aug. 19. 14:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
erre én is gondoltam... mellesleg ha annyira "közvetlen " legyél te is az, és jegyezd meg, hogy úgy tapasztaltad, hogy a megsértette a gyónási titkot, ezért nem mész hozzá (nehéz elhinnem, de te tudod... meg az "utalgatás célozgatás" is rossz, ha lehet még rosszabb- mert az meg mindenki a maga kénye kedve szerint alakítja)
2015. aug. 19. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!