Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mit szólna egy JT...

Szerintetek mit szólna egy JT (ismerős, vén) ha a kezébe adnál egy olyan könyvet ami cáfolja a szervezet tanításait, jó érvekel?

Figyelt kérdés

2015. aug. 17. 23:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Igen tagja vagyok egyháznak. Hogy melyiknek azt nem mondom el. Mindenkit Isten vezessen oda ahol lennie kell.

De adok egy kis segítséget amit átgondolhatsz!

Ha elmész egy gyülekezetbe figyelj rá oda hogy az mennyire evangélium központú.

Mert hit által Isten kegyelméből Jézus vére árán vagyunk megváltva! Ahol segítenek a tagoknak Krisztus teljesen odaszánt követőjének lenni.

Barátságos emberek.

Ami nem annyiból áll hogy köszönnek neked és kezet fognak veled. S az egész gépiesen zajlik.

Hanem valóban érdeklődnek irántad. Persze ez nem egy alkalom alatt tapasztalható.

Hitelesség!

Szép ruhában, nyájas beszéddel fogadnak de a színfalak mögött meg más van! Tehát a külsőségek összhangban vannak e a belső dolgokkal. Meg aztán nem a ruha teszi az embert!

A hangoztatott tantételek.

Ami nagyon jó de azért nem árt tudni azokat is amelyek nincsenek hangoztatva de még is hozzá tartoznak s további információkat tartalmaznak.

A kérdezés szabadsága!

Minden gyülekezetnek joga van tisztán meghatározni, mit hisznek igazságnak.

Néhányan nem szeretnének kérdéseket hallani megalapozott tantételeikről. Azonban hiszem, hogy becsületes kérdéseket feltenni egészséges nem csak a kérdező, hanem az egész gyülekezet számára is.

Rugalmasság a nem teljesen egyértelmű területeken!

Ne az legyen hogy az ilyen kérdésekben is van egy határozott álláspont és mindenkinek azt kell követni. Ha teszem azt iszok egy pohárka bort akkor azért ne legyek már megítélve!

A szabad távozás.

Nem a gyülekezet tulajdona az ember! Így ne fenyegessenek senki ha elakarja hagyni a gyülekezetet. Mert mondjuk egy másikba akar át menni.

De mint ahogyan már írtam is. Istentől kell kérni a vezetést ebben is!

2015. aug. 19. 11:14
 12/13 anonim ***** válasza:

gratulálok, hogy ezeket még keresztelkedésed előtt észrevetted, és elmenekültél onnan. egy tanú nem is érti ezeket az általad felsorolt dolgokat:

kérdezni? beszélgetni? szabadság? testvériség? egyenlőség? nem fenyegetnek? szinfalak? a kézfogás és a tegezés nem a szeretet bizonyítéka?

a bibliakutatók kerülik a nyílvánosságot...

2015. aug. 19. 11:22
 13/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"gratulálok, hogy ezeket még keresztelkedésed előtt észrevetted, és elmenekültél onnan. egy tanú nem is érti ezeket az általad felsorolt dolgokat:"

Én nem menekültem el onnét. Határozottan cáfolom hogy így lett volna. Nem üldözött senki hogy ilyesmit kellett volna tennem. Ha akarok akkor ma is elmehetek a Királyság terembe.

Bár sokszor kérdezték tőlem hogy meg akarok e keresztelkedni, érdekes módon nem éreztem erre indíttatást! Azért nem keresztelkedtem meg a tanúknál mert nem akartam.

"kérdezni? beszélgetni? szabadság? testvériség? egyenlőség? nem fenyegetnek? szinfalak? a kézfogás és a tegezés nem a szeretet bizonyítéka?"

Kérdezni lehet! De hogy mit kérdezel az nem mind1. Beszélgetni is lehet nagyon is jókat lehet tanúkkal is beszélgetni. De ha vallási témáról beszélgetsz akkor az már nagyon is bonyolódik. Ha olyanról akarsz beszélgetni ami nincs benne a kiadványokban.

Szabadság!

Az mindig is viszonylagos dolog!

Testvériség!

Na ez már egy érdekes kérdés. Ezt nem lehet elintézni azzal hogy van vagy nincs. A tanúknál is előfordul de az igen ritka. Egység az van! De az nem egyenlő a testvériséggel.

Egyenlőség!

Miben?

Színfalak azok vannak.

Fenyegetés! Ebben a tanúk nem járnak az élvonalban. Viszont kirekesztésben már nem ez a helyzet. De fenyegetés terén vannak sokkal keményebb gyülekezetek is.

2015. aug. 19. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!