Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Okozhat lelki furdalást egy...

Okozhat lelki furdalást egy JT-nek ha, közeli ismerősöm de nem adok lehetőséget rá, hogy megtérítsen, esetleg az, ha passzív vagyok vele szembe?

Figyelt kérdés

2015. aug. 14. 23:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kösz Vidiripi!Kösz mindenki,megy a lájk!
2015. aug. 17. 23:09
 12/19 anonim ***** válasza:

""Igen, elég SAJÁTOS értelmezésben kedves válaszoló, mint ahogy nagyon-nagyon sajátos értelmezésben hirdették az isteni igazságot az első sz.-i tanítványok is a külvilággal szemben! Ha nem lett volna annyira "sajátos", akkor hasonlók, vagy ugyanolyanok lettek volna, mint az őket körülvevő világ, mely általában tartósan képtelen volt békében és szeretetben élni."

Az eszedbe se jut hogy ez egy őszinte kérdés? A kérdező azt írja hogy "közeli ismerős"!"

Vidiripi, én ezt a válaszomat már nem a kérdezőnek írtam, hanem egy válaszolónak, méghozzá okkal. Most akkor ki is a rosszindulatú, aki féle magyarázza amit írok? Mert nekem támadsz, de eleve ROSSZ indítékot

2015. aug. 19. 14:41
 13/19 anonim ***** válasza:

feltételezel az írásomban.

Én nem vontam kétségbe a kérdező őszinteségét, miből gondoltad, hogy igen?

Ki mondta, hogy Jehova Tanúi tökéletesek, hogy nincsenek személyes problémák és békétlenségek, ez vajon most hogy jön ide? Egy szóval sem utaltam erre!

2015. aug. 19. 14:49
 14/19 anonim ***** válasza:
De attól, hogy leírtam az igazságot, a KÜLÖNBÖZŐSÉGET, amit egyébként a Biblia, sőt az apostolok is megtettek, hogy igenis van, kell lennie általános értelemben jó értelemben vett különbségnek a világ és a keresztény gyülekezet között, még nem állítottam és még csak nem is sugalltam, hogy Jehova Tanúi tökéletesek és mentesek a hibáktól és veszekedésektől. Csak ezt a Biblia szellemében le kell rendezni egymással, erre pedig minden segítséget megkapunk.
2015. aug. 19. 14:57
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja, és ezek Jehova Tanúinál nem faji, etnikai, politikai vagy más világi ellentétek, melyek a világban a magukat keresztényeknek nevezők túlnyomó többségét bizony ma is határozottan megosztják.
2015. aug. 19. 15:12
 16/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Vidiripi, én ezt a válaszomat már nem a kérdezőnek írtam, hanem egy válaszolónak, méghozzá okkal. Most akkor ki is a rosszindulatú, aki féle magyarázza amit írok?"

Ez esetben bocsánatodat kérem. Nem figyeltem elégé.

Viszont amit írtam abból csak az első két mondat amit nem kellett volna írnom ha az nem lenne ott akkor nem is lenne félre értés. De így van. S elismerem hogy én nem figyeltem elégé. Mert amit írtál az nem a kérdezőnek szól.

"Mert nekem támadsz, de eleve ROSSZ indítékot feltételezel az írásomban."

Igazából nem is baj hogy ezt átéled. Én is átéltem már párszor veled kapcsolatban most legalább már tudod milyen ez. Bár én elismertem hogy tévedtem.

"Ki mondta, hogy Jehova Tanúi tökéletesek, hogy nincsenek személyes problémák és békétlenségek, ez vajon most hogy jön ide?"

Ez úgy jön ide hogy előszeretettel hivatkozol arra hogy a tanúk között mekkora szeretet van és béke! Ezzel vontam párhuzamot! S igen tévesen tettem! Rosszul gondoltam hogy mire akarsz ezzel utalni. Ezért is elnézésedet kérem. Sajnálom!

"De attól, hogy leírtam az igazságot, a KÜLÖNBÖZŐSÉGET, amit egyébként a Biblia, sőt az apostolok is megtettek, hogy igenis van, kell lennie általános értelemben jó értelemben vett különbségnek a világ és a keresztény gyülekezet között, még nem állítottam és még csak nem is sugalltam, hogy Jehova Tanúi tökéletesek és mentesek a hibáktól és veszekedésektől."

Nem! Valóban nem! De tedd hozzá hogy VELED szemben én már ERŐSEN elfogult vagyok. "Kiérdemelted"

"Ja, és ezek Jehova Tanúinál nem faji, etnikai, politikai vagy más világi ellentétek, melyek a világban a magukat keresztényeknek nevezők túlnyomó többségét bizony ma is határozottan megosztják."

Ezeket már csak utólag tetted hozzá, erről akkor nem írtál. Így én nem is ilyen irányban gondolkodtam. Csak hogy tiszta legyen. Szóval nem ilyen alapon közelítettem meg a kérdést.

2015. aug. 19. 16:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Jól van, elfogadom a kritikát (még ha nem is értek vele mindenben egyet) :-)
2015. aug. 19. 17:47
 18/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jól van, elfogadom a kritikát (még ha nem is értek vele mindenben egyet)"

Az utóbbi kommentem az nem kritika akart lenni. :))

Inkább elnézést kérek benne!

2015. aug. 19. 18:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Tudom, ezt értékelem is, de az én szempontomból fogalmaztam. Nekem is van biztosan mit elnézni. ;-)
2015. aug. 19. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!