Okozhat lelki furdalást egy JT-nek ha, közeli ismerősöm de nem adok lehetőséget rá, hogy megtérítsen, esetleg az, ha passzív vagyok vele szembe?
Bocsi kérdező, de nem Jehova Tanúi fognak téged "megtéríteni", ők csak azt viszik el hozzád, amit Isten Szava mond NEKED IS. Nem őket utasítod el.
Ha egy közeli és szeretett családtag elutasítja az igazságot, nyilvánvaló, hogy senkinek sem esik jól, de lelkiismeret furdalás csak akkor lenne, ha elmulasztottuk volna tudatni vele, amit Istenről és szándékéról megismertünk.
"ők csak azt viszik el hozzád, amit Isten Szava mond NEKED IS"
Elég sajátos értelmezésben... no mindegy, ha rákezd a "térítésre", közöld vele, hogy kedveled őt, de majd megtérsz, amikor úgy gondolod.
nekem is van 3 nagyon jó barátom akik Jh tanuk.
én viszont keresztény vagyok.
de ez nem okoz semmi problémát a barátságunkra nézve.
a Jh tanuk tanításával nem értek egyet,ilt sokat marhaságnak tartok belőle.
de van amivel egyet értek.
de mert én nem akarok Jh tanú lenni,ezért még nem fognak rám meg megharagudni.
ilt ez nem fog a barátságunk közzé állni.
már ha igazi barátok....
nem csak azonos vallású emberek lehetnek barátok.
sőt még egy vallásos és egy ateista ember is lehet nagyon is jó barátságban.
amúgy is ha valaki hívő akar lenni,azt azért tegye mert szabad akaratból és szívből akarja.
és nem pedig másnak a kedvéért.
Vidiripi
"Igen, elég SAJÁTOS értelmezésben kedves válaszoló, mint ahogy nagyon-nagyon sajátos értelmezésben hirdették az isteni igazságot az első sz.-i tanítványok is a külvilággal szemben! Ha nem lett volna annyira "sajátos", akkor hasonlók, vagy ugyanolyanok lettek volna, mint az őket körülvevő világ, mely általában tartósan képtelen volt békében és szeretetben élni."
Az eszedbe se jut hogy ez egy őszinte kérdés? A kérdező azt írja hogy "közeli ismerős"! Tapasztalatod szerint szokta érdekelni az embereket az hogy, lelkiismeret furdalást okoznak e egy tanúnak?
Jehova tanúi között is szokott békétlenség, torzsalkodás, harag és egyéb ilyen dolog előfordulni. Sőt volt hogy maguk az apostolok vesztek össze.
Szóval tedd meg azt hogy nem akarsz mindenki hülyíteni azzal hogy Jehova tanúi tökéletesek és soha nincs köztük ellentét.
Én vagyok rá a tanú amikor két testvérnő a Királyság teremben állt neki vitatkozni azon hogy takarítsanak az egyik már elkezdte a másik meg azt mondta majd később kezdi s ezen lett a vita. (a vének a kisteremben voltak megbeszélés volt) De ez csak egy eset.
Van még!
Kérdező!
Ebből a szempontból nem okozhatsz ilyesmit a közeli ismerősödnek. Feltételezem nem is célod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!