A keresztények miért nem mennek Jehova tanúi lakásokra hirdetni Jézust és a kegyelmet hetente kétszer legalább és lehetőleg szieszta időben?
"csak kicsit másképp. Keresztény az, aki magát Krisztus tanítványának és követőjének tartja"
Hát a kereszténység alapja, amin minden nyugszik: Jézus Krisztus teljesen ember ÉS teljesen Isten. Ezt tagadni: visszaesés az iszlámba (Jézus próféta) Vagy az ószövetségi hitbe, (ezt nem fogadták el, ezért kínozták halálra a zsidók). Amit írsz, hogy Krisztus követője: az a jó keresztény ismérve.
Akiket felsoroltál, - a mormonokon kívül- nem térítők, max az iszlamisták majd egy-egy bombasztikus ötlettel jőnek kopogtatni:D
Kérdező: szerintem egy kicsit eltúloztad, legyél megértő és emberszerető, hisz Jézus kérte: szeressétek az ellenségeiteket is, hisz a haverját a rabló is szereti, akkor mitől lennék különbek náluk? Itt a gyk-n naponta 2-3 őket cikiző kérdés van. Beszélgettem többször velük, általában ezek gyk-s vádak nem igazak. Békések, szelídek és ha határozottan megkéred, ne jöjjenek, nem fognak jönni.
nos nem mindenki bántja a Jht at,én pld nem szoktam őket sértegetni.
vitázok velük ez tény,de tiszteletben is tartom őket.
nem értek egyet a tanításuk egy részével,de emiatt nem sértegetem őket hanem kulturáltan vitázom velük.
az erőszakos hirdetéseiket meg azért csinálják mert Jézus erre utasított minden követőjét hogy hirdessétek az igét.
csak ők ebben buzgóbak, csak az a baj benne hogy hamisan teszik azt.
mert pld elakarják venni Jézus Istenségét.
és ez csak egy a sok baromságuk közül amit hirdetnek.
valahol a Jézus halálát akaró emberek közé sorolnám őket.
mert Jézus kimerte jelenteni hogy ő Isten fia.
és a keresztények közé mert az atyát teljes mértékben elismerik.
bár szerintem AKINÉL NINCS A FIÚ ANNÁL VALÓJÁBAN AZ ATYA SINCS.
még ha ez nem is tudatosul bennük.
Pont azért írom le nap mint nap, újra és újra a tévtanításaik cáfolatát, mert azt akarom, amit Isten: hogy üdvözüljenek.
Van egy vers a Kolossé levélben, amit szándékosan félrefordítottak, mert csak így tudnak benne maradni a hazugságban. A Károliban így szól:
"Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, amelyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével."
Itt angyalok iránti tiszteletről beszél és az eredetiben is a tisztelet szó szerepel. Ők mit mondanak? Hogy Jézus csak egy angyal, akinek a személyiségzavara miatt Mihály is a neve és tisztelik őt. Hogy rájuk ne vonatkozzon ez a vers átírták a tisztelni szót imádnira és így már büszkén mutogatják, hogy nem szabad Jézust imádni (miközben még az angyalok is teszik, hisz ő az Alfa és az Omega):
Senki meg ne fosszon+ titeket a díjtól+, akinek alázatoskodásban és az angyalok imádatának valamilyen formájában telik gyönyörűsége, és „belép” azokba, amiket látott, és igazi ok nélkül fel van fuvalkodva az ő testi gondolkodásában.
Tudom, hogy igazad van utolsó, de ha nem mutatjuk meg a hazugságot, ha elhallgatjuk, ha hagyjuk őket, akkor az a mi lelkünkön szárad. Ha leírod és tudod, hogy látták, mert reagáltak rá, akkor te megtetted, amit meg kellett.
"Hát a kereszténység alapja, amin minden nyugszik: Jézus Krisztus teljesen ember ÉS teljesen Isten."
Ez nem a kereszténység alapja, hanem a "nicea-konstantinápolyi eredetű történelmi keresztény birodalmi államvallás" (vagyis a kereszténység egy részének) az alapja.
Ebben a formában az ősi keresztény áramlatok közül nem fogadták el sem az ariánus keresztények, sem a monofizita keresztények, sem a nesztoránus keresztények, és a gnosztikus keresztények sem, ez csupán a "catholicos"= azaz a Római Birodalom-ra nézve "egyetemes" keresztény államvallás dogmája.
"Ezt tagadni: visszaesés az iszlámba (Jézus próféta)"
Az iszlámba nem lehet visszaesni, mert történetileg jóval későbbi, modernebb, levezetettebb vallás, mint a kereszténység.
"Vagy az ószövetségi hitbe, (ezt nem fogadták el, ezért kínozták halálra a zsidók)."
Na, oda elvileg-történetileg vissza lehet esni, bár a Jézushívő zsidó-keresztények (pl az apostoli őskeresztény korszakban többségi korai zsidó-keresztények) valószínűleg megsértődnének, ha ezt "visszaesésnek" aposztrofálnánk.
"Amit írsz, hogy Krisztus követője: az a jó keresztény ismérve. "
Hát ezzel egyetértek, de remélem, elfogadod, hogy azért a "jó keresztény" is "kereszténynek" minősülhet még és nem kell "nem kereszténynek" neveznünk. Én cserében a "rossz keresztényeket" is elismerem kereszténynek.
Megjegyzés:
Én magam keresztény vagyok (és azon belül nem Jehova Tanúja), de azért nem vonom kétségbe sem jóhiszeműségüket, sem keresztény hitüket, sem jámbor vallásosságukat, csupán némely tantételeikkel nem értek egyet.
De a kereszténység alapja, ezáltal értelmes az egész - vagy úgy gondolod, hogy volt egy nagyon békés,szelíd ember, aki jó volt, és segített az embereken - ez elég lett volna arra a folyamatra, ami itt 2000 éve van?
Attól, hogy ezt hol, mikor fogalmazták meg, még fundamentum a Logosz inkarnálódása óta. A gravitáció sem azóta működik, mióta megfogalmazták.
Igen, a duális szekták nem fogadták el - mert ennek a lényege: Isten emberré lett - hogy az ember istennél lehessen - ahogy az egyházatyák mondták. "Én és az Atya egy vagyunk" "Legyetek ti is egyek!"
Miként az Atya és a Fiú egy, úgy legyetek ti is egyek.
A duális szekták meg csak hagy viaskodjanak, hogy a test rossz ki kell szabadítani a lelket,stb., meg a többi téveszmével.
Pontosan tudom, hogy az iszlám későbbi - ez a visszaesés egy magasabb szellemi tudatállapotból való visszaesés.
"modernebb, levezetettebb vallás, mint a kereszténység."
Nem egészen értem, de az 50 éves Mohamed a 9 éves feleségével nekem modernnek igen modern:D, de nem hiteles próféta. Nem hiszem, hogy a szeretett tanítványhoz, Szent János evangélistához bárhogy mérhető lenne...
A "Jézushívő zsidó-keresztények" a szó legnemesebb értelmében igazi jó keresztények! Tőlem idegen a származás, a gének, ezek tudati dolgok, nem függnek a génektől. (akitől legtöbbet tanultam, ő is ilyen ember)
Igen, a rossz keresztény is keresztény. Meg azt hogy ki a jó és a rossz keresztény, nem mi fogjuk eldönteni, hanem Krisztus Pantokrator.
Kedves kérdező!
A keresztények azért "nem nem mennek Jehova tanúi lakásokra hirdetni Jézust és a kegyelmet hetente kétszer legalább és lehetőleg szieszta időben", mert híján vnnak annak, ami őket - mint keresztényeket - inspirálnia kéne: Isten szent szellemének! Mert mit is mondott Jézus, mielőtt az egekbe ment?: : "de erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek mind Jeruzsálemben, mind egész Júdeában, és Szamáriában, és a föld legtávolabbi részéig"
Jézus itt a szent szellemet ígérte meg, ami által a tanítvényaí . figyu .- "TANÚIM lesztek". Nos, néma tanú az nincs. Felesleges a jó cselekedetekkel takarózni, mint "tanúsággal", mert az kevés. Miért is? Jézus parancsa az evangélizálásra szólt, amivel megbízta a követőit, ez ugyan le nem tagadható sehogy sem. (Máté 28:19,20) Nos, Jehova Tanúi - Mesterük parancsát követve- pontosan ezt teszik!
És erre Isten szelleme inspirálja őket, merthogy Jézus azt mondta, azok kapják meg - nem mások! (Lukács 24:49, Csel 1:8) és ez így is történt az első században (lásd pl: Csel 4:31- "Isten beszédét szólják vala" a szellemtől vezéreltek, nem másra!)- és pontosan így zajlik ma is- a tanúskodás Isten szellemével!
én bizony látok néma tanúkat, a standos szolgálat alatt. meggyalázása ez az : igazság az utcákon kiállt, és a köztereken hallatja hangjait-nak.
mert csak kiállt hirdetni, de nem kiállt. csak képek vannak, hangok nem.
csak szent szellemmel lehet tanúskodni.
szeretném megkérdezni, hogyha neked 10 egységnyi szellemd van a tanúskodásra, akkor mennyi van annak a 12 kereszténynek, akiket tegnap kivégeztek szíriában, méghozzá kiszúrták a szemüket, és megfeszítették őket, mert kiálltak Jézus mellett.
ha neked 10 egységnyi szellemed van, mint tanú, nekik mennyi van szerinted???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!