Szerintetek ezt a kongresszusi programot alá lehet támasztani a bibliából?
"Dicsőítsük Jehovát énekkel, ahogyan azt Jézus is tette"
25 percig volt erről szó, többek között olyanok hangzottak el, hogy Mózes énekeskönyve a zsoltárok könyve volt, ami folyamatosan bővült.
Mindenképpen ragaszkodtak ahhoz, hogy nem elég, ha a szívűnkben énekelünk, kötelező hangosan énekelni.
s Én nem sértegetek senkit.
mindössze érthetetlenül olvasom a kérdéseket, amik azért készülnek, hogy minden részletben hibákat tulajdonítsanak, és így további okokat és lehetőségeket adva a gyűlölködésre, és ellenségeskedésre való buzdításban.
más "vallások" is énekelnek pl a Templomban.
még sem róják fel ezt nekik,
lassan már levegőt sem vehetünk,
(Cselekedetek 16:25) 25 Éjféltájban pedig Pál és Silás imádkozott, és énekkel dicsérte az Istent; igen, a rabok hallgatták őket.
MÁR KÉRDEZNI SEM SZABAD?
AKKOR MI CÉLJA ENNEK AZ OLDALNAK?
Senki nem mondta, hogy nem lehet énekelni.
Az általad belinkelt bibliaversekben egyikben sincs benne, hogy Jézus énekelt volna.
A problémám az, hogy olyan címet adnak sok programnak, amit nem lehet alátámasztani a bibliából.
Pl ez is. De a minap hallottam egy drámát, amiben Ráháb nem azt mondja, amit a bibliából olvashatunk. Miért változtatjátok meg a drámáitokban a bibliát?
Miért állítotok olyat, amit nem lehet alátámasztani a bibliából, aztán meg minek véditek?
Ki találja ki ezeket?
Ha valaki tud olyan bibliaverset, amiben az van, hogy Jézus énekkel dicsőíti Jehovát, annak örülnék.
"A ti kedvenc vesszőparipátok, hogy ami nincs benne leírva, az nem létezik, ez akkor rátok nem vonatkozik?"
Már ez sem igaz! Miért kell rágalmaznod másokat? Hogy magadat fényezhesd?
"A sértegetés pedig nem ott kezdődik, hogy azt írtam, Mózes nem énekelhette a zsoltárok könyvét, mivel az akkor még nem létezett, maximum pár zsoltárt megírt, dw azt akkor dicsőítésnek szánta, nem pedig a zsoltárok könyvébe."
Ügyes, de átlátszó kifogás. Te konkrétan arra utaltál, hogy mivel Mózes előbb élt, mint Dávid, így "lehetetlen", hogy Mózes zsoltárokat énekelhetett volna. Ebben a megjegyzésedben nyilvánvalóan nem vetted alapul (lehet, hogy nem is tudtad), hogy a ma "zsoltároknak" ismert énekgyűjteményt majd ezer évig írták, még maga Mózes is írt bele. Vagyis TELJESEN MINDEGY, hogy minek nevezték, Mózes minden bizonnyal ÉNEKELT a zsoltárokból! Szerintem nem árt a korrektség.
Kérdező! A stílusod nagyon emlékeztet itt olyan emberkére, aki meghazudtol minden igazságot, amit a Tanúk mondanak. Miért állítod ezt?
"Az általad belinkelt bibliaversekben egyikben sincs benne, hogy Jézus énekelt volna."
Miért hazudtolod meg az Írásokat?!
A Máté 26:30 as verse neked nem elég egyértelmű? Ott Jézusról és a tanítványairól beszél Máté, mint akik "dicséreteket (vagyis zsoltárokat) énekeltek" Jehovának. Miért teszed magad nevetségessé?
"A problémám az, hogy olyan címet adnak sok programnak, amit nem lehet alátámasztani a bibliából."
Éppen ezért ez sem igaz!
"Pl ez is. De a minap hallottam egy drámát, amiben Ráháb nem azt mondja, amit a bibliából olvashatunk. Miért változtatjátok meg a drámáitokban a bibliát?"
Ez sem igaz! A Bibliai történetek annak szellemében vannak feldolgozva, NEM IGAZ, hogy ezzel "megváltoztatjuk a Bibliát". Nagyon hasonlítasz arra a bizonyosra, bizony. Persze most beírhatsz válaszolóként is, a technikai lehetőség adott. Nem biztos, hogy igazam van ebben, de tudod, jelentősége nincs, így is, úgy is csak hamis dolgokkal vádoltok.
-nem a kérdezéssel van baj, hanem a kérdezés mögött rejlő szellemmel okkal.
s tudod kedves Barátom, ez csak eltereli a lényegről a figyelmet és nem halad előre szellemileg az egyén.
ezért topognak sokan egy-helyben, mert egy dolognál lemaradnak, és azon rágódnak.
""A ti kedvenc vesszőparipátok, hogy ami nincs benne leírva, az nem létezik, ez akkor rátok nem vonatkozik?"
Már ez sem igaz! Miért kell rágalmaznod másokat? Hogy magadat fényezhesd? "
Akkor cáfold, de megint csak a sértegetésig jutottál. Mit tagadtok? A Szentháromságot, mert hogy ez a szó nincs benne a Bibliában, miközben oldalt lehetett rekeszteni a felsorolástól, amiket tanítotok, de még bibliai alapja sincs, nemhogy ige rá! Magadat sértegesd, te agyhalott papagáj vagy azt, aki kimosta a maradék eszed is a fejedből.
"A sértegetés pedig nem ott kezdődik, hogy azt írtam, Mózes nem énekelhette a zsoltárok könyvét, mivel az akkor még nem létezett, maximum pár zsoltárt megírt, dw azt akkor dicsőítésnek szánta, nem pedig a zsoltárok könyvébe."
Ügyes, de átlátszó kifogás. Te konkrétan arra utaltál, hogy mivel Mózes előbb élt, mint Dávid, így "lehetetlen", hogy Mózes zsoltárokat énekelhetett volna. Ebben a megjegyzésedben nyilvánvalóan nem vetted alapul (lehet, hogy nem is tudtad), hogy a ma "zsoltároknak" ismert énekgyűjteményt majd ezer évig írták, még maga Mózes is írt bele. Vagyis TELJESEN MINDEGY, hogy minek nevezték, Mózes minden bizonnyal ÉNEKELT a zsoltárokból! Szerintem nem árt a korrektség. "
Mondom én, hogy agyhalott vagy. Mózestől kezdve írták, és akkor egyáltalán nem léteztek zsoltárok, hanem énekelt az Úrnak. Te magad cáfolod meg magadat és még fel sem tűnik. Menjél a kínaira, vegyél magadnak két kiló agyat, disznó agy is jó lesz, csak már legyen a fejedben valami, ha már ész nincs.
Na de kérem.
rosszat rosszal viszonozni?
Nem épp bibliai.
""A ti kedvenc vesszőparipátok, hogy ami nincs benne leírva, az nem létezik, ez akkor rátok nem vonatkozik?"
Már ez sem igaz! Miért kell rágalmaznod másokat? Hogy magadat fényezhesd? "
Akkor cáfold, de megint csak a sértegetésig jutottál."
Nem gondolod, hogy neked kéne bizonyítanod? Nehogy már nekem kelljen cáfolni, ami nem igaz!
"Mit tagadtok? A Szentháromságot, mert hogy ez a szó nincs benne a Bibliában ..."
Látod, még ezt is inkorrekt módon tálalod, hiszen ez csak egy érv a sok közül, maga a tanítás sincs meg a Bibliában.
Akkor én is megismétlem magam, a nyilvánvalóan a primitív sértegetéseid pedig téged illetnek, szó sem lehet róla, hogy elvegyem, ami tiéd:
"a ma "zsoltároknak" ismert énekgyűjteményt majd ezer évig írták, még maga Mózes is írt bele. Vagyis TELJESEN MINDEGY, hogy minek nevezték, Mózes minden bizonnyal ÉNEKELT a zsoltárokból!"
Vagyis énekelt a ma zsoltároknak ismert gyűjteményből, hogy érthetőbb legyen!
te egy emberi állítást védelmezel foggal körömmel, minősíthetetlen stílusban.
biztos megvan rá az okod.
természetesen rád, aki magasan fölötte állsz embertársaidnak, mint intelligenciában, mint lexikális tudásban, mint gondolatolvasásban és szívindítékmegismerésben, nem írhatom, hogy ne offold szét a kérdésemet, mert az alázat és szelídség dolgában... de te tudod, kit és hogyan követsz. az biztos, hogy a stílusod alapján már rég a műsorvezető testület tagjának kéne lenned, akik szó szerint szemrebbenés nélkül teokratikus hadviselést alkalmaznak, és élő adásban hazugozak le , és tagadnak le dolgokat. Ítéljen meg téged Jézus.
Nem az volt a lényeg, hogy hangosan énekelj...
Az volt a lényeg, hogy ha nincs is szép hangod az ne tartson vissza az énekléstől.
holott az idézett bibliavers szerint a szívedben is énekelhetsz, ugye?
ha te azt érezted, akkor mást éreztünk. Én előírást éreztem, kényszert, ami elvette az örömem.
nekem ne szanják meg, mikor kell tapsolnom vagy énekelnem, vagy imádkoznom. pláne olyanok, akik elítélik a pódiumról a dicsekvés minden formáját, de előtte bejelentetik magukat, mint akik már 24 éve vannak a teljes idejű szolgálatban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!