Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint hol...

A keresztények szerint hol van a lelkünk a születés előtt?

Figyelt kérdés

A kérdés onnan jutott eszembe, hogy nagyon sok veszekedést láttam már a hívők és a nem hívők között arról, hogy mi lesz velünk a halál után. A hívők szerint lehetetlen, hogy a lélek csak úgy megszűnjön létezni és semmivé váljon. De akkor úgy gondolom, hogy ennek igaznak kell lennie a születés előtt is, nem? Mert ha szerintük a lélek nem tűnhet el, nem válhat semmivé, akkor ez visszafelé is igaz, és nem jöhet létre a semmiből, a tudattalanból. Viszont akkor mit gondoltok, hol van a lelkünk a születés előtt?

(mielőtt az a vád érne, h én a teljes megszűnésben hiszek, előre elmondom, én nem hiszek semmiben, mert úgy gondolom, senki nem tudhatja mi történik a halál után...számomra a legelfogadhatóbb vagy elképzelhetőbb magyarázat a reinkarnáció, de ebben sem hiszek, pusztán ennek örülnék a legjobban)

2010. márc. 7. 18:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
nem Isten teremtette sátánt, miként egy szülő sem nevel gyilkost, vagy bankrablót, hanem a gyermekük gyilkossá, vagy bankrablóvá válik. a biblia elmondja, hogy sátán belement júdásba, aki inkább sátánt fogadta el, mint Jézust. mivel sátán benne volt júdásba, szerintem nem Jézus, hanem sátán ölte meg.
2010. márc. 8. 15:54
 12/19 anonim ***** válasza:
Vagyis I-n egy nem tökéletes "gyermeket" teremtett,akivel nem bír el és akivel Ítélet Napján küzdenie kell?Ezek szerint a mindenható I-n alkotásai tökéletlenek?Vajon I-n miért teremtett olyan fát,aminek gyümölcséből ha eszünk kiűzetünk a Paradicsomból?És miért hagyta,hogy sátán belemenjen kígyóba ,aki ezáltal "porban fok hasán siklani és az asszony a sarkával rátapos"?Miért nem védte meg teremtményeit sátántól(aki szintén a teremtménye)és egymástól?Miért bünteti őket,saját bénázása miatt?Nme lett volna helyesebb nem ültetni ilyen fát vagy ha már ettek belőle semlegesíteni amit okozott?Jézusról:Ha hagyta ,hogy sátán megölje és felakassza Júdás magát,az nem változtat semmit:Júdás tehetetlen volt ,de mégis a pokolra kerül,mert öngyilkos lett.Jézus pedig -nem a saját élete miatt,hanem Júdásért-ezt megakadályozhatta volna.
2010. márc. 8. 17:17
 13/19 anonim ***** válasza:

A keresztények szerint hol van a lelkünk a születés előtt?

A Kérdező tehát a keresztény álláspontra kíváncsi, nem a jehovás képzelgésekre!

2010. márc. 8. 17:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Jogos kérdés. A lélek halhatatlansága ugyanis alapvetően nem volt keresztény tanítás, a Biblia sem tanítja. A görög filozófiából szivárgott át ez a tanítás a kereszténységbe a későbbiek folyamán. A Biblia szerint csak Isten halhatatlan:

1Tim 6,16 "Kié egyedül a halhatatlanság, a ki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; a kit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: a kinek tisztesség és örökké való hatalom. Ámen."

Amikor itt valaki azt írja, hogy Isten örökkévaló lelkeket teremt, akkor önmagával kerül ellentmondásba, ugyanis az örökkévalóságnak nincs kezdete. Nem véletlen, hogy csak Isten: "az Úr, aki van és a ki volt és aki eljövendő, a Mindenható." (Jel. 1:8). Kevesen tudják, hogy a JHWH név is Örökkévalót jelent.

A Biblia a következőt tanítja: az ember megkapja az életet a fogantatásakor, és Isten visszaveszi ezt a halálakor. A lélek maga élet. Nincs testtől független lélek: "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lett az ember élő lélekké." (I.Móz. 2:7).

Üdv. Péter

2010. márc. 8. 17:51
 15/19 A kérdező kommentje:
Kedves Péter!Köszönöm a választ, de feltennék neked még egy kérdést mert ez felvet még egyet. Ezesetben mi van a Mennyel és a Pokollal?
2010. márc. 8. 20:59
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szia!

A válasz nagyon egyszerű. A Biblia szerint a menny az Isten lakhelye. Akiket Isten részesít az első feltámasztásban azok ide mennek Jézussal és itt lesznek 1000 esztendeig. Ezután Isten feltámassza azokat, akiket nem kíván az örök életben részesíteni szembesíti őket a bűneikkel és megsemmisíti őket. A pokol nem más mint a sír. A Biblia azt írja, hogy ezek után nem lesz szükség a "pokolra" így az is megsemmisül (Lásd Jelenések könyve 20:13-14) Röviden ennyi.

Üdv. Péter

2010. márc. 9. 18:14
 17/19 anonim ***** válasza:
ez a jehovások képzelgése, nem a keresztény tanítás
2010. márc. 9. 21:50
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Én nem vagyok jehovás, teológiát végzettként pedig azt tanácsolom neked, hogy kicsit mélyedj el jobban a Bibliában és a keresztény tanításokban mielőtt egy egyszerű félmondattal lejáratod saját magadat...

Üdv. Péter

2010. márc. 10. 17:46
 19/19 anonim ***** válasza:

szomorú, hogy más magukat kereszténynek nevező csoportok is átveszik ezeket a hazugságokat

nálad Péter már több esetben találkoztam ezzel :(

2010. márc. 10. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!