Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint hol...

A keresztények szerint hol van a lelkünk a születés előtt?

Figyelt kérdés

A kérdés onnan jutott eszembe, hogy nagyon sok veszekedést láttam már a hívők és a nem hívők között arról, hogy mi lesz velünk a halál után. A hívők szerint lehetetlen, hogy a lélek csak úgy megszűnjön létezni és semmivé váljon. De akkor úgy gondolom, hogy ennek igaznak kell lennie a születés előtt is, nem? Mert ha szerintük a lélek nem tűnhet el, nem válhat semmivé, akkor ez visszafelé is igaz, és nem jöhet létre a semmiből, a tudattalanból. Viszont akkor mit gondoltok, hol van a lelkünk a születés előtt?

(mielőtt az a vád érne, h én a teljes megszűnésben hiszek, előre elmondom, én nem hiszek semmiben, mert úgy gondolom, senki nem tudhatja mi történik a halál után...számomra a legelfogadhatóbb vagy elképzelhetőbb magyarázat a reinkarnáció, de ebben sem hiszek, pusztán ennek örülnék a legjobban)

2010. márc. 7. 18:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

a keresztény tanítás szerint Isten a testi foganással egy időben teremti az ember lelkét

a kereszténység elítéli az ún. preegzisztencia tanát, vagyis az egyes emberi lelkek öröktől fogva való létezését

2010. márc. 7. 18:28
 2/19 A kérdező kommentje:
de akkor nem értem, h a lélek miért ne szűnhetne meg ugyanolyan hirtelen, ahogyan elkezdődött? ez önellentmondás...nem? valaki magyarázza el, de kedvesen, lécci :) tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, nem vitázni akarok
2010. márc. 7. 18:29
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

mert nem magától kezdődött el, hanem Isten teremtette, és Ő örökkévalónak teremtette

1. vagyok

2010. márc. 7. 18:31
 4/19 A kérdező kommentje:
köszönöm, ez egyszerű de lényegre törő válasz :) azért szívesen olvasom még mások véleményét is!
2010. márc. 7. 18:33
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
ez nem egyszerűen az én véleményem, ez a kersztény tanítás
2010. márc. 7. 18:35
 6/19 A kérdező kommentje:
jó, attól még érdekelhet, h más hogyan magyarázza... és már ha írok, még most megkérem szépen a bemásolgatós manust, hogy ide aztán ne másolgasson semmit, mert arra vagyok kíváncsi, amit a válaszoló saját szavaival és önállóan fogalmaz meg...
2010. márc. 7. 18:51
 7/19 anonim ***** válasza:
Az előttem szóló szerint tudom én is. Természetesen megszűnhet, Isten ahogy megteremtette, elvileg el is pusztíthatja a lelket. Viszont a keresztény tanítás nem szól erről, Isten még azokat az angyalokat (akik szintén lelkek) sem pusztította el, akik szembe fordultak vele, csak száműzte őket egy nekik készített helyre (a Pokolba).
2010. márc. 7. 19:10
 8/19 anonim ***** válasza:

Itt le van írva a lenti két hosszú hozzászólásban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. márc. 7. 19:23
 9/19 anonim ***** válasza:
a biblia szerint. hol volt ádám, mielőtt életre kelt? sehol. Isten alkotta meg a föld porából, és az orrába fújta az élet lehelletét. azaz, miként egy hűtőszekrény, addig semmi értelme nincs az emberi testnek sem, amíg nem kap energiát az üzemeléshez. a test+ az élet lehellete, azaz Isten szelleme alkotja az embert. amelyik lélek pedig vétkezik, az hal meg. tehát ha valaki meghal, megszűnik létezni, mert a halál az élet ellentéte. az emberi testnek nincs olyan része, amelyik túlélné a test halálát, és olyan sincs, ami a fogantatása előtt létezett volna. igaz, sátán pont az ellenkezőjét igyekszik sikeresen elhitetni az egész világgal. hidd el, az, aki megalkotott mindent, köztük az embert is, pontosan tudja, hogyan jön létre az élet, és mi van a halál után. nem csak tudja, hanem meg is osztja mindenkivel, a bibliában benne vannak a válaszok, csak keresned kell.
2010. márc. 8. 07:42
 10/19 anonim ***** válasza:
És vajon ha I-n alkotásai tökéletesek,miért teremtette meg sátánt úgy,hogy az később ellene forduljon?Ha jézus tudja,hogy Júdás el fogja árulni,miért hagyja,hogy emiatt aztán szegény Júdás bűntudatot érezvén megölje magát,miért nem menté meg Júdást?
2010. márc. 8. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!