A keresztények szerint hol van a lelkünk a születés előtt?
A kérdés onnan jutott eszembe, hogy nagyon sok veszekedést láttam már a hívők és a nem hívők között arról, hogy mi lesz velünk a halál után. A hívők szerint lehetetlen, hogy a lélek csak úgy megszűnjön létezni és semmivé váljon. De akkor úgy gondolom, hogy ennek igaznak kell lennie a születés előtt is, nem? Mert ha szerintük a lélek nem tűnhet el, nem válhat semmivé, akkor ez visszafelé is igaz, és nem jöhet létre a semmiből, a tudattalanból. Viszont akkor mit gondoltok, hol van a lelkünk a születés előtt?
(mielőtt az a vád érne, h én a teljes megszűnésben hiszek, előre elmondom, én nem hiszek semmiben, mert úgy gondolom, senki nem tudhatja mi történik a halál után...számomra a legelfogadhatóbb vagy elképzelhetőbb magyarázat a reinkarnáció, de ebben sem hiszek, pusztán ennek örülnék a legjobban)
a keresztény tanítás szerint Isten a testi foganással egy időben teremti az ember lelkét
a kereszténység elítéli az ún. preegzisztencia tanát, vagyis az egyes emberi lelkek öröktől fogva való létezését
mert nem magától kezdődött el, hanem Isten teremtette, és Ő örökkévalónak teremtette
1. vagyok
Itt le van írva a lenti két hosszú hozzászólásban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!