Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A ti vallásotok értelmezése...

A ti vallásotok értelmezése szerint mit jelent az elkóborolt juh, akiért Jézus otthagyja a 99 másikat?

Figyelt kérdés

a tanúk szerint a TÉTLENEKET szemlélteti, akik ugyan Jehova tanúi, de nem adnak le munkajelentést.

4 „Melyik ember az köztetek, aki, ha száz juha van, és elveszít közülük egyet, nem hagyja hátra a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy az elveszett után, míg meg nem találja? 5 És amikor megtalálja, vállára veszi, és örvendezik. 6 Mikor pedig hazaér, összehívja barátait és szomszédait, és így szól hozzájuk: »Örvendezzetek velem, mert megtaláltam az én elveszett juhomat.« 7 Mondom nektek, hogy ilyenformán nagyobb öröm lesz az égben egyetlen bűnös miatt, aki megbánást tanúsít, mint kilencvenkilenc igazságos miatt, akinek nincs szüksége megbánásra.

lukács 15:4-7

2015. aug. 3. 14:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Tanúk, vagy más tanítók válaszát is várnám, mert nekem érthetetlen, hogyan jött be a képbe nyílvánvaló bibliai alap nélkül ide a tétlenek kifejezés. Mondjuk a Jézus testvérei = "Jehova tanúi közül az emlékjegyet magukhoz vevő felkentek, akik valóban tagjai a 144 000-nek, és nem elméjükben betegek" sem jött át.
2015. aug. 3. 16:53
 12/13 anonim ***** válasza:

Az én vallásomban nincsenek juhok meg Jézus.

De még biblia sincs.

2015. aug. 3. 19:34
 13/13 anonim ***** válasza:

az elkóborolt juh, akiért Jézus otthagyja a 99 másikat.

a 99 már megvan tehát biztonságban van és ott ahol kel.

de az az egy el veszett keresi az utat a társai felé.

tehát meg tért mert fel ismerte Jézust és az atyát.

ezért Jézus megkeresi és haza vezeti hol már ő is biztonságban lehet a többivel.

tehát a földön ha csak egy ember is hisz benne,ő nem fogja azt mondani hogy már az az egy mind egy ha ott marad a többivel.

hanem elmegy érte még ha annyi ember közül csak az az egy is van.

mert neki minden egyes ember egyformán számít.

Juhok, kecskék, bal meg jobb kéz felől állók, belehalt volna ez a ti Jézusotok, ha egyértelműen beszél rébuszok helyett?

először is nem a ti hanem a mi,mert Jézus mindenki Jézusa.

nos Jézus minden egyes szavai érthetőek voltak csak a süket fülek nem értették.

de volt aki csak nem akarta érteni.

mért beszélt annyit példázatban?.

mikor ezt kérdezték tőle azt mondta.

vannak akik hallják a szavaim de nem értik azokat,van akik értik de nem akarják halni azokat.

ha példázatban beszélek az emberekhez jobban megértik és értelmezni tudják a szavaim jelentéseit.

tehát nem csak mondta hanem példázattal is érthetővé tette.

és ha értik az már nem az ö felelőssége hogy ha valaki nem akarja el fogadni vagy esetleg meg érteni azt.

minta ahogyan azt is mondta és ez még valahol kapcsolódik is ehhez a kérdéshez is.

hogy,íme az ajtódnál vagyok és zörgetek, ha meghallod és kinyitod az ajtót akkor bemegyek.

az a szó fontos benne hogy HA MEGHALLOD...

2015. aug. 4. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!