Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A ti vallásotok értelmezése...

A ti vallásotok értelmezése szerint mit jelent az elkóborolt juh, akiért Jézus otthagyja a 99 másikat?

Figyelt kérdés

a tanúk szerint a TÉTLENEKET szemlélteti, akik ugyan Jehova tanúi, de nem adnak le munkajelentést.

4 „Melyik ember az köztetek, aki, ha száz juha van, és elveszít közülük egyet, nem hagyja hátra a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy az elveszett után, míg meg nem találja? 5 És amikor megtalálja, vállára veszi, és örvendezik. 6 Mikor pedig hazaér, összehívja barátait és szomszédait, és így szól hozzájuk: »Örvendezzetek velem, mert megtaláltam az én elveszett juhomat.« 7 Mondom nektek, hogy ilyenformán nagyobb öröm lesz az égben egyetlen bűnös miatt, aki megbánást tanúsít, mint kilencvenkilenc igazságos miatt, akinek nincs szüksége megbánásra.

lukács 15:4-7

2015. aug. 3. 14:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Tényleg ezt jelenti náluk?

Az én olvasatomban azt, hogy aki eltávolodik tőle, azért ő utána megy és megmenti, nem látók ott olyat, hogy tétlen lenne az illető. Ráadásul Jézusról van szó, a jehovisták pedig valami kitalált névben hisznek. Itt pontosan ők az elkóborolt juhok, akikért Jézus küzd és szeretné őket is biztonságban tudni.

2015. aug. 3. 14:37
 2/13 anonim ***** válasza:
nem tudom van e "hivatalos" vallási értelmezés, de a legtöbbször úgy gondoljuk ez azokat az embereket jelenti akik valamilyen értelemben rossz életet élnek, ez lehet akár egy komoly bűnöző de egy családját és magát szétromboló alkoholistán át egy egyszerű önző züllött parasztig bárki
2015. aug. 3. 15:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Én vallásom, Te vallásod, Ő vallása?
2015. aug. 3. 15:26
 4/13 anonim ***** válasza:
Igen. Mert van a jehovista tévtanitás és vannak a keresztények.
2015. aug. 3. 15:45
 5/13 Ozmium42 ***** válasza:
Juhok, kecskék, bal meg jobb kéz felől állók, belehalt volna ez a ti Jézusotok, ha egyértelműen beszél rébuszok helyett?
2015. aug. 3. 16:19
 6/13 A kérdező kommentje:

Első: most kaptak egy új kiadványt, ebben van erről szó. A példájukban egy 25 ÉVE TÉTLEN SZEMÉLYT HOZTAK FEL...

Miként Jézus példázatában is az van, hogy a jó pásztornak 25 év múlva feltünt, hogy egy juha elkóborolt...

2015. aug. 3. 16:30
 7/13 A kérdező kommentje:
2-ES. Ez a hivatalos tanítás. Eddig én is úgy gondoltam, ahogy te. És ezután is így gondolom.
2015. aug. 3. 16:31
 8/13 A kérdező kommentje:

White Dove.

Gratulálok, jól sikerült elragoznod, ötös.

Azonban:

Kérdés értelmezése: egyes.

2015. aug. 3. 16:33
 9/13 A kérdező kommentje:

ozmium.

Jézus lugikusan gondolkozik.

Szemben áll majd az emberekkel, és megkéri őket, ki ki álljon arra az oldalra, amilyen ítéletet érdemel.

A tanúk persze jobb oldalra állnak majd, tisztelet a kivételnek.

Erre Jézus MEGFORDuL, és mondja: Kövessetek, a jobb oldalamon lévők örök életre, a bal oldalamon lévők az ítéletre...

Igen, felcserélődnek az oldalak, ha valaki szemben áll velünk, és utánna megfordul. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, magáról mond ítéletet.

2015. aug. 3. 16:37
 10/13 A kérdező kommentje:

Azok fognak megmenekülni, akik vállalják, hogy méltók a pusztulásra.

Azok, akik tudják, hogy a ki nem érdemelt kedvességet NEM LEHET KIÉRDEMELNI.

2015. aug. 3. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!