Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A lélek valóban halhatatlan?

A lélek valóban halhatatlan?

Figyelt kérdés

2015. aug. 2. 18:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
53%
Nem. A Biblia kijelenti, h a lélek maga az ember.
2015. aug. 3. 08:16
 22/26 pelgrim ***** válasza:

Előbb talán abban kellene megegyezni, hogy vajon mi is az a lélek. A vallások tanításai sokat foglalkoznak a lélekkel de egy kielégítő konkrét válasszal adós maradnak. Pedig talán nem olyan nehéz kitalálni.

Szerintem az ember lelke egy elfogulatlan ébrenlét, egy személytelen ön-tudat, az ember isteni kiléte, az Isten egyszülött Fia/Leánya, az Én Vagyok, a Krisztus minden emberben, az ember HALHATATLAN LEKE.

2015. aug. 3. 09:21
 23/26 anonim ***** válasza:
52%
A halhatatlan szerintem nem pontos kifejezés, én inkább azt szoktam mondani, hogy a lélek örökkévaló. Mivel Isten mint bíró a lelket el tudja pusztitani a második halállal. Ami nem megsemmisülés, hanem az örök tűz.
2015. aug. 3. 09:22
 24/26 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Nem tudom mennyire fogadod el a Biblia válaszát a kérdésedre?

Mert tényleg mit ír a Biblia az emberről, illetve a lélekről?

Nézzük:

"...Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.”1Mózes 2,7

Tehát az élő ember, élő lélek.

Azt az értelmezést, hogy a „lélek” szó jelentheti a személyt mint egészet, más írásszövegek is alátámasztják. A Biblia szerint például a lélek munkát végez (3Mózes 23:30 Ha valamely lélek bármilyen munkát végez ezen a napon, ki fogom pusztítani azt a lelket népe közül).

Lehet bosszus (Meddig bosszantjátok még lelkemet, És őröltök engem szavaitokkal?" Jób 19:2), álmatlan (Lelkem álmatlan a bánattól. Emelj föl engem szavad szerint.Zsoltárok 119:28), félelemmel teli (Bizony félelem kerített hatalmába minden lelket, és attól kezdve sok előjel és jel történt az apostolok által.Cselekedetek 2:43) és lehangolt is (Másrészt buzdítunk titeket, testvérek, hogy intsétek a rendetleneket, beszéljetek vigasztalóan a lehangolt lelkekhez, támogassátok a gyöngéket, legyetek hosszútűrők mindenki iránt. 1Tesszalonika 5:14).

A Róma 13:1 úgy utal a lélekre, mint személyre, és ezt írja: „Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak”. Az 1Péter 3:20-ban pedig ezt olvassuk: „Noé napjaiban . . . kevés ember, azaz nyolc lélek vitetett át biztonságban a vízen.” Ezekben a bibliaversekben semmi sem mutat arra, hogy a lélek egy anyagtalan valami volna, amely a halál után tovább él.

2015. aug. 3. 13:01
 25/26 anonim ***** válasza:
86%
Milyen sajnálatos, hogy KZitus nevű felhasználók képtelenek évek alatt elolvasni a bibliai verseket, akik ellentmondanak a szervezet hamis tanításának. Ott sokan leírták már, vajon mikor lesz az, hogy egy tucatnyi biblikus válasz után nem fognak bemásolni egy rakás hazugságot a jehovista weboldalról? A havi kattintási szám felét ezek a másoló gépek teszik ki.
2015. aug. 3. 16:15
 26/26 anonim ***** válasza:
Minden lélek halandó.
2015. aug. 16. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!