Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudtátok, hogy melyik...

Honnan tudtátok, hogy melyik felekezethez kell csatlakozni?

Figyelt kérdés

Honnan tudtad, hogy ők az igaziak?

Miből gondolod, hogy pont a te felekezeted jár a helyes úton?

Bele születtél vagy felnőtt fejjel választottad?

Mert nem mindegy, hogy valaki azért katolikus,mert a család is az és ő ebbe nő bele vagy felnőtt fejjel választotta.Esetleg hosszabb keresgélés után.

Én nem tudom eldönteni melyik papnak,lelkésznek,egyháznak van/lehet igaza a Bibliamagyarázásban.

2015. júl. 29. 13:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

13 Menjetek hát, és tanuljátok meg, mit jelent ez: »Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot.« Mert nem azért jöttem, hogy az igazságosakat, hanem hogy a bűnösöket hívjam.”

máté 9:13

2015. júl. 30. 11:21
 12/21 anonim ***** válasza:

egyszerűség kedvéért, ezek nem szekták: baptisták, evangélikusok, reformátusok, katolikusok, ortodoxok, görögkatolikusok, szabadkeresztények

ezek biztosan nem szekták, és gyakran előfordulnak, mások is vannak még de ők ritkák, hagyatkozzunk egyelőre ezekre

a protestánsok közti 2 dolog:

-szabad e gyerekeket megkeresztelni

-pontosan mi is történik az úrvacsora nevű szertartáson

2015. júl. 30. 12:08
 13/21 anonim ***** válasza:
Onnan, hogy a tetteik bizonyitják, h ők az igaz vallás.
2015. júl. 30. 12:49
 14/21 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Én református családban nőttem fel, 15 évesen tértem meg egy református táborban, 18 évesen teológiára készültem, végül a műszaki pályát választottam. 20 évesen ismertem meg az adventistákat, végül náluk kötöttem ki, bemerítkeztem és az itteni teológiát végeztem el.

Szerintem nem az számít ki hova jár, hanem az, hogy mi van a szívében és hogyan éli meg a hitéletét.

Üdv. Péter

2015. júl. 31. 00:22
 15/21 anonim ***** válasza:
12%

Szia!

Sehonnan se tudtam.

19 évesen fogadtam be Jézust tudatosan egy kicsi közösségben, de az általuk megélt hitben nem tudtam hová tenni az életemet, aztán "véletlenül" katolikus lettem és a helyemre kerültem.

A kereszténység alapvetően egy SZEMÉLY, és nem egy vallás a többi közül. Vannak "vallásos" megnyilvánulásaink, de mindennek csak Jézusban van értelme. Első sorban nem egy vallást kell fölvenned, hanem befogadni Jézust. Kezdj el imádkozni, akár most, és Ő válaszol, mert szenvedélyesen vágyik arra, hogy kinyilatkoztassa magát Neked. A többi már jönni fog "magától"

2015. júl. 31. 07:31
 16/21 anonim ***** válasza:
12%

Nekem az egyik szülőm katolikus a másik adventista volt. Mindkét helyre jártam gyerekkoromtól. Az előbbire vasárnap a másik helyre szombaton. Hittem Istenben, imádkoztam is mindig. De mikor 14 lettem, előjött bennem nagyon sok kérdés az életről,halálról Istenről, mert hiába jártam nem tudtam még se sokra a választ. Ekkor kezdtem el olvasni a Bibliát, és mivel azzal megegyezőnek találtam az adventista tanítást így úgy döntöttem, Jézus példáját követve bemerítkezem. Az igaz, hogy Isten a szíveket vizsgálja,és minden egyházban vannak akik az ővéi(vagyis akik hűen követik őt),meg akik nem, olyanok is.Ettől függetlenül, nem lehet mind igaz egyház, hiszen Jézus egy dologról beszélt,egy dolgot hírdetett minden szava összhangban volt,sok egyháztanítása pedig ha megfigyeled nagyon különböző. Az is igaz, hogy elég a szeretet, viszont Isten azt mondta, aki szeret engem az a parancsolataimat megtartja. A 10 parancsolat azért is fontos mert Isten jellemét mutatja be. Úgy gondolom, hogy aki olvassa a Bibliát megtalálja melyik az igaz felekezet, csak hittel kell olvasni és a Szentlélek által, könnyen meglehet érteni. Szerintem fontos, hogy sose azt nézzük amit a vezetők/emberek találnak ki, mondanak vagy a szokásokat,hanem amit a Biblia Isten szava mond.

"Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívből folyamodtok hozzám." Jer. 29:13

Ha így teszel és bízol Isten igéretében, biztos, hogy meg fogod találni. Minden jót kívánok! :)

2015. júl. 31. 22:10
 17/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Hogy mit?

Hát ezt!

"Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!"

Márk 1:15

2015. aug. 1. 11:43
 18/21 WED ***** válasza:

Szabad megtudni hogy mire jutottál? Hogy kaptál már elég jelet és, hogy Isten megmutatta (ha már van lehetőséged választani) melyik egyház felel meg a biblia tanításainak. Azt ajánlom hogy az adott egyház alapelveit hasonlítsd a bibliához (Károli-t ajánlok mert azt nem változtatták meg fordításoknál meg ilyesmiknél). Persze a választás a tiéd de így fogod megtalálni az igaz egyházat. :)

Üdv WED

2015. aug. 29. 16:07
 19/21 anonim ***** válasza:
Vizsgálódj és keress. De mindvégig legyen hited és cselekedd Krisztus szavait!
2016. jan. 23. 14:01
 20/21 anonim válasza:

Moróni 10

3 Íme, arra buzdítanálak benneteket, hogy amikor ezeket a dolgokat olvassátok, ha Isten bölcsessége szerint való az, hogy olvassátok őket, akkor emlékezzetek rá, milyen irgalmas volt az Úr az emberek gyermekeihez, Ádám teremtésétől fogva egészen addig, amíg ezeket a dolgokat megkapjátok, és gondolkozzatok el ezen a szívetekben.

4 És amikor ezeket a dolgokat megkapjátok, arra buzdítalak benneteket, hogy Krisztus nevében kérdezzétek meg Istent, az Örökkévaló Atyát, hogy nem igazak-e ezek a dolgok; és ha őszinte szívvel, igaz szándékkal, Krisztusba vetett hittel kérdeztek, akkor ő a Szentlélek hatalma által ki fogja nektek nyilvánítani ennek igazságát.

5 És a Szentlélek hatalma által minden dolgot illetően tudhatjátok az igazat.

6 És amely dolog jó, az igazságos és igaz; tehát semmi jó nem tagadja a Krisztust, hanem elismeri, hogy ő létezik.

2020. márc. 13. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!