A családnak mekkora szerepe van keresztény értékek átadásában?
Normális körülmények között a család szerepe elsődleges a keresztény értékek átadásában.
Ennek számos módja van. Talán a leghatékonyabb, ha a család keresztény értékrend szerint él, így a gyermekek ebbe "nőnek bele", ez lesz számukra a normális életforma.
Nagy.
Már csak az a kérdés, az átadandó értékek keresztényiek-e, vagy emberiek. A kettő között ugyanis az a különbség, hogy a keresztényi értékek egy része közönségesen emberi érték, kisebb része a normális, sőt jó emberi közösségekben nem szükséges, de a vallási közösségekben igen. Viszont nincs olyan emberi érték, amely nem tartozik a keresztényi értékrendhez (talán a tudomány egy részét kivéve).
Én olyan családban nőttem fel, ahol ateistákkal voltam körülvéve. Isten nevét max. káromkodásban hallottam... :/
Engem mégis nagyon mélyen érdekelt/érdekel a vallás, a keresztényi érték, istenhit.
Végül felnőttként 20+ évesen megkeresztelkedtem.
Amikor ezt közöltem a családtagokkal, hát 3. vh tört ki otthon.
Azóta valamennyire nyugodtak a kedélyek, de amint hibázok, a vallással cikiznek, gúnyolódnak.
Tehát elmondhatom, hogy a családom értékrendje ellenére lettem keresztény. :)
Szervusz
Isten a szülőkt bízta meg azzal, hogy tanítsa a gyermeket az isteni alapelvekre.
Csak egy idézetet küldenék erről, persze sokkal több van:
Efézus 6:1-4
"Gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrral egységben+, mert ez igazságos: „Tiszteld apádat és anyádat”, ami az első parancs ígérettel: „hogy jól legyen dolgod, és hosszú ideig megmaradj a földön.” És ti apák, ne ingereljétek föl gyermekeiteket, hanem továbbra is Jehova fegyelmezésében és az ő gondolkodásának zsinórmértéke szerint neveljétek őket."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!