A keresztény vallás szerint hová jut az állatok lelke haláluk után?
Ez egy jó kérdés,engem is foglalkoztatott.
A 104.Zsoltárban olvashatunk állatokról,s utána ezt mondja:~Kibocsátod a te lelkedet, megújulnak, és újjá teszed a földnek színét.~
Hallottam olyan véleményt,hogy ez alapján az állatok is feltámadnak.Kicsit meredek állítás,de elgondolkodtató.Isten amit teremtett,az nem veszhet el szerintem.Minden helyre fog állítani,de explicit módon egyikre sincs válasz a Bibliában szerintem.
-Roland
"A 104.Zsoltárban olvashatunk állatokról"
A kérdező a keresztény vallás szerint érdeklődött, és nem a zsidó vallás szerint.
A zsoltárok könyve zsidó. És a kereszténységnek semmi köze a zsidókhoz. A zsidók hite szerint ők a kiválasztott nép, és majd ők fogják uralni a bolygót.
A keresztény egyház szerint pedig mind kiválasztottak vagyunk, kivéve az a nép, aki kiválasztottnak hiszi magát. Azaz a zsidók a kivétel.
Úgyhogy a keresztény vallást ne keverd a zsidó vallással.
---------------------
És kérdező, a keresztény vallás szerint az állatoknak nincs lelkük. Haláluk után megsemmisülnek, többet nem lehet az adott állattal találkozni, sem a mennyben, sem a pokolban.
A keresztény hit alapja az ószövetség.Olyat állítani,hogy nincs köze a zsidósághoz,a legnagyobb butaság!
Az egész arról szól,hogy ami az ó-ban megíratott a Messiásról,az az újban teljesedett be!
Jézus és az apostolok is az Ószövetségből prédikáltak!
Remélem ezt nem nehéz belátni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!