A keresztény vallás szerint hová jut az állatok lelke haláluk után?
#4:
Bocsi egy pillanatra! A léleknek mi szüksége van a szó szoros értelmében vett táplálékra? Mert ezzel feltételezzük, hogy a halál utáni létben tulajdonképpen nincs változás az evilági, testi léthez képest. A halál utáni lét eszerint az evilági egyeneságú folytatása,
mert testi szükségletek kielégítése folyik a halál utáni létben továbbra is? Ez nonszensz!
Szervusz
a kérdéseddel kapcsolatban azt írja a Biblia:
Prédikátor 3: 19-21 " Mert az emberek fiainak vége hasonló az állatoknak végéhez, egyenlő végük van. Amint meghal az egyik, úgy meghal a másik is; egy szellemük van mindegyiküknek, úgyhogy nem áll felette az ember az állatnak, hisz minden hiábavalóság. Mindegyik egy helyre megy; mindegyik a porból lett, és mindegyik a porba tér vissza. Ki ismeri az emberek fiainak szellemét, hogy fölmegy-e, és az állatok szellemét, hogy a földbe megy-e?"
"A kérdező a keresztény vallás szerint érdeklődött, és nem a zsidó vallás szerint."
2 Timóteus 3:16-17-ben: “A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített”.
Emeljük ki: hasznos a tanításra, TEHÁT ebből is nyerhetünk válaszokat a kérdésekre, szóval LEHET akár Zsoltárokkal is válaszolni a kérdésre.
"Úgyhogy a keresztény vallást ne keverd a zsidó vallással. "
Te pedig a "vallás" szót ne keverd a Bibliával vagy az Ószövetséggel és az Újszövetséggel!
"A léleknek mi szüksége van a szó szoros értelmében vett táplálékra?"
Pedig van szüksége, csak erről nem testiesen, hanem szellemben kell gondolkodni:
Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely az Isten szájából származik.' (Mt 4,1-4)
Aközben kérék őt a tanítványok, mondván: Mester, egyél! Ő pedig monda nékik: Van nékem eledelem, amit egyem, amit ti nem tudtok. … Az én eledelem az, hogy annak akaratát cselekedjem, aki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem. (Ján 4,31–34)
Ebbe is érdemes belegondolni, itt szellemi eledelről van szó. A Szent Szellem megtanítja a hívőt ennek az értésére is. Én pl. értem, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy bölcsebb vagyok vagy többet érek másoknál!
Vagy: János 6
53Jézus így szólt hozzájuk: „Bizony, bizony, mondom néktek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek. 54Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. 55Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital. 56Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. 57Ahogyan engem az élő Atya küldött el, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog énáltalam. 58Ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le; ez nem olyan, mint amilyet atyáitok ettek, és mégis meghaltak: aki ezt a kenyeret eszi, élni fog örökké.
Sem az állatoknak, sem az embernek nincs lelke. Tudat, éntudat van, amit az agy generál és halál után megsemmisül ahogy az agy működése leáll és a sejtek elpusztulnak.
Hasonlattal az agy a számítógép és a tudat a szoftver. A szoftver futását csak akkor érzékeljük, ha működik a számítógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!