Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, de most őszintén...

Keresztények, de most őszintén! Létezik nagyobb eretnekség annál mint azt vallani, hogy Jézus Krisztus a mélység angyala?

Figyelt kérdés

Megelékszem a szimpla "Igen" vagy "Nem" válaszokkal. De ha valaki ki szeretné fejteni egy kicsit bővebben gondolatait , az persze megteheti.

Számomra nem létezik ennél nagyobb eretnekség!

Hogy a Megváltónkra azt mondja valaki, hogy Ő a mélység angyala, a sötétség ura,a pusztító!!?

Nem!! Mikor erről olvastam nem hittem a szememnek!

Felálltam a géptől ki mentem vizet inni, megmostam az arcomat vissza ültem a gép elé és újra elolvastam.

Úgyhogy nem a meleg volt az oka, mert ugyan azt olvastam mint 10 percel azelőtt.

2015. júl. 21. 15:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
logikus?????????? ki szerint logikus? szerintem egyáltalán nem logikus.
2015. aug. 9. 07:27
 22/23 anonim ***** válasza:

szerintem nem azonos a mélység vermének kulcsát tartó a mélység angyalával. szerintem inkább az a logikus, hogy az a mélység angyala, akit a mélybe vet.

ez kb olyan, mint a mag, és a magvető. a magvető veti a magot (a földbe) de nem ő a mag, amit a földbe vet, ugye?

egyébként a zrt is igy magyarázta régebben, amikor még abbadont sátánnak tartották.

2015. aug. 9. 07:30
 23/23 anonim ***** válasza:

Ki Abaddon, a mélység angyala?

Mindamellett a Jelenések 9:11-ben az „Abaddon” szó a ’mélység angyalának’ neveként szerepel. Görög megfelelője, az Apollüón név azt jelenti, hogy ’pusztító’. A verset a XIX. században egyesek Vespasianus császárra, Mohamedre, sőt Napóleonra próbálták alkalmazni prófétailag, az angyalt pedig általában „sátáni” angyalnak tekintették. Ne felejtsük el azonban, hogy a Jelenések 20:1–3 szerint a ’mélység kulcsát’ kezében tartó angyal Isten égi képviselője, aki nem lehet „sátáni”, hiszen megkötözi és a mélységbe veti Sátánt. A The Interpreter’s Bible ezt írja a Jelenések 9:11-ről: „Abaddon azonban nem Sátánnak, hanem Istennek az angyala, aki Isten parancsára végzi el pusztító munkáját.” A Héber Iratok előbbiekben megvizsgált verseiből világosan kitűnik, hogy az ʼavad·dónʹ szó a seollal és a halállal párhuzamos gondolatot takar. A Jelenések 1:18 szerint Krisztus Jézus kijelentette: „örökkön-örökké élek, és nálam vannak a halál és a hádesz kulcsai.” Jézusnak a mélység feletti hatalmára a Lukács 8:31 is utal. Az, hogy pusztító hatalommal bír, ideértve, hogy Sátánt is hatalmában áll elpusztítani, jól látható a Héberek 2:14-ből. Itt arról olvasunk, hogy azért lett vér és test részese, hogy „halála által semmivé tegye azt, akinek megvannak az eszközei, hogy halált okozzon, vagyis az Ördögöt”. A Jelenések 19:11–16 egyértelműen úgy ábrázolja Jézust, mint az Isten által kinevezett Pusztítót vagy Ítélet-végrehajtót.

2018. jan. 31. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!