Keresztények, de most őszintén! Létezik nagyobb eretnekség annál mint azt vallani, hogy Jézus Krisztus a mélység angyala?
Megelékszem a szimpla "Igen" vagy "Nem" válaszokkal. De ha valaki ki szeretné fejteni egy kicsit bővebben gondolatait , az persze megteheti.
Számomra nem létezik ennél nagyobb eretnekség!
Hogy a Megváltónkra azt mondja valaki, hogy Ő a mélység angyala, a sötétség ura,a pusztító!!?
Nem!! Mikor erről olvastam nem hittem a szememnek!
Felálltam a géptől ki mentem vizet inni, megmostam az arcomat vissza ültem a gép elé és újra elolvastam.
Úgyhogy nem a meleg volt az oka, mert ugyan azt olvastam mint 10 percel azelőtt.
Semmi gond 11-es :))abszolut semmi gond!! :)
Te nézd el nekem, hogy nem adtam linket és így persze, hogy fórumozás közben akadhatnak félre értések.
Igen látom már, hogy egy oldalon állunk testvér.
Az Úr áldjon!
Igen, annak nagyobb a bűne mert félre vezeti őket.
Az önjelölt prófétáktól egyszer majd számon kérik ezeket.
Köszönöm Roland a kiegészítést! :)
Igen ez Istenkáromlás a javából.
Jézust tudom, szerintem földi életében is jófej volt :)
De hogy mi a pcsa az a mélység angyala, azt nem tudom :D
Nem kell rajta felháborodni, vannak olyan debil emberkék, akik úgy gondolják, hogy feláldozza értünk magát, akkor az pusztító :D hát persze, vannak értelmes vallások :D
(Nem vagyok konkrétan keresztény, csupán elképzelhetőnek tartom, hogy létezik egy felsőbb hatalom, akinek néha nem értjük a humorát, viszont szeret minket, és létezett a földön 2000 évvel ezelőtt egy mulatt emberke, aki meghalt a mi szennyesünk miatt. Ja, és mindkettőt bírom :) )
T. Kérdező!
Nincs itt semmilyen félreértés. A Jelenések 9:l vers ezt irja: "És megfujta tromitáját az ötödik angyal. És láttam egy csillagot, mely az égből a földre hullott, és neki adták a mélység verének kulcsát."
Ez a csillag különbözik a Jelenések 8:1O-ben szereplő csillagtól, melyet János látott lehullani. János lát egy csillagot, mely az égből hullott", és amelynek ezuttal a földre vonatkozó megbizatása van. Vajon egy szellemszemélyről, vagy egy hus-vér lényről van itt szó? A Jelenések könyve később ugy irja le azt, akinél a 'mélység vermének kulcsa' van, mint aki a Sátánt a "mélységbe veti". Jelenések 2O:1-3.Tehát hatalmas szellemszemélynek kell lennie. A Jelenések 9:ll-ben János elmondja nekünk a sáskákról, hogy "egy király van felettük, a mélység angyala". Mindkét versnek ugyanarra a személyre kell vonatkoznia, mivel logikus, hogy a mélység kulcsát tartó angyal azonos a mélység angyalával. És a csillagnak Jehova kinevezett Királyát kell jelképeznie, mivel a felkent keresztények csak egyetlen angyali Királyt ismernek el, Jézus Krisztust.
Azt tudjuk, hogy miutan Jézus a feltámadása után visszament a mennybe, Istentől nagyobb hatalmat kapott, mint amilyent a földrejövetele előtt viselt. Isten Királlyá és Főpappá tette Őt, és neki adta azt a jogot, hogy az itéletet végrehajtsa Sátánon és démonain, valamint az istentelen emberiség felett.
Tehát egyedül Jézus itélkezhet Sátán felett, és Ő is hajtja végre az itéletet. Tehát mindebből világos, hogy a "mélység angyala - mivel nála van a mélység kulcsa - azonos Jézus Krisztussal.
Az, hogy Ő a "mélység angyala", az nem azt jelenti, hogy Ő gonosz lenne. Azt jelenti, hogy Őrá van bizva hogy Sátánt oda vesse, és ezt végre is fogja hajtani.
Csak ennyi köze van a "mélységhez". Remélem igy már érthető lesz? Üdvözlettel: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!