Mi a Sátán valójában? Szellemi vagy fizikai lény?
Kedves Kérdező!
A sátán a téves eszme, tehát szellemi lény.
Az Istentől való elfordultságból alakult, mind ellentét szellemiség, és az anyagba zárult. Mert az anyagot az anyagit tartja fontosnak az emberi létforma, ahelyett , hogy az Istennek hinne, és Őrá támaszkodna.
Ez a nagy téveszme, hogy önmagát tartja fontosnak az ember , azt mondja a Biblia, hogy ISTEN helyett beült a királyi székbe. Vagyis az ember a téveszmék által irányított, mert az emberi elme az a sátán alkotása. És közben meg nincs valósága csak képzetek, illúzi a világa. " Az a neved, hogy élsz, de halott vagy".
Mert csak Egy a létező az Isten. Ezért szükséges az elme újjá születése-Jézus Krisztus által az Igazság által, és a szívből élés, mert így szembesülünk tévedéseinkkel.
És ez segít abban, hogy ne itélkezzünk, hanem fogadjuk el egymást olyannak amilyen, mer mindannyian bűnben születtünk, bűnös lélekkel=erővel, és a kegyelemre a megváltás kegyelmére mindannyiónknak szüksége van. Ezt tudatosan kérhetjük alázatos szivvel.
"A zsidók is valószínűleg bukott angyalként tegintettek rá, ahogy ma is, az újszövetség hivatkozik erre a hagymonyra, tehát a késő antik korban már a zsidók is biztosan így hitték"
Ha valóban angyal lenne az sok kérdést vet fel. Először is ez azt jelentené hogy az angyaloknak is szabad akaratuk van, tehát bármikor rosszat tehetnek. A köztudatban az angyalok jók, nehéz is elhinni hogy bármikor hazudhatnak, csalhatnak vagy mégrosszabb.
a héber hagyomány szerint az angyaloknak is volt egy döntési lehetőségük mint az embernek, és az ördög meg a hívei a rossz döntést hozták meg, a többiek pedig a jó döntést, az embernek is volt egy korlátozott szabad akarata, de nem tudott önálló erkölcsi itéletet hozni (pl nem ölhetett volna, mert Isten azt rossznak tartja), a jó és rossz tudásának fájáról való evéssel azt a döntést hozta meg, hogy akar olyan lenni mint isten ,tehát erkölcsileg itélkezni, az ördög is ezzel csábítja "isten leszel"
talán az ördögnek is valamiféle ilyen vágya volt, istennek lenni
ez nem ellentmondás
az angyal meg csak annyit jelent, hogy "küldött" néhány esetben az eredeti nyelven a biblia emberekre is így hivatkozik(lévén küldött az adott illető)
"Ha valóban angyal lenne az sok kérdést vet fel. Először is ez azt jelentené hogy az angyaloknak is szabad akaratuk van, tehát bármikor rosszat tehetnek"
Szabad akarat nincsen, szabad döntés van, eldönhetem, hogy kit szeretnék szolgálni az Istent-e az Ő akarata szerint, mert akkor nincs többé akaratom azt úgyanis vissza kell adni. Vagy a magam akaratát vágyait szeretném élni. Persze így is-úgy is az Isten akarata érvényesül, mert az Isten nem az emberi akaratnak felel meg, hanem a lélekhez szól, nem az egóhoz. Nagyon érdekes ezt így halani, én annak tartottam, és oly nehezen értettem meg, lehet még most sem értem igazán. Mert a test, és a lélek való Istentől az emberi egós-elme az a sátán-tól való e-világi. Anyagi gondolkodású "én".
Az "én-nek" fel kell óldódnia a közösségben az Egységben az Istenben. Mert nem vagyunk külön állóak, mint a testem sejtje se tud egymagában létezni, hanem ha a testet szolgálja, a testen kivül halott. Ezt nekem is úgy magyarázta el példával a Szentszellem, azaz Jézus Krisztus. Az Istent kell megismerni, az Ő Törvényei által mutatja meg Önmagát. Ide tartozik a matematika, a kémia, a fizikai Törványek stb,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!