Ha a tanúk nem fogadják el a más Biblia fordítást a sajátjukon kívül, akkor az övékét miért használják?
Most már több beszélgetésem is volt tanúval és mindegyikük egyöntetűen állítja, hogy amit én használok (Új fordítás), az helytelen és az övéké a helyes.
Tények alapján kérdem:
az Új fordítás fordítói leinformálható egyének, megfelelő képzéssel (nyelvi szinten például) a hátuk mögött, míg az új világ fordításának alkotóit egy ideig homály fedte, majd miután kiderült a személyük, akkor is napvilágot látott, hogy semmiféle képzettséggel nem rendelkeztek, szótározva alkották a ma, jehova tanúi körében elfogadott bibliát.
Miért nem maradtak meg a Károlinál, miért kellett hozzá nem értőknek belenyúlni?
Én sem állok neki orvosi szakkönyvet írni képzettség hiányában, de hogy a példánál maradjak, ez olyan, mintha mégiscsak megtenném, és aztán közölném közölném a többi szakkönyvről, hogy azok hibásak.
Miért fogadják el az ismeret hiányában íródott könyvet és a többire miért mondják, hogy hamis?
Kukucs! Tudom, hogy itt bujkáltok, vége van már a kongresszusnak. :))))))
Azért ez is milyen megalázó már, hogy évente kell újabb és újabb "tanítást" hallgatnotok, amit más hetente (akár többször is) megkap. :(
Én belehalnék, ha a vasárnap csak dolgozat felolvasásból állna prédikáció helyett. :( Jó, tudom, hogy kötelezően megy az őrtorony olvasása, de én a Bibliáról beszélek, amit ti nem ismertek sajnos. :(
Több vitám során a következő választ kaptam a tanúktól (régen volt már, remélem nem keverem össze) :
Azért használják a saját fordításukat, mert azok igaz szívvel íródtak, Jehova gondos szemei alatt. Sőt, Jehova közvetlen segítségével..még ha nem is ő diktált, de ő vezette a tollat a papíron. A fordítók meg azért nem fedték fel kilétüket, mert csöppnyi esélyt se akartak adni annak, hogy őket dicsérjék...fontosabbnak tartották a munkát, mint a készítőt.
Kb. ennyi. Objektíva nekik az is hit kérdése, hogy jó fordítást használnak, csak ezt nem látják be.
Köszönöm a választ.
A válaszuk azért nem lehet helytálló, mert ők maguk hangoztatják, hogy az őrtorony nem ihletett, így máris bukott ez a magyarázatuk. De biztos van bennfentes, aki megmondja a helyes választ.
kellett nekik egy olyan fordítás, amiben több mint 7000 szer szerepel Isten neve. mint egy amulett... sajna, összemosták a Jehova nevet krisztussal, így egy csomó olyan helyen, gyakorlatilag egy kivételével az összes újszövetségi helyen krisztus helyett Jehova szerepel.
ezt a következőképpen sikerült nekik összehozni:
adott a görög szöveg, ahol küriosz, azaz úr szerepel, egyértelműen Jézusra vonatkoztatva. ezt, és most figyelj, ezt LEFORDÍTOTTÁK HÉBERRE.
adok egy kis időt, hogy meglegyen. szóval a görög küriosz lefordították héberre, ami úrként adonáj lett. namost: az adonájt ugye a JHVH helyetthasználták a zsidók, ugye? hát persze. tehát már csak le kell fordítani angolra, természetesen héberről, az adonáj így Jehovaként lesz fordítva.
emlékszel még, hogy görögből indult a fordítás? a kürioszt angolra fordítva sohasem lenne Jehova. de így, hogy ELŐSSZÖR HÉBERRE FORDÍTOTTÁK, ÉS CAK UTÁNNA ANGOLRA: tádámm: a kűriosz Jehova lett. ők maguk írják le ezt, miként azt is, hogy az újszövetségbe BETETTÉK a Jehova nevet, az ószövetségben meg VISSZAÁLLÍTOTTÁK.
Azért használják a saját fordításukat, mert azok igaz szívvel íródtak, Johannes Greber gondos szemei alatt. Sőt, egy 18 éves fiatal ember közvetlen segítségével..még ha nem is ő diktált, de ő vezette a tollat a papíron a médium által.
Az én Károlimat nem fogadják el mert id."egy förtelmesség és szemszedett hazugság ami tele van babiloni és görög babonával".
Na szóval így áll a szénánk.
Tudom 8-as mert nekem is ugyan azt írta M.S-né sőt még grkaty is többször ugyan ezt hangoztatta. :D
Dehát náluk is megoszlanak a vélemények.
És igen, nagyon magas labda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!