Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szólt Mózeshez és Ábrahámhoz?

Ki szólt Mózeshez és Ábrahámhoz?

Figyelt kérdés

János 5:37 Sőt az Atya maga is, aki engem elküldött, tanúskodott rólam. Ti soha nem hallottátok a hangját, és nem láttátok az arcát

Ha senki sem hallotta az Atya hangját, akkor ki az, aki szólt Mózesnek, Ábrahámnak?

2015. júl. 14. 06:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de van olyan nézet, miszerint nem Isten volt, hanem valaki más, de lehurrogtak érte. https://www.youtube.com/watch?v=d3rp0_xZGpM
2015. júl. 14. 09:56
 12/26 anonim ***** válasza:

talán a SzentLélek, Isten egy másik "arca", Ő szólt a prófétákon keresztül is :)

másik értelmezési lehetőség, hogy Jézus arra célott ,hogy Istent KÖZVETLENÜL nem látták (hiszen az Atyát soha senki nem látta)

Mózeshez is először a csipkebokron keresztül szólt, mondhatni telefonált neki :D

2015. júl. 14. 10:07
 13/26 anonim ***** válasza:

Jézus ezt azoknak az embereknek mondta, akik látszólag szolgálták Istent. Ezek az emberek bár olvasták az Irásokat, de nem engedték, hogy Isten szóljon hozzájuk, vagyis hogy formálja őket.

Ha megvizsgálod egy vers szövegkörnyezetét sokkal világosabban látod azt, és nem találsz ellentmondásokat.

2015. júl. 14. 10:16
 14/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező szerintem igazad van!

2Móz 6:2

Az Isten pedig szóla Mózeshez és monda néki: Én vagyok az Úr.

2Móz 6:10

Az Úr pedig szóla Mózeshez mondván:

2Móz 6:13

És szóla az Úr Mózeshez és Áronhoz és rendelé őket Izráel fiaihoz és a Faraóhoz, Égyiptom királyához, hogy hozzák ki az Izráel fiait Égyiptom földéről.

Jn 5:46

Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

Zsid 8:5

A kik a mennyei dolgok ábrázolatának és árnyékának szolgálnak, a mint Isten mondotta Mózesnek, mikor be akarta végezni a sátort: Meglásd, úgymond, hogy mindeneket azon minta szerint készíts, a mely a hegyen mutattatott néked.

Jer 7:1

Az a beszéd, a melyet az Úr szóla Jeremiásnak, mondván:

Jer 30:1-2 Az a szó, a melyet szólott az Úr Jeremiásnak, mondván:

Ezt mondja az Úr, Izráel Istene, mondván: Mindama szókat, a melyeket mondottam néked, írd meg magadnak könyvben;

Jer 30:3 Mert ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és visszahozom az én népemet, az Izráelt és Júdát, azt mondja az Úr, és visszahozom őket arra a földre, a melyet az ő atyáiknak adtam, és bírni fogják azt.

Igazad van kérdező, jól látod!

2015. júl. 14. 10:17
 15/26 Roland G. ***** válasza:

Szia!

Krisztus szólt.Ő ugyanis az Újszövetség szerint a megtestesülése előtt már létezett,sőt az örökkévalóságban az Atyától született és részt vett a teremtésben.

Az ószövetségben többször megjelenik emberhez hasonló külsővel,sőt néha angyalnak nevezi a szöveg,ami nem azt jelenti,hogy az ún.angyali rendhez tartozó angyal volt,hanem a héber szó egyszerűen küldöttet jelent,amit az Ige használ tehát a Messiásra,angyalokra,sőt emberekre is!

2015. júl. 14. 10:33
 16/26 A kérdező kommentje:
Igen, én is arra jutottam megvizsgálva az Igéket, hogy Krisztus volt. Köszönöm a válaszokat.
2015. júl. 14. 11:18
 17/26 anonim ***** válasza:
Első vagyok nem a lelki békémről van szó de akkor is hülyeséget kérdeztél, olvasd el figyelmesen a Bibliát és megérted, hogy butaságot kérdeztél
2015. júl. 14. 16:51
 18/26 anonim ***** válasza:
bizony, a bibliában benne van... maga Jézus hányszor mondta ugyanezt: butaságot kérdeztél... jaja, rá nagyon jellemző volt ez: kérdeztek valamit: itt van ez az 1600 oldalas pergamen, olvasd el, rájössz, hogy buta vagy, butaságot kérdeztél. ez már csak így működik.
2015. júl. 14. 16:56
 19/26 A kérdező kommentje:
Elolvastam többször is, de még mindig nem lettem buta és a kérdésem sem se butaság, látszik a többség válaszából, igy valószínű nem nálam van a hiba.
2015. júl. 15. 07:27
 20/26 anonim ***** válasza:

Roland G. és kérdező...

Biztos,hogy alaposan megvizsgáltátok az igéket? Az valóban igaz,hogy Krisztus már a megtestesülése előtt is létezett,de ettől még nem ő szólt minden szóban forgó egyénhez.Hogyan egyeztetitek össze a Krisztusi tanítással pl.Mózes 4;15-öt,ahol Mózes és társai Isten parancsára hivatkozva halálra köveztek egy embert,mert dolgozott szombaton? A Krisztusi tanítás kizárja az ilyen viselkedést!

2015. júl. 15. 09:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!