MIért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét?
Miért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét? Mi az ami miatt kilépnek szerintetek? Mint egy átjáróház...
Csak értelmes hozzászólásokat kérek és nem egy vallásháború kezdetét...
30-s
Nem lehet, hogy te csak azért mentél oda, hogy segítsenek?? Vonzott az élő Isten?
Kedves huszonhetedik!
A Gyülekezet nem tiltja a párkapcsolatot. Én is huszonöt éve élek párkapcsolatban egy nővel, akivel van öt közös gyerekünk. Persze, mi előbb össze is házasodtunk. Soha semmiféle korlátozást nem tapasztaltunk a Gyülekezet részéről, semmi olyat, ami nem található meg a Bibliában, illetve olyat, ami nem vezethető le abból. A Biblia sem ismer semmiféle más párkapcsolatot az egy férfi és egy nő közötti házasságon kívül, amit nem minősít paráznaságnak. Ha ezzel problémád van, akkor a Bibliával és a Szerzőjével van bajod, őszinte pedig akkor lennél, ha azt is odaírnád, hogy szerettél volna flörtölni és együtt járni egy lánnyal, aki tetszett, de ezt a Gyülekezetben nem nézték volna jó szemmel házassági szándék nélkül. Ezt más normális gyülekezetben sem néznék jó szemmel.
Ami pedig a homokosokat illeti, a Biblia egyértelmű a dologban, és senki sem fogadja el a homoszexualitást, aki komolyan veszi a Bibliát. A Bibliát azonban egyáltalán nem kötelező elfogadni Magyarországon, úgyhogy előbb bélyegeznek meg valakit, aki elfogadja a bibliai értékrendet, mint aki nem. Néhány szélhámos azonban nem elégszik meg azzal, hogy senki sem kötelezi a Biblia elfogadására, arra tart igényt, hogy bibliai értékrendet valló közösségekbe befurakodhassanak úgy, hogy maguk nem fogadják azt el. Vegetáriánusként akarnak a húsevőket tömörítő érdekvédelmi szervezetbe tagságot nyerni, hogy belülről bomlasszák azt. A gyermekvállalás és nevelés érdekében létrehozott társadalmi intézmény védelmére biztosított jogokat követelik maguknak, a szaporodási szándék nélkül. "Fajtalankodnak, de nem szaporodnak." (Hós 4,10)
Az a fura, hogy valaki egyáltalán belép.
Néhányszor végignéztem a Vidám Vasárnapot, de egyszerűen nem értem mit esznek ezen. Semmi mélység nincs Sándor szavaiban, néha értelmetlen is.
27-es vagyok:
"Miért nem a kérdésre válaszolsz, vagy irsz egy új kérdést? De ha kérdeztél akkor reagálok elnézést a többiektől."
Igaz, elnézést.
"Érdekelne, hogy ki tiltotta meg neked, hogy köszönj egy lánynak? Ez konkrétan elő is fordult?"
Igen, maga a közösség.
Ami a linket illeti:
"Nem kívánjuk, hogy az emberek privát életébe ilyen mélyen jogszabályokkal beavatkozzanak."
:D
"De aki szeretne pozitiv irányba változni"
De vicces...
Egyébként én születésemtől kezdve voltam egy bizonyos élet évemig hit gyülis.
"A Gyülekezet nem tiltja a párkapcsolatot."
Persze.
Az igazi hit gyülisek nem is tudnak szerelmesek lenni ,mivel az is "BŰN" és paráznaság is lehet belőle, JUJ..... -_-
"Ha ezzel problémád van, akkor a Bibliával és a Szerzőjével van bajod, "
"hogy szerettél volna flörtölni és együtt járni egy lánnyal"
" Ezt más normális gyülekezetben sem néznék jó szemmel. "
Ohohohoho.
"és senki sem fogadja el a homoszexualitást, aki komolyan veszi a Bibliát"
De pl. a katolikus pápa.
33-asnak
"Néhányszor végignéztem a Vidám Vasárnapot, de egyszerűen nem értem mit esznek ezen. Semmi mélység nincs Sándor szavaiban, néha értelmetlen is."
Én is néha szoktam nézni és egyet értek veled nagy részben.
A kérdezőnek, 28-as kérdéséhez:
Igen, a szüleim miatt a Hit gyülibe, de nem hiszek abba.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!