Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » MIért hagyják el olyan sokan...

MIért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét?

Figyelt kérdés

Miért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét? Mi az ami miatt kilépnek szerintetek? Mint egy átjáróház...

Csak értelmes hozzászólásokat kérek és nem egy vallásháború kezdetét...

2015. júl. 7. 18:42
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

30-s

Nem lehet, hogy te csak azért mentél oda, hogy segítsenek?? Vonzott az élő Isten?

2015. júl. 8. 21:25
 32/42 anonim ***** válasza:
31%

Kedves huszonhetedik!

A Gyülekezet nem tiltja a párkapcsolatot. Én is huszonöt éve élek párkapcsolatban egy nővel, akivel van öt közös gyerekünk. Persze, mi előbb össze is házasodtunk. Soha semmiféle korlátozást nem tapasztaltunk a Gyülekezet részéről, semmi olyat, ami nem található meg a Bibliában, illetve olyat, ami nem vezethető le abból. A Biblia sem ismer semmiféle más párkapcsolatot az egy férfi és egy nő közötti házasságon kívül, amit nem minősít paráznaságnak. Ha ezzel problémád van, akkor a Bibliával és a Szerzőjével van bajod, őszinte pedig akkor lennél, ha azt is odaírnád, hogy szerettél volna flörtölni és együtt járni egy lánnyal, aki tetszett, de ezt a Gyülekezetben nem nézték volna jó szemmel házassági szándék nélkül. Ezt más normális gyülekezetben sem néznék jó szemmel.

Ami pedig a homokosokat illeti, a Biblia egyértelmű a dologban, és senki sem fogadja el a homoszexualitást, aki komolyan veszi a Bibliát. A Bibliát azonban egyáltalán nem kötelező elfogadni Magyarországon, úgyhogy előbb bélyegeznek meg valakit, aki elfogadja a bibliai értékrendet, mint aki nem. Néhány szélhámos azonban nem elégszik meg azzal, hogy senki sem kötelezi a Biblia elfogadására, arra tart igényt, hogy bibliai értékrendet valló közösségekbe befurakodhassanak úgy, hogy maguk nem fogadják azt el. Vegetáriánusként akarnak a húsevőket tömörítő érdekvédelmi szervezetbe tagságot nyerni, hogy belülről bomlasszák azt. A gyermekvállalás és nevelés érdekében létrehozott társadalmi intézmény védelmére biztosított jogokat követelik maguknak, a szaporodási szándék nélkül. "Fajtalankodnak, de nem szaporodnak." (Hós 4,10)

2015. júl. 8. 22:18
 33/42 anonim ***** válasza:
57%

Az a fura, hogy valaki egyáltalán belép.

Néhányszor végignéztem a Vidám Vasárnapot, de egyszerűen nem értem mit esznek ezen. Semmi mélység nincs Sándor szavaiban, néha értelmetlen is.

2015. júl. 9. 16:08
 34/42 anonim ***** válasza:
25%
Akinek füle van, hallja...Akinek nincs, az jobban tenné, ha szerezne, ugyanis beszerezhető. Egy botfülű ember sem igazán értékel egy Wagner operát, de a zenei intelligencia is fejleszthető. Németh Sándor beszédét sokan értik és értékelik is, aki nem érti az pedig azt hiszi, hogy más sem. Hát nem így van.
2015. júl. 9. 18:13
 35/42 anonim ***** válasza:
Vonzott az élő Isten,igen.A segítségnél nem anyagi,hanem lelki segítégre gondoltam.Ha kérdést tettem fel,annyi volt a válasz,hogy lázadó szellem van bennem,ki kell űzni.
2015. júl. 9. 18:37
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

27-es vagyok:

"Miért nem a kérdésre válaszolsz, vagy irsz egy új kérdést? De ha kérdeztél akkor reagálok elnézést a többiektől."

Igaz, elnézést.

"Érdekelne, hogy ki tiltotta meg neked, hogy köszönj egy lánynak? Ez konkrétan elő is fordult?"

Igen, maga a közösség.

Ami a linket illeti:

"Nem kívánjuk, hogy az emberek privát életébe ilyen mélyen jogszabályokkal beavatkozzanak."

:D

"De aki szeretne pozitiv irányba változni"

De vicces...

Egyébként én születésemtől kezdve voltam egy bizonyos élet évemig hit gyülis.

"A Gyülekezet nem tiltja a párkapcsolatot."

Persze.

Az igazi hit gyülisek nem is tudnak szerelmesek lenni ,mivel az is "BŰN" és paráznaság is lehet belőle, JUJ..... -_-

"Ha ezzel problémád van, akkor a Bibliával és a Szerzőjével van bajod, "

"hogy szerettél volna flörtölni és együtt járni egy lánnyal"

" Ezt más normális gyülekezetben sem néznék jó szemmel. "

Ohohohoho.

"és senki sem fogadja el a homoszexualitást, aki komolyan veszi a Bibliát"

De pl. a katolikus pápa.

33-asnak

"Néhányszor végignéztem a Vidám Vasárnapot, de egyszerűen nem értem mit esznek ezen. Semmi mélység nincs Sándor szavaiban, néha értelmetlen is."

Én is néha szoktam nézni és egyet értek veled nagy részben.

A kérdezőnek, 28-as kérdéséhez:

Igen, a szüleim miatt a Hit gyülibe, de nem hiszek abba.

Üdv!

2015. júl. 10. 18:50
 37/42 anonim ***** válasza:
55%
Komoly válasz, sok mindenre világít rá.
2015. júl. 10. 20:41
 38/42 anonim ***** válasza:
0%

37-es

Ebben egyet értünk. ;)

2015. júl. 10. 20:50
 39/42 anonim ***** válasza:
76%
Úgyhogy Szent Satya és csókosai zsebe mindig tele lesz.
2015. júl. 11. 22:39
 40/42 anonim ***** válasza:
Az ellenlábasainak pedig a nadrágja.
2015. júl. 11. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!