Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » MIért hagyják el olyan sokan...

MIért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét?

Figyelt kérdés

Miért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét? Mi az ami miatt kilépnek szerintetek? Mint egy átjáróház...

Csak értelmes hozzászólásokat kérek és nem egy vallásháború kezdetét...

2015. júl. 7. 18:42
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
60%
Talán azért, mert Jézus sincs már ott...
2015. júl. 7. 22:39
 12/42 anonim ***** válasza:
53%
Meg fogsz lepődni, de amit a környezetemben leggyakrabban tapasztalok mint kiváltó okot, az a paráznaság. Ott kezdődik, hogy sok egyedülálló magányos, nem talál magának párt, aztán a vágyai elvezetik egy világi kapcsolatba és már nem jár gyülibe. Van még más egyéb is de azok sokkal ritkábbak. Pl. tesókkal való konfliktus, vagy valamiben megbotránkozás, amiért nem feltétlen a gyüli felelős. Nem kell mindent a gyülire hárítani, mindenki magáról ad majd számot.
2015. júl. 7. 23:15
 13/42 munyamunya ***** válasza:
32%

"gyüli", "tesók" - bleee...

Ez a nyegle, tiszteletlen szakzsargon önmagában elég lehet a távozáshoz.

2015. júl. 8. 08:13
 14/42 anonim ***** válasza:
74%
Azt vágom, hogy nem csípod a vakert. De Istent nem hatja meg a kultúrsokk, csak a bűnt nem szenvedi el, és azokat a vallásos embereket, akik magasabb rendűnek képzelik magukat a modorosságuk alapján, és bárkit hajlandóak csípőből megítélni.
2015. júl. 8. 08:52
 15/42 anonim ***** válasza:
64%

Én a 12-es és a 14-es hozzászólással értek egyet. Engem is távol tart időszakonként a gyülekezettől ez a fajta álszent és képmutató viselkedés, nagyon nehéz ezen túltenni magam. Nem szeretem a pletykát, a kibeszélést, az utálkozást, de igyekszem megérteni, hogy emberek vagyunk és értük is meghalt Krisztus. Ha bennük él, akkor az Ige írja, hogy majd ő megrendszabályozza és megváltoztatja, kitakarítja szívüket.

Más gyerekének a nevelésébe se szólok bele, a saját Atyánk ezt jól csinálja, csak épp átvészelni nehéz egy-egy ilyen hullámot. Ugyanakkor én sem vagyok tökéletes, és Isten bármikor meghallgat, ha panaszkodok neki, és ő tud megnyugvást adni. :)

2015. júl. 8. 09:14
 16/42 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

A kérdésed egy nagy általánosítás. Miért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét? Miért, milyen sokan hagyják el? Gondolod, hogy százalékos arányban kifejezve többen hagyják el, mint bármelyik másik egyházat? Vannak emberek, akik felekezetről felekezetre járnak. Ezek a Hit Gyüliben is megforcsiznak (Munyamunyának szeretettel). Rajtuk kívül jönnek olyanok, akik olyan elvárásokat támasztanak Isten, vagy a Gyülekezet felé, amit a jelenlegi állapotukban nem, vagy sehogyan sem kaphatnak meg. Idővel talán megtérnek, de ha nem, csalódottan távoznak, és rossz hírét keltik a közösségnek, persze színtiszta jóindulatból. Aztán vannak olyanok, akiknek túl drágának tűnik az az ár, amit Jézus kér, tudniillik az ember teljes élete, ezért előbb-utóbb olyan helyzetbe kerülnek, hogy választaniuk kell, ők pedig úgy döntenek, hogy lépnek.Tulajdonképpen az lenne a megfelelő eljárás, ha mindenkitől meg lehetne kérdezni, hogy ő miért döntött a dobbantás mellett, korrekt eljárás pedig az lenne, ha a másik felet is megkérdezné valaki az illető személyekről. Ugyanis ha meghallgatunk száz ex-hites, aki nem önmagában látja az okot, akkor száz tökéletes ember véleményét halljuk. De én még nem találkoztam tökéletes emberekkel. Ha azonban valaki a saját megítélésében ekkorát téved, azt soha nem hívnám meg szakértőnek mások analizálására, csak akkor, ha hátsó szándékaim lennének.

2015. júl. 8. 09:19
 17/42 munyamunya ***** válasza:
52%

Kedves Asperrimus!

Az ember beszéde teszi nyilvánvalóvá, mi van a szívében. A felesleges lazáskodás az Isten dolgaival kapcsolatban valójában tiszteletlenség Ővele szemben. Ha még arra sem veszem a fáradságot, hogy a szavaimat megválogassam, csak menőzök a gyüliben azzal, hogy a hágyés szlenget nyomom, mennyivel könnyebben elesek, amikor az igazán fontos dolgokban kell az Örökkévalót választani a bevett emberi szokásokkal szemben.

Senkit nem ítéltem meg, ez nem is dolgom. Egy jelenségre mutattam rá, mint ami csálé, billegős, döcögős az Isten szép rendjéhez képest.

2015. júl. 8. 09:27
 18/42 anonim ***** válasza:
80%

Kedves #13. Munyamunya válaszolónak.

Hálát adok Istennek, hogy nem egy olyan közösségbe kerültem, ahol ledorongolnak egy olyan szóért, hogy "gyüli".

De ez a téma részemről lezárva. Semmi köze a kérdező kérdéséhez, csupán egy kívűlálló bűntudatkeltését olvashattuk. Szimpla vallásos troll hozzászólás.

2015. júl. 8. 09:47
 19/42 anonim ***** válasza:
73%
A gyüli és tesó szó egymás felé és nem Isten ellen szól. Aki még ezen a szinten van az olyan, mint a zöldségevő Pál levelében, hitében még gyenge és nem szabad megbotránkoztatni.
2015. júl. 8. 09:55
 20/42 A kérdező kommentje:

Megkérnélek benneteket, hogy a személyeskedéseket fejezzétek be. Ez nem ovóda!!!

A kérdésre koncentráljatok. Direkt kértem, hogy ne vallásháború legyen...

2015. júl. 8. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!