Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » MIért hagyják el olyan sokan...

MIért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét?

Figyelt kérdés

Miért hagyják el olyan sokan a Hit Gyülekezetét? Mi az ami miatt kilépnek szerintetek? Mint egy átjáróház...

Csak értelmes hozzászólásokat kérek és nem egy vallásháború kezdetét...

2015. júl. 7. 18:42
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
84%

Azt gondolom, hogy ma nagyon sok a konkoly a Hit GYülekeztetében és rengeteg más felekezet támadt az utóbbi időben, ahol jobban meg lehet élni a Krisztussal és atyafiakkal való szeretetteljes, benső közösséget. Sokan azért mennek el, mert a konkollyal már nem tudnak mit kezdeni, ezért inkább keresnek kisebb közösségeket, akik közelebb állnak a Bibliai Igazságokhoz. VAgyis nem feltétlenül az ahibás, aki otthagyja őket. Hangsúlyozom: nem Krisztus testét hagyja ott, hanem egy szervezetet.

Páldául az egyik ilyen konkoly a sok politikai hablaty, egyszer szadesz, máskor mszp, majd fideszt éltetjük.Erre senki nem kiváncsi. Sok teológia sincs rendben. Például: Isten akarja, hogy áldott legyél.Te nem vagy az. Akkor már egyből bűn van az életedben és meg kell vallani. Te meg keresed, hogy milyen bűn.....áldás csak nem jön...te meg beleőrlödsz, hogy biztos vele van a baj, hogy nem jön az áldás. Jézus nem erről beszél.

Más: A bövőlködés teológia az meg egyenesen visszataszitó. Ha te nem duskálsz anyagiakban, akkor veled valami baj van.

Más: Már pásztorokat sem neveznek ki anélkül, hogy el ne végeznék az Akadémiát.......visszataszító

Lehetne még sorolni. Vissza kellene térni a 20 évvel ezelőtti útra.

SZóval vannak, akik ezeken megbotránkoznak és elmennek mások pedig nem erre néznek és maradnak......ennyi

De szerintem ez minden felekezetben így mehet

2015. júl. 8. 10:08
 22/42 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem azért, mert felszínes az egész. Az istentiszteletük olyan mint valami koncert, ami nyilván jó hangulatot kelt az emberben. Azonban a hangulat egy változó dolog, sokszor elég az embernek egy apró dolog, hogy jó vagy rossz hangulata legyen. A kereszténység pedig sokkal mélyebb, mint a hit gyülekezet adta jó hangulat.

A másik oka pedig szerintem a világias gondolkodás. A testi betegséget ők Isten verésének tekintik, ami Jézus tanításával homlokegyenest ellenkezik, s az ószövetségi istenképre emlékeztet. Ők a betegségből való "szabadulásért" és világi javakért imádkoznak. Ezek szerint aki egészséges és jól megy az élete, az a jó ember, aki pedig beteg és szerencsétlen sorsú, az a rossz ember. Ez már földi szemmel nézve is egy veszedelmes torzítás, nemhogy a hit felől nézve...

2015. júl. 8. 10:09
 23/42 anonim ***** válasza:
65%

Ex-Hites és jelenlegi muszlim vagyok.

Elsősorban azért hagytam el a Hit Gyülekezetét,mert nem érdekelnek Szent Sándor zavaros agyú politikai okfejtései.

A másik a körülötte kialakult személyi kultusz.Több egyszerű hívőtől hallottam,hogy Isten tévedhet,a Sándor nem.

Ez az idomítás csodája.

Az én szememben is taszító az adakozással kapcsolatos módszerük.Úgy prédikálnak,hogy kényelmetlenül érezd magad,ha nem tudsz adományt adni.

2015. júl. 8. 14:56
 24/42 A kérdező kommentje:

Utolsó ,

Én nemg gondolom, hogy amit írsz az komoly. Aki megismerte Jézust és akit Jézus megérintett arról nem hiszem, hogy a muszlimok között keresné Istent

2015. júl. 8. 15:00
 25/42 anonim ***** válasza:
55%
Engem a Hit Gyülekezetében senki sem érintett meg Szent Sándoron kívül.Ment körbe,mindenkinek homlokára tette a kezét,az illető meg ájultan dőlt el.Én nem.Végén már lökdösött,de 130 kiló vagyok,nem jött be a trükk,Legyintett egyet és tovább ment.
2015. júl. 8. 17:05
 26/42 anonim ***** válasza:
62%
Jézus helyett Szent Satya politikai nézeteit ismerhettem inkább meg,ami egyáltalán nem érdekel.
2015. júl. 8. 17:06
 27/42 anonim ***** válasza:
61%

Húúú.... hát több ok miatt is.

Leszögezem:

Az ,hogy egy "biznisz-szekta" legyen az teljes mértékben hazugság.

De az ,hogy bele avatkoznak másnak a magánéletébe ,az teljesen igaz!

12-esnek

Aha.........

Nos, szóval NE mond azt nekem ,hogy nem tiltjátok a párkapcsolatokat!

Vicces ,hogy annak a csajnak nem tudok köszöni aki tetszik ,mert akkor jön a "júj,parázna" szöveg.

Meg aztán a melegekkel is milyenek vagytok......

"egy világi kapcsolatba"

Aha ,szóval szerinted az akinek más vallású vagy Németh Sanyának nem megfelelően él akkor ,már parázna?

Csak gratulálni tudok! :)

Üdv: Egy EX-hit gyülis

UI: 23-asnak: Örülök ,hogy megtaláltad a hitedet. :)

2015. júl. 8. 19:01
 28/42 A kérdező kommentje:

27-s

Te jársz azóta valahova mióta eljöttél?

2015. júl. 8. 19:24
 29/42 anonim ***** válasza:
57%

#27.

Miért nem a kérdésre válaszolsz, vagy irsz egy új kérdést? De ha kérdeztél akkor reagálok elnézést a többiektől.

Érdekelne, hogy ki tiltotta meg neked, hogy köszönj egy lánynak? Ez konkrétan elő is fordult?

Melegekkel ilyenek vagyunk:

[link]

Nem értettem pontosan a gratulációd előtti kérdést, de más vallásúakkal vagy hitetlenekkel való házasságról a Gyülekezet a korintusi levél rendelkezéseit követi. Ha nem tetszik a biblia erkölcsi mércéje akkor lehet más közösségbe menni. De aki szeretne pozitiv irányba változni, tanitvánnyá válni, annak szivesen segitenek.

2015. júl. 8. 19:25
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tapasztaltam az évek alatt,hogy bárki segített volna.csak a Standard választ kaptam:majd imádkozunk érted.Baromira ki voltam vele segítve.
2015. júl. 8. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!