Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában Noé fiai-Szem,...

A Bibliában Noé fiai-Szem, Kám és Jáfet- külön-külön melyik 3 fő embercsoport ősei voltak?

Figyelt kérdés
2010. márc. 3. 12:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
erre nem tér ki a biblia. de arra igen, hogy ebben az időben még azonos nyelvet beszélt az összes élő ember. nimród után váltak szét különféle nemzetetekké.
2010. márc. 3. 12:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, de a Wikipédiában megemlítik, hogy belőlük származik a 3 embercsoport. De ha ezt nem említi a Biblia, akkor honnan veszik ezt?
2010. márc. 3. 12:53
 3/13 anonim ***** válasza:
Mér, ami nincs megemlítve explicite a Bibliában az nem létezhetik?!
2010. márc. 3. 15:39
 4/13 anonim ***** válasza:
sőt, az összes ma élő ember tűlük származik, nem csak 3 fő tipus. mivel csak 8 ember élte túl a vízözönt, mindannyian ettől a 8 személytől származunk. te is, és én is.
2010. márc. 3. 15:43
 5/13 A kérdező kommentje:
15:39-es! Én most vallási(keresztény) témájú dologra kérdeztem rá, és mivel ennek a vallásnak a Biblia az alapja, hát szerinted hol kéne benne lennie ezeknek a dolgoknak, a Playboyban?
2010. márc. 3. 16:54
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék kötekedni, de négy nagy rassz van nem pedig három.

Europid

Negrid

Ausztralid

Mongolid

2010. márc. 3. 17:57
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, és épp ez az, mert Noénak csak 3 fia volt.
2010. márc. 3. 17:59
 8/13 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy ez a történem valóban megtörtént volna. Szerintem a Bibliában foglaltak igen jelentős része nem a valóságot írja le. Ezen állításomat egy kiragadott idézettel támasztom alá.

Hogy meritek azt mondani: Bölcsek vagyunk, hiszen mienk az Úr törvénye? Bizony azt is meghamisította az írástudók hazug íróvesszeje. (Jer 8:8)

2010. márc. 3. 18:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Pedig valahol benne kell lenni. A három csoport pedig a fekete, a sárga és a fehér ember. Szerintem ezt inkább teológus tudná kifejteni...
2010. márc. 3. 18:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Emberek! Gondolkodjunk mar egy kicsit. Hogy származhatna egy egész faj (vagy 3 néptípus) 3 embertől akik ráadásul rokonok. Testvérek, majdan unokatestvérek. Ez belterjesség lett volna. Mi lett volna a gyermekeik gyermekeivel? Rokonok közti szaporodás eseten csökken a termékenység, az utódok túlélőképessége, alacsonyabb a betegségekkel szemben való ellenálló-képesség. (pl.: fehérvérűség)

Noé barkájáról meg egy érdekesség, amitől az egész történet valószínűtlenné válik. A földön élő fajok száma megközelíti az egy milliót. Ha mindegyikből csak kettőt vitt magával, akkor mekkora is volt az a Hajó? A hajó méretének azért határt szabnak a fizika törvényei.

Vannak meg kérdések: Etel mennyisége? A sarkkoron túl elő élőlényekből is vitt magával? Minden élőlénynek vittek takarmányt? Természeti szükségleteik? No és meg sorolhatnám.

feri

2010. márc. 4. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!