Tudtátok, hogy a tanúk szerint Jézus nem minden ember közvetítője, hanem csak a 144 000-é?
"Éppen úgy, ahogy az ősi Izrael nemzete a közbenjáró Mózes által volt szövetségi kapcsolatban Jehova Istennel, úgy a szellemi Izrael nemzete, „az Isten Izraele” is közbenjáró által van vele szövetségi kapcsolatban (Galata 6:16). Úgy van az, ahogy Pál apostol írta keresztény munkatársának: „Egy Isten van és egy közbenjáró Isten és az emberek között, az ember Krisztus Jézus” (1Timótheus 2:5). Vajon Mózes volt Jehova Isten és az általános emberiség között a közbenjáró? Nem, ő Ábrahám, Izsák, és Jákob Istene és testi leszármazottaik nemzete között volt közbenjáró. A Nagyobb Mózes, Jézus Krisztus szintén nem az egész emberiség Közbenjárója Jehova Istennél. Ő Közbenjáró Jehova Isten az ő mennyei Atyja, és a szellemi Izrael nemzete között, amely 144 000 tagra van korlátozva. Ez a szellemi nemzet olyan, mint Jehova juhokhoz hasonló gyermekeinek kicsiny nyája (Róma 9:6; Jelenések 7:4)." (Világraszóló biztonság, 1. fejezet, 16. bek., 1986)
az anyagot az örtorony könyvtárban találtam. ha van újjabb tanítás ebben a témában, kérlek, forrásanyag megjelölésével jelezzétek. köszönöm.
imádkozom érted.
szerinted Jézusnak és istennek csak 144 000 ember kel?
mért? tán nincs több hely a menyben?.
és akkor te biztos vagy abban hogy te is benne vagy abban a 144 000 főben?.
istennek MINDEN EMBER FONTOS!
Minden embernek meg van adva a lehetőség, hogy elvegye azt amit Jézus kínál.
és a meny nem fog hely hiány miatt bezárni.
szerinted én azért írtam ezt ki, mert egyetértek vele?
bocs de nem értettél meg, ez nem neked szolt hanem az 1 es válaszolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!