Szerintetek mit gondol Isten rólunk, emberekről?
Tartok egy előadást és szükségem lenne néhány aprócska gondolatra! :)
Nem csak keresztényektől várok választ.
Szervusz
Mivel Ő teremtett minket embereket, teljesen ismer minket. Például tudja, hogy úgy alkotott meg, hogy képtekenek vagyunk sikeresen, tartósan (hosszú távon) irányítani az életünket, ezért törvényekkel, alapelvekekkel szeretne segíteni minket.
Azt mondja nekünk az ő Szavában, hogy fogadjunk szót neki, hogy jobb minőségű legyen az életünk.
Pl.:
Példabeszédek 2:1–8
Fiam, ha befogadod beszédeimet, és parancsolataimat kincsként őrzöd magadnál, hallgatva füleddel a bölcsességre, hogy szívedet tisztánlátásra késztesd, továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel szavad, ha folyton keresed azt, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utána, mint a rejtett kincsek után, akkor megérted Jehova félelmét, és megleled Isten ismeretét. Mert Jehova ad bölcsességet, az ő szájából ismeret és tisztánlátás származik. A becsületeseknek gyakorlati bölcsességet tartogat kincsként, és a feddhetetlenségben járóknak pajzs ő, hiszen őrzi a jogos ítélet ösvényét, és védelmezi lojálisainak útját."
Jeremiás 10:23
Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember.
Zsoltárok 1:1–3
1Boldog+ ember az, ki nem jár a gonoszok tanácsa szerint,
Bűnösök útjára nem áll,
És gúnyolódók székébe nem ül,
Hanem Jehova törvényében leli gyönyörűségét,
És törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa,
Amely megtermi gyümölcsét a maga idején.
Nem hervad el lombja,
És minden tettét siker koronázza.
Ézsaiás 48:17, 18
Ezt mondja Jehova, a te Megváltód, Izrael Szentje+: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai.
Ezek az idézetek, mivel Ő iratta le a számunkra, számomra sok mindent elárul arról, mit gondol Isten rólunk. Neked mi a véleményed róla?
Amúgy off:
Akik szerint rosszul működik a világ, az mondja már meg, hogy lehetne jobb, figyelembe véve a fizika törvényeit és az emberi tényezőt. /nem vagyok keresztény!/
Csak kérdezem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!