Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az Isten Fia...

Mit jelent az Isten Fia megnevezés?

Figyelt kérdés

Jézus ezt mondta:

Mielőtt Ábrahám lett, én "Vagyok"

Tudjuk, hogy Isten mutatkozott be így Mózesnek:

Mózes 2. könyve, a kivonulásról 3:14 És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.

Azt is tudjuk, hogy a zsidók örjöngtek, mikor Isten Fiaként azonosította magát Jézus és meg akarták kövezni.

Azt is tudjuk, hogy a zsidóknak nem volt idegen egy angyal megjelenése, így ha angyal lett volna csak Krisztus, tehát teremtett lény, ahogy az őrtorony állítja, akkor nem akarták volna Isten káromlásért kivégezni.

Azt is mondta Jézus, hogy:

Én és az Atya egy vagyunk (nem egyek, ahogy az őrtorony állítja!) Ráadásul önmagát helyezte az Atya elé.

Van egy Ige, ami mutatja, hogy egyszülött. Ha teremtett lett volna, akkor a többi angyal is, mint teremtett lény, jogosan követelhette volna ezt a titulust, de mégis így szól az Úr:

„Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.” (1János 4:9)

Tudjuk, hogy a monogenes szót használja itt Isten, aminek jelentése: „egyszülött, azaz egyetlen-, egyedüli (született gyermek)

Jézusról úgy ír a Biblia, hogy megszületett, nem pedig teremtett. Soha sehol nem ír olyat, hogy Jézus teremtett lélek volna. Emberként meg kellett születnie, onnantól vált Isten Fiává, mint ember, de sehol sem olvasható a Bibliában, hogy teremtette volna őt Isten, ahogy az angyalokat.

Kérném mellőzni a hosszú bemásolásokat a jw.org-ról, mert nem tévtanításra és kicsavart, nyakatekert válaszokat szeretnék olvasni!

Megköszönném, ha valaki, aki meg tudja pontosan fogalmazni az Isten Fia kifejezést, megtenné.

2015. jún. 24. 19:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egyszerűsítve ezt valahogy úgy lehet értelmezni,hogy Istentől csak Isten születhet, mint ahogy embertől csak ember, és így tovább.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy a Tanúk nem tagadják, hogy Jézus isten, de Ő csak egy „kisbetüs”isten és nem a mindenható, csak azt nem veszik figyelembe, hogy ezzel a kijelentésükkel saját maguknak mondanak ellent mert a Biblia tisztán és érthetően leírja, hogy NINCS MÁS Isten, akkor mégis, hogy lehet egy kisbetűs isten is a Mindenható Isten mellett?

Elég sok „csavart” befúrtak a Bibliába sajnos, és ezzel csak azt érték el, hogy szinte egyetem kell, hogy a híveik megérthessék.

2015. jún. 24. 21:30
 12/12 Tömtöröm válasza:

Egy ideje már foglalkoztat ez a kérdés, nem a hitem miatt, hanem hogy tudjak érvelni, egyszerűen, a Biblia segítségével.

Ezek nekem sokat segítettek:

"Minthogy pedig még egy EGYETLEN SZERELMES FIA is vala, utoljára azt is elküldé hozzájok, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni." Márk 12, 6

Ebben a példázatban Jézus magáról beszél!

Ha Jézus egy angyal lenne, akkor minket kéne szolgálnia (Zsid 1, 7; 14). De Ő Úrnak vallotta magát (Mt 28, 18), még az angyalok is hódolnak neki (Zsid 1, 6) és szolgálják Őt (Márk 1, 13). Jézus fog minket megítélni (1. Pét 4,5), az emberek meg angyalokat (1. Kor. 6, 3). Jézusnak a kereszthalála előtt engedtek már a démonok (Márk 1, 25). Mihály arkangyal nem mert ítéletet mondani a Sátán felett (Júd 1, 9), Jézus pedig legyőzte őt (Lk 10, 18). Az angyalok az ember szolgatársai (Jel 19, 10).

Jézus nem Mihály arkangyal (Dán 10,5-6; 21; Jel 1, 1-2; 13-20; Jel 2, 18; Jel 19, 12-13).

2017. jan. 25. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!