Ha van Isten -és szerintem van- akkor vajon nem tenné fel nekünk a kérdést:Emberek! Miért engeditek meg ezt a sok rosszat a világban?
Mi lenne ha Isten megkérdezné:
-miért engeditek be a viszályt az otthonaitokba?
-miért engeditek be a hűtlenséget a házasságotokba?
-miért nem veszitek észre,hogy ez nemcsak a ti,hanem a gyerekeitek rovására fog menni?
-miért néztek olyan dolgokat,amelyek előidézik ezeket nemcsak a családi életetekben,hanem a embertársaitokkal való kapcsolataitokban is?
-miért gyűlölitek egymást?
Ami a Földön történik,azért Ti vagytok a fő felelősek!
-Miért engeditek meg ezt a sok rosszat a világban???
-Miért kell mindent Rám fogni?
(Az ateisták most lehülyéznek,nem baj,bírom..)
Nem mi emberek vagyunk az okozói a legtöbb rossznak a világon ?
ó fel is fogja tenni, szólt is előre
Mt 25,31-től a fejezet végéig ;)
Ha Herr Gott létezne - mint ahogy nem -, akkor nem az ő dolga lenne? Nem az ő felelőssége végül minden jó és minden rossz?
Amúgy mindre megvana válasz, csak bele kéne nézni a TUDOMÁNYOS publikációkba.
És íme még egy kérdés neked:
- miért van SZERINTED olyan bogár ami belepetézik másokba, azokat lebénítja - de nincs fájdalomcsillapítás -, majd a kikelő peték elevenen felfalják amibe belepetézett, utoljára hagyva az idegrendszert, így a legvégsőkig fáj az áldozatnak?
Ki a felelős SZERINTED ezért? Netán a Zember? Vagy Féltékenység, A Seregek Ura? Esetleg "jó" ez?
Ha egy program bugos, az talán nem a programozó hibája?
Kit kéne okolni az emberi faj tökéletlenségéért, ha nem azt, aki teremtette?
Ha van Isten - szerintem nincs -, és mindentudó meg jóságos, akkor miért ilyen romlott világot hozott létre?
Értem a logikádat,de az ember nem program,hanem egy olyan lény aki rendelkezik azzal a szabadsággal,hogy mit válasszon.Általában a rosszat választja az ember.Hogy ennek mi az oka?Meggyőződésem szerint a Biblia adja meg a választ és a megoldást is,de ez már egy másik téma lenne.
Abban egyetértünk,hogy az ember sokkal nyitottabb a rosszra,mint a jóra?
És vajon miért?
Jó lenne ha frissítenéd az infóidat.
Annak érdekében ugyanis hogy a kikelő lárváknak legyen mit enniük egészen a bebábozódásig, az a szerencsétlen rovar bizony nagyon is él!
és a fűrészdarázsról írsz itt is meg privátban is, természetesen dowkins könyveiből tudsz róla, és erre ilyenkor van időd, nem vagy te véletlenül durván szétfrusztrálva? Kötelező hittanórára járattak miközben a haverok már rég fociztak vagy mi történt?
mielőtt megkérded én a vizsgaidőszak miatt vagyok fent ilyenkor, és mikor már "füstöl az agyam" felnézek többek közt gyakorira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!